Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 28

Prienuose graibstomi nauji butai: jais domisi ne tik vietiniai, bet ir žmonės iš visos Lietuvos

Norite gyventi Prienuose? Patys prieniškiai (save vadinantys prieniečiais) juokiasi, kad dar prieš penkmetį tekdavo ilgai aiškinti, kur yra jų gimtasis miestas, padėdavo nebent nuoroda į netoliese esantį Birštoną. O štai dabar jų mieste nauji butai graibstomi ir juos perka ne tik vietiniai, bet ir atvykėliai iš Vilniaus, Kauno ar net pajūrio. Ir kainos čia provincija net nekvepia.
Naujas daugiabutis ir kotedžai Prienuose
Naujas daugiabutis ir kotedžai Prienuose / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Kas gi lemia, kad Prienuose taip išpopuliarėjo nekilnojamasis turtas? O kad išpopuliarėjo, liudija vykstančios statybos. Kol kas, tiesa, daugiabučiai dygsta ne plyname lauke, o nauji būstai įrengiami jau stovinčiuose pastatuose, kurie kažkada tarnavo žmonėms, tačiau paskui ne vienerius metus stovėjo apleisti.

Vietoj vaikų namų

Vienas iš tokių projektų – „Nemuno parkas“. Kažkada buvusi vaikų globos įstaiga pasikeitė neatpažįstamai ir virto ištaigiu daugiabučiu su 75 butais. Tiesa, dauguma jų jau nupirkti ir apgyvendinti, belikę kiek daugiau nei dešimt. Tarp jų esama ir tų, pro kurių langus matyti Nemunas ir žalia jo pakrantė.

Dairantis į šį daugiabutį sunku pažinti, kad tai senas, sovietinis namas. Moderniai atnaujintas iš išorės jis primena naujas statybas ne prasčiausiose vietoje. Viduje į akis krenta išlaikytos autentiškos detalės, tarkim, atnaujinti, bet siauri sovietiniai laiptai. Jeigu kam netinka tokie lipti, šis daugiabutis (vienintelis Prienuose) turi ir liftą.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Naujas daugiabutis Prienuose
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Naujas daugiabutis Prienuose

Kaip 15min pasakojo „Nemuno parko“ projektų vadovas Paulius Kukenys, pastatas ne vienerius metus stovėjo tuščias ir apleistas, kol jį atrado „Windowsa grupės“ verslininkai, tarp kurių yra ir tiesiogiai su Prienais susijusių žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius