-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Namuose – atgimusi Senovės Roma: dirbtinis akmuo, išlaikantis ne tik kokybę, bet ir atkuriantis istoriją

Nuo seniausių laikų akmuo žmogaus gyvenime atliko ne vieną svarbų vaidmenį. Tačiau šiandien į akmenį žiūrime šiek tiek kitaip. Kieta uoliena pritaikoma interjere, kuri namams sukuria ne tik jaukumą, bet ir suteikia ilgaamžiškumą. Būtent tuo pasižymi naujausia ispaniškų paviršių, skirtų virtuvėms, vonioms ir kitoms bendro naudojimo erdvėms, gamintojo „Cosentino“ prekės ženklo „Dekton“ kolekcija „Pietra Kode“.
„Dekton“ kolekcija „Pietra Kode“
„Dekton“ kolekcija „Pietra Kode“ / „Cosentino“ nuotr.

Kokybiška medžiaga, pritaikyta vidui ir išorei

„Cosentino“ atstovė Edita Motiejūnė pasakoja, kad „Dekton“ dirbtinio akmens plokštės gaminamos iš mažiausiai 20 skirtingų mineralų, esančių gamtoje, todėl gaminys atsparus ne tik įbrėžimams, smūgiams, dėmėms, ugniai, bet ir šalčiui, karščiui, UV spinduliams.

Minėtam atsparumui išgauti pasitelkiama išskirtinių sukepintų dalelių technologija (Sinterized Particle Technology), kuri pagreitina metamorfinio proceso atkūrimą uolienoje, kai ją veikia aukšta temperatūra ir slėgis. Įprastai šis procesas gamtoje gali vykti tūkstančius metų, tačiau technologija padeda pasiekti rezultatą per kelias valandas ir užtikrina plokštės patvarumą ir kompaktiškumą. Dėl šios priežasties dirbtinis akmuo gali būti pritaikytas ne tik namų viduje, bet ir išorėje.

Įsigyti ispaniškų paviršių, anot E.Motiejūnės, galima per partnerius, t. y. interjero salonus, baldų studijas ar akmens apdirbėjus. „Plačiaformatės akmens plokštės, kurios dėl savo skirtingo dydžio, storio ir išskirtinių ypatybių yra plačiai pritaikomos skirtingose interjero erdvėse – namuose, lauko terasose ir viešosiose erdvėse, – gali būti naudojamos ir fasadams, terasoms, sienų, grindų apdailai ir kt.

„Cosentino“ nuotr./„Dekton“ kolekcija „Pietra Kode“
„Cosentino“ nuotr./„Dekton“ kolekcija „Pietra Kode“

Visgi šis dirbtinis akmuo dažniau naudojamas virtuvėje, nes ant jo paviršiaus galima dėti įkaitusį puodą ir nesibaiminti, kad stalviršis bus pažeistas. Plokštės taip pat atsparios dilimui, todėl tai puikus pasirinkimas sudėtingiems darbams arba nuolatos mindžiojamiems paviršiams. Būtent dėl šių ypatybių „Dekton“ ir pasižymi ilgaamžiškumu“, – teigia „Cosentino“ atstovė Lietuvoje.

E.Motiejūnė džiaugiasi, kad žmonės, prisilietę prie kokybės, po truputį keičia nusistovėjusį požiūrį, jog namų renovacijos darbus reikia atlikti kas dešimtmetį. Požiūris kinta, dažniau investuojama į kokybiškesnes medžiagas, kurios tarnautų ilgiau: „Žmonės siekia įsirengti virtuvę ir kitas erdves taip, kad jos tarnautų daugiau nei dešimt metų.“

Namuose – Senovės Romos pėdsakai

Aukščiausios kokybės standartai išlaikomi ir naujausioje „Dekton“ kolekcijoje „Pietra Kode“ – dirbtiniam akmeniui sukurti atspalviai, raštai, primenantys Senovės Romą. Kolekcija atspindi tokius klasikinius akmenis kaip „Vicenza“, „Travertine“ ir „Ceppo di Gre“, o jos tikslas – atskleisti grožį, tvirtumą ir funkcionalumą.

Šiomis uolienomis bandoma ne tik įkūnyti architekto Vitruvijaus senuosius principus, bet ir atitikti ateities architektūros bei dizaino poreikius. Naująją kolekciją kūręs dizaineris Danielis Germani siekė parodyti natūralius ir elegantiškus paviršius, galinčius žmogų nukelti atgal į praeitį.

„Cosentino“ nuotr./„Dekton“ kolekcija „Pietra Kode“
„Cosentino“ nuotr./„Dekton“ kolekcija „Pietra Kode“

Šimtmečius puoselėtą grožį ir klasicizmą galima pamatyti jau pirmojoje serijoje „Vicenza Kode“. Joje išskirtinis žvilgsnis krypsta į Vitruvijaus laikus – šį dizainą pasirinkęs žmogus galės prisiliesti prie Italijos rūmus ir vilas primenančio akmens.

O „Travertine Kode“ serija iš naujo atranda akmenį, kuris leido Romai įgyvendinti naują technologinę klasikinio meno viziją ir įkvėpė renesanso architektūrą.

Gamtą primenančios erdvės

Trečioji serija „Ceppo Kode“ nukelia į Milano architektūros palikimą. Naujasis paviršius atskleidžia visą jo grožį ir charakterį, suteikia galimybę kurti įkvepiančias ir gamtą primenančias erdves.

„Pastaruoju metu žmonės vis dažniau renkasi natūralius, žemiškus atspalvius. Todėl ši kolekcija yra iš pilkšvų akmenų, smėlio spalvų. Kolekcijos siekis – išlaikyti natūralias spalvas, dėl kurių žmogus galėtų jaustis kaip gamtoje“, – sako „Cosentino“ atstovė.

„Dekton“ paviršiams nereikia specialios priežiūros

Skirtingai nei natūralus akmuo, kurį tenka atnaujinti, šlifuoti, impregnuoti, „Dekton“ plokščių atnaujinti ar kaip nors specialiai prižiūrėti nereikia.

„Įprastai nešvarumai renkasi ant visų paviršių, tačiau natūraliame akmenyje jie linkę kauptis labiau, nes natūralus akmuo yra porėtas. Tai – sąlygos užsilaikyti nešvarumams, bakterijoms. Kadangi dirbtinio akmens „Dekton“ plokštė neporėta, tai palengvina priežiūrą. Taigi ant stalviršio, kuris pagamintas iš atsparaus įbrėžimams „Dekton“, galima pjaustyti, nenaudojant lentelės“, – produkto kokybę aptaria atstovė.

E.Motiejūnė sako, kad specialių valiklių, šiurkščių valymo priemonių taip pat neprireiks. Vis dėlto nusprendus tuo pasinaudoti, plokštės paviršius nebus pažeistas.

„Cosentino“ nuotr./„Dekton“ kolekcija „Pietra Kode“
„Cosentino“ nuotr./„Dekton“ kolekcija „Pietra Kode“

Praktiški, funkcionalūs ir šiuolaikiški „Pietra Kode“ kolekcijos akmenys namuose dera prie interjero, garantuoja ilgaamžiškumą, kokybę ir džiugina natūraliais gamtos atspalviais.

Tarptautinė ispanų šeimai priklausanti įmonė „Cosentino Group“ lietuviams nėra svetima – 110 šalių veiklą vykdanti bendrovė Lietuvoje dirba nuo 2019 m. Per šį laikotarpį išaugo ir didelis klientų ratas, kuris buvo supažindintas su pagrindinėmis vertybėmis, grindžiamomis tarptautine plėtra, novatoriškais moksliniais tyrimais, pagarba aplinkai ir tvarumui, įsipareigojimu visuomenei ir vietos bendruomenei.

Tad įmonė, siekdama ir toliau išlaikyti klientų pasitikėjimą, išgirsti jų norus, kuria naujas kolekcijas, kuriose aukščiausios kokybės medžiagos turi ne vieną pranašumą. Be to, „Dekton“ suteikiama 25 metų garantija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius