Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NARBUTAS kviečia susitikti Stokholmo baldų parodoje: dizaineriai skaitys pranešimus, bus pristatomos naujienos

Vasario 7–11 dienomis vyksiančioje Stokholmo baldų parodoje lankytojai galės susipažinti su NARBUTAS produkcija. Iš Lietuvos kilusi kompanija išsiskiria itin plačiu biuro baldų spektru, o jos produkcija prekiaujama visame pasaulyje, daugiau nei 60-tyje valstybių, tarp kurių – ir Skandinavijos šalys. Parodoje „Narbutas“ pristatys ne tik baldų naujoves bei funkcines zonas, bet ir virtualius dizaineriams, architektams, dileriams skirtus įrankius. Ypatingas dėmesys bus skiriamas gyvam specialistų bendravimui, apsikeitimui patirtimis – „Narbutas“ stende vyks susitikimai su tarptautiniu mastu pripažintais dizaineriais iš Danijos ir Italijos.
NARBUTAS PARTHOS kolekcijos stalai ir akustiniai gaminiai
NARBUTAS PARTHOS kolekcijos stalai ir akustiniai gaminiai / „Narbutas“ nuotr.

Dizaino moto – „Nieko nereikalingo“

Stokholmo baldų parodoje „Narbutas“ dalyvauja jau antrą kartą. Pirmąsyk Skandinavijos rinkai prisistatyta 2014-aisiais, kartu su danų dizaineriais Christina Strand ir Niels Hvass bei jų sukurta itin plačia, darbo stalus ir modulinę minkštų baldų sistemą apimančia, JAZZ kolekcija.

„Nepaprastai džiaugiamės su šiuo dizainerių duetu užsimezgusiu bendradarbiavimu, kuris yra itin vaisingas ir tęsiasi iki šiol. Šių metų Stokholmo parodoje pristatysime kartu su Christina Strand ir Niels Hvass sukurtą itin populiarią kėdžių, krėslų ir sofų kolekciją TWIST&SIT – 2019 metais vienas šios kolekcijos gaminių pelnė „Red Dot Award“ apdovanojimą. Taip pat parodos stende eksponuosime šių dizainerių sukurtą modulinę minkštų baldų sistemą SOFT ROCK, kuri 2022 metais pelnė „German Design Award“ apdovanojimą. Tikimės, jog naujausia šių dizainerių kūryba bus artima ir patraukli skandinavų rinkai. Dizainerių duetas dalyvaus parodoje bei kvies susitikti – pasiklausyti jų pranešimo“, – sakė Vilma Sinkevičiūtė, „Narbutas“ viceprezidentė pardavimams ir marketingui.

NARBUTAS ir danų dizainerių Christina Strand ir Niels Hvass sukurtos SOFT ROCK ir TWIST&SIT kolekcijos
NARBUTAS ir danų dizainerių Christina Strand ir Niels Hvass sukurtos SOFT ROCK ir TWIST&SIT kolekcijos

„Narbutas“ kuria baldus bendradarbiaudamas su dizaineriais iš viso pasaulio, todėl produkcijai būdingas globaliai atpažįstamas dizainas, o bene labiausiai juntama skandinaviško, itališko dizaino įtaka. „Narbutas“ dizaino moto – „Nieko nereikalingo“. „Džiaugiamės, jog bendradarbiaudami su danų dizaineriais galime tiek atliepti aktualiausias dizaino tendencijas, tiek savaip prisidėti ir prie skandinaviškojo dizaino populiarinimo visame pasaulyje, kurį galime užtikrinti dėl itin plačiai pasklidusios mūsų produkcijos“, – pabrėžė V.Sinkevičiūtė.

Bendradarbiaujama su dizaineriais iš viso pasaulio

Geras dizainas yra vienas pamatinių veiksnių, lemiančių baldo sėkmę, jo patrauklumą biurą įrengiančiam specialistui ar galutiniam vartotojui. Todėl tiek bendradarbiavimui su dizaineriais, tiek jų kaip ilgamečių kūrybinių partnerių pasirinkimui „Narbutas“ skiria ypatingą dėmesį. Parodoje bus pristatyta su skandinavų ir kitų šalių dizaineriais kurtų baldų. Tarp jų – amerikiečių dizainerės Annie Lee pasiūlyta patogesnio aukščio kavos staliukų ir pufų kolekcija ZooZoo bei italų dizainerio Folco Orlandini sukurtas pasitarimų stalas ARQUS.

Ilgamečiai „Narbutas“ dizaino partneriai – italų dizaineriai „Baldanzi & Novelli designers“. Parodoje bus pristatomas naujausias kartu su šia dizaino studija sukurtas gaminys – daugiafunkcis šiuolaikinėms darbo erdvėms skirtas baldas WORKLAB, kuris atliepia daugybę pačių įvairiausių biuro poreikių. „Narbutas“ stende bus galima susipažinti su dizainerių sukurtomis biuro kėdžių šeimomis WIND ir NORTH CAPE.

 „Narbutas“ nuotr./NARBUTAS naujiena - išskirtinio dizaino vadovo kėdė D-CHAIR
„Narbutas“ nuotr./NARBUTAS naujiena - išskirtinio dizaino vadovo kėdė D-CHAIR

Ergonomika – vienas svarbiausių baldo gamintojo prioritetų, todėl „Narbutas“ vis daugiau dėmesio skiria biuro kėdėms. Parodoje bus pristatyta ypatinga naujovė – „Baldanzi & Novelli designers“ sukurta, ergonomiką ir dizainą į viena sujungianti vadovo darbo kėdė D-CHAIR, kuri sėdinčiajam suteikia iki šiol dar nepatirtą komfortą. D-CHAIR išskirtinumas – lengvas ir sykiu tvirtas, sinchroniškas judesys, kurį sukuria sinergija tarp mechanizmo ir preciziškai apgalvotų, apskaičiuotų ir išbandytų atlošo linkių, storių. Lengvumo, vientisumo įspūdį sustiprina ištisinis kėdę aptraukiantis tinklelis – pakankamai tvirtas, kad būtų juntama patogi atrama, pakankamai elastingas ir minkštas, kad prisitaikytų prie sėdinčiojo kūno. Stende lankytojai galės išbandyti šią kėdę.

Tarp kitų parodoje pristatomų baldų naujienų – metalinės lentynos COMBUS, aukštos kėdės CANNY, modulinės daiktų saugojimo spintelės CHOICE, akustiniai kambariai SILENT ROOM, pasitarimų stalas ROUND Multipurpose ir stalų sistema NOVA Wood Multipurpose. Pastaroji šiemet pelnė „German Design Award‘23“ apdovanojimą.

 „Narbutas“ koliažas/NARBUTAS naujovės pristatomos Stokholmo baldų parodoje
„Narbutas“ koliažas/NARBUTAS naujovės pristatomos Stokholmo baldų parodoje

„Žinoma, mūsų noras kurti gero dizaino gaminius visam pasauliui būtų mažai ko vertas, jei lygiagrečiai nesirūpintume tvarumu. Esame didelis rinkos žaidėjas, mūsų augimas – itin spartus, todėl suvokiame tiek mūsų daromą įtaką aplinkai, tiek ir tenkančią atsakomybę. Tvarumas yra vienas iš strateginių ilgalaikių mūsų kompanijos tikslų, kuris apima įvairius mūsų veiklos aspektus: nuo rūpinimosi užtikrinti kuo tvaresnę gamybą, į šį procesą įtraukiant ir mūsų partnerius visame pasaulyje, iki pačios įmonės gyvenimo“, – sakė „Narbutas“ viceprezidentė pardavimams ir marketingui.

Parodoje bus demonstruojamas vieno naujausių „Narbutas“ gaminių, PARTHOS, pjūvis. Iš jo galima matyti, jog daug dėmesio skiriama ne tik tvarioms medžiagoms – naudojamas metalo karkasas, PET veltinis – bet ir konstrukcijai, kuri yra nesudėtinga, lengvai išrenkama, todėl medžiagas paprasta išrūšiuoti ir perdirbti. PARTHOS stalai ir akustiniai gaminiai užpildomi gamybai nebetinkamomis gobeleno atraižomis, taip suteikiant joms antrą gyvenimą.

Į Stokholmo baldų parodą keliaus ir akustinės Narbutas puošmenos – ACOUSTIC ARTWORK kolekcijos gaminiai, kuriami iš PET veltinio. „Pastaruoju metu šiai medžiagai, kuri gaminama iš 50 proc. perdirbtų žaliavų ir pasižymi itin geromis savybėmis, skiriamas ypač didelis dėmesys. Ši tendencija buvo ryški ir neseniai Vokietijoje vykusioje „Orgatec“ parodoje, kurioje taip pat dalyvavome“, – pasakojo V.Sinkevičiūtė.

Viena iš „Narbutas“ stiprybių – Lietuvoje įsikūrusiame baldų fabrike gaminami tiek standartiniai, tiek ir nestandartiniai produktai, tad parodoje bus pademonstruotos individualios gamybos galimybės.

 „Narbutas“ nuotr. /NARBUTAS naujovės pristatomos Stokholmo baldų parodoje
„Narbutas“ nuotr. /NARBUTAS naujovės pristatomos Stokholmo baldų parodoje

Pagrindinis dėmesys – specialistams

Parodoje „Narbutas“ įsikurs apie 200 kv. m stende. Jame bus eksponuojamos naujausios baldų kolekcijos bei iš jų sukurtos funkcinės zonos, atitinkančios šiuolaikines biurų tendencijas: daugiafunkciškumą, namų ir biuro atributikos persipynimą, padidėjusį poreikį bendrauti. Pamatyti įvairiausius baldų variantus, galimus jų komponavimo būdus ar jau paruoštus atskirų biuro zonų apstatymo pasiūlymus bus galima „Narbutas“ virtualiame biure, kuris bus pristatomas parodos stende. Šis įrankis skirtas didžiulių biurų planavimą padaryti lengvesnį, patogesnį, greitesnį.

Parodoje, „Narbutas“ stende, vyks renginiai. Savo patirtimis su lankytojais dalysis „Narbutas“ stende pranešimus skaitysiantys dizaineriai. Chr.Strand ir N.Hvass kalbės apie susipynusias biurų ir namų erdves, leidžiančias jaustis savimi, o Adriano Baldanzi, vienas iš „Baldanzi & Novelli designers“ įkūrėjų, papasakos apie šių metų „Narbutas“ žvaigždę – ergonomišką išskirtinio dizaino vadovo kėdę D-CHAIR. Chr.Strand ir N.Hvass pranešimo bus galima pasiklausyti pirmą parodos dieną – vasario 7 d., A.Baldanzi kalbės vasario 8 d. Prieš pat šiuos pranešimus bus galima daugiau sužinoti apie „Narbutas“ virtualaus biuro galimybes – apie jas gamintojo stende pasakos „Narbutas“ darbo aplinkos dizaino vadovas Simonas Savickas.

 „Narbutas“ koliažas/Dizaineriai Chr. Strand ir N. Hvass, Adriano Baldanzi ir aplinkos dizaino vadovas Simonas Savickas
„Narbutas“ koliažas/Dizaineriai Chr. Strand ir N. Hvass, Adriano Baldanzi ir aplinkos dizaino vadovas Simonas Savickas

Tikimasi, jog tiek pranešimai, tiek ir visos stende pristatomos naujovės sulauks didelio lankytojų susidomėjimo. Stokholmo baldų parodoje „Narbutas“ įsikurs A23:14 stende.

NARBUTAS produkcijos baldus kviečiame apžiūrėti ir išbandyti „Narbutas Lietuva“ salonuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius