Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Aruodas.lt: butų nuomos kainos vasarį didmiesčiuose augo

Didmiesčiuose nuomojamų butų kainos vasario mėnesį buvo didesnės nei sausį. Vertinant metinį pokytį, per metus siūloma nuomos kaina padidėjo Kaune ir Klaipėdoje, o Vilniuje, nors tam tikrais mėnesiais ir būta svyravimų, vasario mėn. butų nuomos kaina buvo tokia pat, kaip praėjusių metų vasarį, rodo didžiausio nekilnojamojo turto portalo Aruodas.lt statistika.
Projekto „Vilnelės namai“ vizualizacija
Projekto „Vilnelės namai“ vizualizacija

Vilniuje nuomos kaina vasarį padidėjo 1 proc.

Vasarį, palyginti su sausio mėnesiu, Vilniuje užfiksuotas teigiamas butų nuomos kainų pokytis – antrąjį metų mėnesį nuomos kainos padidėjo vidutiniškai 1 proc. ir šiuo metu tendencingai didėja. 

Metinio pokyčio neužfiksuota – praėjusių ir šių metų vasario mėn. butų nuomos sostinėje kaina buvo tokia pat ir siekė vidutiniškai 8 €/kv. m, atskleidė Aruodas.lt duomenys.

Šiuo metu vieno kambario buto, esančio centrinėje Vilniaus dalyje, nuomos kaina mėnesiui siekia vidutiniškai 360 €/mėn., dviejų kambarių – 600 €/mėn.

Šiuo metu vieno kambario buto, esančio centrinėje miesto dalyje, nuomos kaina mėnesiui siekia vidutiniškai 360 €/mėn., dviejų kambarių – 600 €/mėn. Toliau nuo centro esančiuose mikrorajonuose už vieno kambario buto nuomą tikimasi gauti vidutiniškai 250 €/mėn., už 2 kambarių buto – 330 €/mėn.

Kaune vidutinė butų nuomos kaina susilygino su Klaipėdos

Kaune nuomojamų butų kainos vasarį, palyginti su sausio mėnesiu, taip pat buvo didesnės – pokytis siekia vidutiniškai 4 proc. Vidutinė butų nuomos kaina vasarį siekė apie 5,5 €/kv. m.

Vertinant metinį pokytį matyti, kad butų nuomos kainos per metus padidėjo beveik penktadaliu – vasarį, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, nuomos  kainos buvo vidutiniškai 18 proc. didesnės.

Iš portalo Aruodas.lt statistikos matyti, kad vieno kambario butų centrinėje miesto dalyje vidutinė kaina mėnesiui šiuo metu yra apie 230 €/mėn., dviejų kambarių – 370 €/mėn. Toliau nuo centro esančiuose mikrorajonuose vidutinė kaina yra apie 200 €/mėn. už vieno kambario butus ir vidutiniškai 250 €/mėn. už dviejų kambarių butus. 

Klaipėdoje mėnesio pokytis siekia 2 proc. 

Klaipėdos mieste taip pat užfiksuotas teigiamas butų nuomos kainų pokytis – vidutinės skelbimuose siūlomos butų nuomos kainos vasarį buvo apie 2 proc. didesnės nei sausį ir siekė apie 5,5 €/kv. m. Metinis butų nuomos kainų šiame mieste pokytis taip pat siekia apie 2 proc.: šį vasarį butų nuomos kainos buvo apie 2 proc. didesnės nei praėjusių metų vasaro mėnesį.

Klaipėdos mieste šiuo metu vieno kambario butus norima išnuomoti vidutiniškai už 180–200 €/mėn, dviejų kambarių buto – vidutiniškai už 300 €/mėn. 

Klaipėdos mieste šiuo metu vieno kambario butus norima išnuomoti vidutiniškai už 180–200 €/mėn, dviejų kambarių buto – vidutiniškai už 300 €/mėn. 

Statistika parengta, remiantis vidutinėmis portale Aruodas.lt publikuotuose skelbimuose nurodytomis butų nuomos kainomis, neatsižvelgiant į tikslią pastato vietą, įrengimą, statybos metus, šildymo sistemą ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius