-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

APVA kviečia apsilankyti parodoje „RESTA 2022“

Didžiausia Baltijos šalyse tarptautinė statybų paroda „RESTA 2022“ vyksianti balandžio 20-23 dienomis Vilniuje, suburs visus, neabejingus statyboms, renovacijai ir naujausioms technologijoms.
APVA kviečia apsilankyti parodoje „RESTA 2022“
APVA kviečia apsilankyti parodoje „RESTA 2022“ / APVA nuotr.

Parodoje daugiausia dėmesio bus skiriama statybai, energijos efektyvumui, technologijoms, renovacijai ir atsinaujinimui. Renginyje bus galima išvysti ir aplinkos projektų valdymo agentūros (APVA) stendą, kuriame dalyviai galės sužinoti daugiau apie daugiabučių modernizaciją bei užduoti rūpimus klausimus.

Vytautas Vrubliauskas, Aplinkos projektų valdymo agentūros Pastatų energinio taupumo departamento direktorius, pasakoja, kad APVA stende dalyviai bus kviečiami sužinoti, kiek jie gali sutaupyti šilumos energijos po savo gyvenamojo pastato modernizacijos bei susipažinti su pagrindiniais kompleksinės daugiabučio renovacijos komponentais – tai bus galima padaryti su interaktyviosios programos pagalba.

„Kiekvienas šio įrankio naudotojas galės pats „atsinaujinti“ daugiabutį – pakeisti langus, apšiltinti sienas bei stogą, pakeisti šilumos punktą ir tokiu būdu išsiaiškinti, kiek kiekviena iš pasirinktų priemonių gali padidinti jų gyvenamojo namo energinį efektyvumą“, – teigia V.Vrubliauskas.

Parodos dalyviai APVA stende esančiame ekrane galės pamatyti modernizuotų daugiabučių nuotraukas ir gauti naujausią informaciją apie daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programos įgyvendinimą. Taip pat stendo lankytojai galės užduoti klausimus APVA specialistams apie daugiabučių renovaciją, valstybės teikiamos paramos dydžius ir būdus ją gauti.

Susidomėjimą renovacija skatina išaugusios kainos

Vis daugiau gyventojų ieško būdų kaip sumažinti per žiemos sezoną išaugusias šildymo kainas, o daugiabučio renovacija tampa itin efektyviu būdu kaip tai padaryti. Šį gyventojų norą atskleidžia rinkos tyrimų „Spinter tyrimai“ kartu su APVA vasario mėn. pabaigoje atliktas Lietuvos gyventojų nuomonės tyrimas.

Vis daugiau gyventojų ieško būdų kaip sumažinti per žiemos sezoną išaugusias šildymo kainas.

„Tyrimo metu respondentų, gyvenančių nerenovuotuose ir energetiškai neefektyviuose daugiabučiuose, prašėme atsakyti, ar šildymo kainų augimas juos skatina galvoti apie būsto atnaujinimą. Gauti rezultatai parodė, kad daugiau nei pusė – 56 proc. – respondentų atsakė, kad šildymo kainų augimas skatina galvoti apie būsto atnaujinimą.

Taip pat tyrimas atskleidė, jog didžiąją daugumą respondentų (80 proc.), kurie būtų linkę renovuoti būstą, šildymo kainų augimas skatina atnaujinant būstą diegti alternatyvius energijos šaltinius“, – teigia APVA Pastatų energinio taupumo departamento direktorius.

Visuomenės apklausos duomenys rodo, jog palaikančiųjų renovacijos idėją skaičius vis auga, taigi suteikti visą reikalingą informaciją, įrankius ir priemones, kad daugiabučių renovacijos procesas vyktų kuo sklandžiau ir efektyviau, tampa misija numeris vienas APVA specialistams.

„Dalyvaudami parodoje „RESTA 2022“, pirmiausia siekiame gyvai susitikti su daugiabučių gyventojais, projektų administratoriais bei kitais renovacijos proceso dalyviais ir atsakyti į visus jiems kylančius ir rūpimus klausimus, išgirsti jų problemas, nuogąstavimus ar nepagrįstas baimes, jas aptarti ir ieškoti bendrų sprendimų.

Visus, turinčius klausimų, kviečiame ateiti į renginį ir pabendrauti su APVA atstovais.

Todėl visus, turinčius klausimų, kviečiame ateiti į renginį ir pabendrauti su APVA atstovais, kurie jums padės apsispręsti dėl gyvenamojo daugiabučio modernizavimo“, – sako V.Vrubliauskas.

Nuo 2013 metų, kai šalies savivaldybės įsitraukė į daugiabučių renovaciją, jau buvo atnaujinti 3119 daugiabučiai, per 1200 jų šiuo metu yra modernizuojami. Daugiau informacijos apie daugiabučių atnaujinimo (modernizavimo) programą galite rasti: www.betalt.lt arba telefonu 8 614 99699.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius