TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

2020 m. „Omberg“ susitarė dėl 264 butų pardavimo už 25 mln. eurų

Nekilnojamojo turto (NT) plėtros bendrovė „Omberg“ pernai susitarė dėl virš 260 butų pardavimo ir pagal šį rodiklį pateko tarp penkių didžiausių gyvenamojo NT plėtotojų Vilniuje. Šiemet „Omberg“ prognozuoja beveik dvigubai didesnius pardavimus ir dviem trečdaliais didesnes investicijas, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Skylum“ projekto vizualizacija
„Skylum“ projekto vizualizacija / „Omberg“ nuotr.

Iš viso 2020 m. „Omberg“ susitarė dėl 264 butų pardavimo, kurių vertė sudarė 25,3 mln. eurų. Palyginimui, 2019 m. bendrovė susitarė dėl 456 butų, kurių vertė – 30,3 mln. eurų. Pagal sutartų parduoti butų skaičių „Omberg“ 2020 m. buvo ketvirta didžiausia gyvenamojo NT plėtotoja sostinėje.

„2019 m. daugiausia mūsų portfelyje buvo ekonominės klasės butų, o šios kategorijos pirkėjai per pandemiją jautė didžiausią neapibrėžtumą bei buvo labiausiai paveikti karantino suvaržymų. Dėl to 2020 m. turėjome daugiau atšauktų rezervacijų nei ankstesniais metais ir tai paveikė bendrą susitarimų dėl butų pardavimų skaičių. Kita vertus, antroje metų pusėje pardavimai atsigavo su kaupu, mūsų portfelyje pradėjo dominuoti vidutinės klasės ir didesnės kvadratūros butai, tad vidutinė buto vertė paaugo“, – sako Dalia Andrulionienė, „Omberg“ vykdomoji direktorė.

Asmeninio archyvo nuotr./Dalia Andrulionienė
Asmeninio archyvo nuotr./Dalia Andrulionienė

Pasak vadovės, pavasarį „Omberg“ jautė bendrą rinkoje vyravusį klientų nerimą dėl savo finansinės situacijos bei dėl NT plėtotojų galimybių užbaigti projektus laiku. Siekdama šias abejones išsklaidyti, „Omberg“ ėmėsi tikslinių priemonių.

„Pavyzdžiui, paspartinome dalies projektų įgyvendinimą – mokėjome rangovams avansu, kad jie galėtų greičiau vykdyti darbus. Tai padėjo anksčiau nei planuota užbaigti „Bajorų lajų“ pirmą etapą ir „Grigalaukio dominijos“ visą keturių etapų projektą. Taip pat pasiūlėme butų pirkėjams naują paslaugą – nemokamą būsto paskolos įmokų draudimą netekus pajamų“, – pasakoja D.Andrulionienė.

Šiemet „Omberg“ planuoja į NT projektus investuoti 33,3 mln. eurų – 67 proc. daugiau nei pernai. Rinkai bendrovė pasiūlys apie 500 naujų butų. „Omberg“ tikisi, kad šiemet sudarys preliminarias sutartis dėl 500 butų pardavimų, o sandorių vertė sieks 42 mln. eurų.

„Skaičiuojame, kad pernai būsto dėl įvairių priežasčių Vilniuje neįsigijo apie 500 asmenų. Tas poreikis niekur nedingo, tiesiog persikėlė į šiuos metus. Žmonės NT įsigijimą pradėjo labiau vertinti kaip saugią ir pelningą investiciją, alternatyvią bankų indėliams. Matome, kad daug vilniečių ieško ne tik savo pirmojo būsto, bet ir naujos kokybės namų. Tai yra, gyventojai tikisi, kad NT plėtotojai pasiūlys ne tik stogą virš galvos, bet ir šį tą daugiau: bendras erdves, gražiai sutvarkytą aplinką, bendruomenės jausmą, draugišką gamtai būstą“, – pasakoja D.Andrulionienė.

„Omberg“ nuotr./„Skylum“ projekto vizualizacija
„Omberg“ nuotr./„Skylum“ projekto vizualizacija

Metų pradžioje „Omberg“ pradėjo vystyti projektą „Skylum“ – dangoraižio tipo du 20-ies aukštų daugiabučius, kurie iškils Viršuliškių urbanistinėje kalvoje. Ant šių daugiabučių stogų bus bendro naudojimo terasos, o pirmuose aukštuose bus įkurtos komercinės patalpos, kurias „Omberg“ ketina pirmą kartą ne parduoti, o nuomoti. Metų pabaigoje visuomenei planuojama pristatyti antrą šio projekto etapą.

Tame pačiame rajone kyla ir „Omberg“ kitas projektas – trys „Viršuliškių stogų“ daugiabučiai, Bajoruose plėtojamas antras „Bajorų lajų“ etapas ir planuojamas trečias. Taip pat „Omberg“ tikisi šiemet pristatyti ir du naujus gyvenamojo NT projektus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius