-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aruodas.lt: pirkėjai ir pardavėjai žiemos miegui nesiruošia

Ne tik verslai, bet ir pirkėjai vertindami situaciją šį rudenį pradėjo atsargiau vertinti nekilnojamojo turto įsigijimą, tvirtina ekspertai. Tačiau nekilnojamojo turto plėtotojai ir toliau nesustoja siūlyti naujus projektus visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose, o pirkėjai nesiruošia užmigti žiemos miegu.
Jomanto parkas
Jomanto parkas

Ką šį rudenį siūlo nekilnojamojo turto plėtotojai? Kokius naujus projektus išvysime? Ar po aktyvios rinkos bus ką pirkti ir kuo domisi pirkėjai? Į šiuos klausimus atsakys nekilnojamojo turto ekspertai.

O 15min apžvelgs, kas šiuo metu siūloma Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Palangoje. Lankomiausio šalies NT skelbimų portalo Aruodas.lt „Naujų projektų“ rubrikoje apžiūrėti galite 20 naujų vystomų projektų.

Perka mažiau, bet žiemos miegui nesiruošia

Nekilnojamojo turto agentūros „Capital Real Estate“ brokerė Inga Antanaitienė tvirtina, kad rinkoje stebimas atvėsimas, sulaukiama mažiau skambučių, o patys pirkėjai bei besidomintys yra konkretesni ir tikslingesni. Anot jos, rinka stabilizavosi ir po ypač aktyvių praeitų metų, kada tempas buvo labai aktyvus, dabar atrodo, kad viskas sulėtėjo, bet iš tikro veiksmas vyksta, tik lėčiau ir šiek tiek mažiau.

„Vėl aktualu pasiderėti dėl kainos, kas paskutiniais metais beveik buvo užmiršta ir vis dažniau pasitaikydavo aukcionų. Nuomos rinka stabilizavosi: pasiūla padidėjo keletą kartų, o kainos po truputį mažėja, grįžta į prieš karą buvusį lygį.

Pastebiu tendenciją, kad per paskutinius du mėnesius žmonės priima sprendimus parduoti didelio ploto 200-400 kv. m ir didesnius namus. Vien per rugsėjo mėnesį į mane asmeniškai kreipėsi net trys klientai. Tam įtaką daro energetinė situacija, žmonės dabar linkę neapsikrauti papildomais kvadratais, kurie ir papildomai kainuoja perkant, ir po to kainuoja juos eksploatuoti. Tačiau būtinybė įsigyti būstą gyvenimui išlieka, tad rinka dar tikrai nemiega žiemos miegu“, – pasakojo ekspertė.

I.Antanaitienė tvirtina, kad pirkėjai pasigenda pasiūlos butų rinkoje, nors ji ir pasipildo naujais projektais. Brokerė pastebi tendenciją, kad žmonės, žiūrėję projektą beveik prieš metus dar tik statybų pradžioje, sugrįžta į jį, kai projektas baigtas arba link pabaigos. Ir tuomet, net su jau padidėjusiomis kainomis, ryžtasi įsigyti būstą.

„Gyvenamųjų namų rinkoje pasiūla yra didesnė. Patraukliuose, su išvystyta infrastruktūra kvartaluose, pavieniai smulkieji statytojai dar prieš keletą metų įsigijo ir pradėjo vystyti nedidelius individualių namų ar kotedžų projektus. Tad šiai dienai, norintiems gyventi ne bute, yra įvairių galimybių – įsigyti dvibutį ar kotedžą, kuris būtų panašus į butą, tik turėtų nuosavą žemės sklypelį, kad ir nedidelį. Neretai tokie namai Vilniaus priemiestyje kainuoja panašiai kaip didesnis butas pačiame Vilniuje“, – įsitikinusi ji.

Kokius projektus galima rasti Vilniuje?

Didžiausią pasirinkimą turi sostinės naujo būsto pirkėjai – portale Aruodas.lt galima rasti 13 skirtingų projektų įvairiuose rajonuose.

Aruodas.lt nuotr./Kernavės Aveniu II
Aruodas.lt nuotr./Kernavės Aveniu II

Pavyzdžiui, Šnipiškėse įmonių grupė INFRA tęsia sėkmingą projektą ir siūlo antrąjį „Kernavės aveniu“ etapą, kuriame siūloma penkiasdešimt 39,69 – 70,41 kv. m ploto butų. Jų kainos svyruoja nuo 3 500 iki 3 851 eurų už kv. metrą. Vidiniame kieme bus įrengta bendroji uždara erdvė – moderni vaikų žaidimo, sporto aikštelės, poilsio zonos, želdynai ir takeliai.

Šnipiškėse taip pat ir projektas „Naujasis Skansenas", kuriame vidutinė butų kaina siekia 3 318 eurų už kv metrą, o butų plotai svyruoja nuo 39,6 iki 97,5 kv. m. A+ energinio naudingumo klasės butuose planuojama įrengti grindinį šildymą, požeminę automobilių stovėjimo aikštelę, saugią žaidimų zoną mažiesiems, uždarą vidinį kiemą su bėgimo takeliu ir vaizdo kameromis stebimą teritoriją.

Naujasis Skansenas
Naujasis Skansenas

Taip pat Šnipiškėse įsikūręs projektas „Lumi namai“ – tai naujovė Lietuvoje – nauji butai skirti nuomai Laumėnų gatvėje, baigti statyti 2022 m. liepos mėnesį. Būsimiems gyventojams siūlomi nuo 1 iki 4 kambarių butai, kurie visi yra gerai išplanuoti ir apstatyti kokybiškais įmontuotais baldais. Butuose yra pilnai integruotos virtuvės su buitine technika, didelėmis įmontuotomis spintomis miegamuosiuose ir vonios kambariais su baldais.

Lumi namai
Lumi namai

Viršuliškėse pirkėjai ras projektą „SkyHome" – tai 16 aukštų daugiabutis namas su panoraminiais vaizdais į Vilniaus miestą. Name planuojama įrengti 115 butų, kurių plotas svyruoja nuo 37 iki 78 kv. metrų, o kaina – nuo 2 480 – 2 901 eurų už kv. metrą. Kiekvienas būstas turės erdvų balkoną, būstai parduodami su kokybiškai įrengta daline apdaila.

SkyHome
SkyHome

Norintiems būsto Baltupiuose nekilnojamojo turto plėtotojai siūlo projektą „Jomanto parkas“ – pro langus atsiveria saulėtekiai Jomanto ir Verkių parko medžių lajose, virš kurių grakščiai išnyra Trinapolio vienuolynas. Projektas plėtojamas dviem etapais ir jų pabaiga numatyta kitų metų I ir II ketv.

Jomanto parkas
Jomanto parkas

Ieškantys ramybės gali apsižvalgyti po „Žvėryno lapes“ – mažaaukštės statybos, 4 aukštų namą su antstatais, kurį sudaro 3 korpusai – du gyvenamosios paskirties bei vienas komercinės. Visi butai turi balkonus arba privačius lauko kiemelius su terasomis. „Žvėryno lapėse“ montuojami dideli mediniai langai, fasadų apdaila – klinkerinės plytelės, o terasų ir balkonų grindys – medinės lentos.

Aruodas.lt nuotr./Žvėryno lapės
Aruodas.lt nuotr./Žvėryno lapės

Markučiuose siūlomas projektas „Vilnelės skverai“. Pirmuoju etapu čia bus pastatyti 6 gyvenamieji namai su komercinėmis patalpomis bei požemine automobilių aikštele, iš viso – 245 butai. Gyventojai galės rinktis vieno–keturių kambarių butus. ​​Naujo gyvenamojo kvartalo planuose numatyta ir komercinių patalpų promenada, čia galės įsikurti paslaugas aplinkinių namų gyventojams teikiantys verslai: grožio salonai, kavinukės, kepyklėlės ar pan.

Aruodas.lt nuotr./Vilnelės skverai
Aruodas.lt nuotr./Vilnelės skverai

Pašilaičiuose statomi nauji namai „Lake Town“ – tai namai šalia vandens telkinio, kurių statybos prasidėjo 2022 m. pavasarį. Projekte bus galima rasti poilsio zonų vaikams ir suaugusiems, žaidimų aikštelių įvairaus amžiaus vaikams, sporto erdvių aktyviems bendraminčiams, patogių pėsčiųjų takų smagiems pasivaikščiojimams su keturkojais draugais.

Lake town
Lake town

Ieškantys būsto Santariškėse gali rinktis butus projekte „Naujosios Santariškės“, kuriame siūlomi nuo 57,6 iki 96,5 kv. m ploto, dviejų – keturių kambarių butai. 5,3 ha dydžio teritoriją apimantis aptvertas kvartalas suprojektuotas ,,alėjų principu”.

Aruodas.lt nuotr./Naujosios Santariškės
Aruodas.lt nuotr./Naujosios Santariškės

Be to, siekiant sumažinti kvartalo bendrųjų reikmių išlaikymo sąnaudas, projekte planuojama įrengti saulės fotovoltines elektrines.

Ieškantys būsto sostinėje, namus gali rinktis ir „Leičių kieme“, projekte Pašilaičiuose. Projekto pabaigoje kompleksą sudarys 7 daugiabučiai gyvenamieji namai su patogiais privažiavimais, puikiai įrengtais vidiniais kiemais: žaliosiomis zonomis bei vaikų žaidimo aikštelėmis.

Aruodas.lt nuotr./Leičių kiemas
Aruodas.lt nuotr./Leičių kiemas

Modernios architektūros namai naujakuriams

Norintys gyventi nuosavuose namuose taip pat turi pasirinkimą. Pilaitėje statomas „Pašilės kvartalas“, kuriame iškils 34 vieningos architektūros namai. Be vidinės dalinės apdailos, su įrengtu gerbūviu namo kaina siekia 184 tūkst. eurų, o su apdaila ir baldais – 284 tūkst. eurų.

Aukštuosiuose Paneriuose statomas „Moluvėnų kvartalas“ – tai modernios architektūros skirtingų plotų ir išplanavimų projektas šalia miško. Projektas skirtas tiems, kuriems svarbu neprarasti miesto ritmo ir taip pat jausti harmoniją su gamta. Siūlomi nuo 85 iki 176 kv. m ploto namai su daline arba pilna apdaila.

Moluvėnų kvartalas
Moluvėnų kvartalas

Ieškantiems kotedžo, nekilnojamojo turto plėtotojai siūlo projektą „Kotedžai Kalnėnuose“, kurių plotas siekia nuo 75 iki 100 kv. m, o kainos – nuo 1 785 iki 2 215 eurų už kv. m. Kiekvienam kotedžui suformuotas nuosavas kiemas, kurio erdvę gyventojai galės išnaudoti taip, kaip jiems patogiau – terasai, gėlynams ar sodui, saulėtiems savaitgalio pusryčiams su šeima ar jaukiems ir šiltiems vakarams su draugais.

Aruodas.lt nuotr./Kotedžai Kalnėnuose
Aruodas.lt nuotr./Kotedžai Kalnėnuose

Kvartale suplanuota didžiulė žalioji poilsio zona su sporto inventoriumi ir vaikų žaidimų aikštele, taip pat daug vietos automobiliams.

Kas naujo Kaune?

Nekilnojamojo turto agentūros „eNTrinka“ brokerė Jolita Sabotaitienė tvirtina, kad situacija Kauno nekilnojamo turto rinkoje pamažu keičiasi. Po nekilnojamojo turto pirkimo bumo stebimas lėtėjantis būsto pardavimų bei rezervuojamų būstų tempas.

„Ši situacija, manau, mažai ką stebina – paskutiniais metais rinka buvo ypač aktyvi, žmonės, bijodami didėjančių nekilnojamojo turto kainų ir grėsmingos infliacijos tempo, tiesiog „šlavė“ nekilnojamojo turto objektus. Dauguma pirko investiciniais tikslais, tačiau daug žmonių gerino savo būsto sąlygas, persikeldami į naujesnius, energetiškai efektyvesnius būstus“, – komentavo ji.

Anot J.Sabotaitienės, klientų kriterijai būstui priklauso nuo būsto įsigijimo tikslų, tačiau pagrindiniai išlieka šie: vieta, atstumas iki miesto centro, socialinė infrastruktūra, susisiekimas visuomeniniu transportu, automobilių parkavimas, vietovės vaizdas ir aplinka, namo fasado sprendimai.

„Klientai, ieškantys naujos statybos būsto, dažniausiai susiduria su projektais, kurie vis dar yra statybų eigoje. Taigi situacija naujos statybos būsto sektoriuje nepasikeitė – jau pastatyti būstai yra rezervuoti/parduoti, o laisvus būstus siūloma rezervuoti vis dar vykstant statybų darbams. Iki šio laiko tai nebuvo kliūtis, netgi pavadinčiau įprasta praktika. Dabar situacija keičiasi, jei klientas apsisprendęs įsigyti būstą, nori kuo skubiau jį nusipirkti, daug klientų ieško būsto jau su pilna apdaila. Norintis įsigyti būstą klientas tikrai ras jo lūkestį atitinkantį projektą, tačiau šią dieną klientams iškyla būsto įperkamumo ir pasiryžimo esamomis kainomis pirkti būstą klausimas“, – komentavo ekspertė.

Kaune siūlomi penki nauji projektai

Ieškantys išskirtinio būsto, jo gali ieškoti Kauno „Piliamiesčio” kvartale, kuris įsikūręs Neries pašonėje. Gyventojų patogumą užtikrina išvystyta infrastruktūra, želdynai, vaikų žaidimų aikštelės, žaliosios rekreacinės erdvės kieme, sutvarkyta Neries pakrantė, pėsčiųjų ir dviračių takai bei apžvalginis amfiteatras. Jame butų kainos siekia nuo 2 424 iki 3 525 eurų už kv. metrą.

Piliamiestis
Piliamiestis

Dar vienas išskirtinis projektas – „Europos sodas“, kuris yra vienoje aukščiausių Kauno vietų. Šalia projekto bus įrengtas net 0,7 hektaro skveras, kuriame – takeliai pasivaikščiojimams, poilsio, jaunimo erdvės bei modernios vaikų žaidimų aikštelės. Taip pat po stogu bus įrengtos bendruomenės laisvalaikio ir vaikų žaidimo erdvės.

Europos sodas
Europos sodas

Šilainiuose siūlomas projektas „Tyrlaukis“ – triukšmo nepasiekiamoje vietoje kuriama mažaaukščių 30 namų gyvenvietė. A++ energinio naudingumo klasės kotedžuose bus įrengta 60 butų nuo 60 iki 70 kv. m ploto. Tai – idealaus išplanavimo namai, kurie leis gyventi, augti, džiaugtis, atsipalaiduoti ir mėgautis išskirtine vieta.

Tyrlaukis
Tyrlaukis

Šilainiuose taip pat statomas projektas „Du žaibai“, 8 aukštų daugiabutyje su panoraminiais vaizdais į Kauno miestą planuojama įrengti 2 – 5 kambarių butus. Kiekvienas butas turės atskirą balkoną – lodžiją.

Aruodas.lt nuotr./Du žaibai
Aruodas.lt nuotr./Du žaibai

Pirkėjai galės rinktis automobilių požeminę arba antžeminę stovėjimo aikštelę su elektromobilių įkrovimo stotelėmis.

Taip pat ieškantys būsto gali rinktis projektą Žaliakalnyje, kur statomas uždaras 10 mažaaukščių pastatų kvartalas, apjuostas tvora ir saugomas kelio užtvarų, garantuoja ramų ir patogų gyvenimo būdą. Projekte „Naujapilis“ pirkėjai gali rinktis 1-4 kambarių butus, kurių dydis svyruoja nuo 30,96 kv. m iki 105,81 kv. m.

Naujapilis
Naujapilis

Klaipėdiečiai tampa racionalesni

„Capital Klaipėda“ biuro vadovė Ivona Berezinskė tvirtino, kad pastarąjį penkmetį nauji daugiabučių projektai nelepino Klaipėdos rinkos ir pasirodė vos keli ekonominės klasės projektai. Karantino metu pradėti projektai susidarius itin didelei paklausai buvo iššluoti iš brėžinių.

„Šiai dienai pirkėjas gali pasidžiaugti, nes turi kelis pasirinkimus tarp skirtingų kategorijų, rajonų ir kainų.

Vienbučių ir dvibučių pasirinkimas yra kur kas solidesnis, stipriai plėtojami Tauralaukio, Paupių bei Šaulių rajonai, kuriuose namukai dygsta akimirksniu ir yra sėkmingai realizuojami. Kuklesniam pirkėjui atsiveria kita Palangos plento pusė, kurioje apstus pasirinkimo nuo ekonominės klasės kotedžo iki reiklesnio pirkėjo poreikius atitinkančių namų. Paklausą ir plėtojimą vis dar sėkmingai skatina subsidijų sistema jaunoms šeimoms rajonuose“, – kalbėjo ji.

Pasak I.Berezinskės, pirkėjai vis dar drąsiai rezervuoja butus iš brėžinių, tačiau pirmiausia klausia, „ar perkamo turto kaina fiksuota ar gali keistis statybų eigoje“. Skirtingi statytojai siūlo skirtingas sąlygas, kas iš dalies lemia pirkėjo apsisprendimą.

„Baimindamiesi infliacijos augimo, pirkėjai vis dar savo santaupas linkę investuoti į NT, itin didelės paklausos susilaukia mažesni butai, kurie patrauklūs nuomai bei kurių mažesni įrengimo ir išlaikymo kaštai. Šiai dienai jaučiame brangesnio ir prabangesnio turto įsigijimo sulėtėjimą, pirkėjai yra atsargesni, nebeskuba su rankpinigiais į apžiūras pamatę naują pasiūlymą. Priimami racionalesni sprendimai“, – komentavo ji.

Ieškantys būsto Klaipėdoje portalo Aruodas.lt rubrikoje gali rinktis iš keleto projektų. Vienas jų – Klaipėdos rajone, Trušelių kaime, kur statomi A+ energinės klasės, modernūs kotedžai „Angelavos vilos“. Apdailos pasiūlymai – šio projekto išskirtinumas. Galite rinktis kotedžus su daline arba pilna apdaila, taip pat „viskas įskaičiuota“ pasiūlymą – namus plėtotojas įrengs su baldais bei buitine technika.

Angelavos vilos
Angelavos vilos

O norintiems būsto kurorte galima apžiūrėti projektą „Palangos Šilas“. Kvartalas įsikūręs romantiškoje aplinkoje, šalia ošiančio šilelio, visai netoli miesto centro ir jūros. „Palangos Šilo“ kvartalą sudarys 4 tipiniai, 5-ių aukštų daugiabučiai, kuriuose yra po 52–62 butus. Kiekviename name platus 7-ių skirtingų išplanavimų, 1–4 kambarių butų pasirinkimas nuo 23,85 iki 95,98 kv. metrų.

Aruodas.lt nuotr./Palangos šilas
Aruodas.lt nuotr./Palangos šilas

Daugiau naujos statybos projektų portale Aruodas.lt matysite pagal šią nuorodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius