-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Baltic Asset Management“ užbaigė didžiausią Baltijos šalyse loftų projektą

Nekilnojamojo turto projektų valdytoja ir plėtotoja, bendrovė „Baltic Asset Management“, užbaigė didžiausią Baltijos šalyse loftų projektą „Freiheit“. Pabaigus statybos darbus projekte jau parduoti visi 235 loftai.
„Freiheit“
„Freiheit“ / „Baltic Asset Management“ nuotr.

„Freiheit“ projekto investicijos siekė 6 mln. eurų. Konversijos projektas su bene didžiausia sostinėje terasa ant stogo įsikūrė Savanorių prospekte. Vidutinė kvadratinio metro kaina – 980 eurų, vidutinis lofto plotas – 48 kv. m, tačiau pirkėjai galėjo rinktis beveik ir 100 kv. m siekiančius išskirtinius loftus. Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos organizuotame konkurse „Už darnią plėtrą“ projektas tapo visuomeninio balsavimo nugalėtoju.

Pasak „Baltic Asset Management“ generalinio direktoriaus Ugniaus Latvio, sėkmingi projekto pardavimai rodo, kad loftų bendruomenę galima suburti ne tik Naujamiestyje. „Vilniaus miesto centrinėje dalyje jau kelis pastaruosius metus vis sunkiau yra surasti laisvų teritorijų, kur būtų galima plėtoti nekilnojamojo turto projektus. Vis dažniau kalbama apie aplinkinių rajonų, besiribojančių su Senamiesčiu ar Naujamiesčiu, integravimą į miesto centrą.

Tokia prognozė dėliojama Naujininkų rajonui ir Savanorių prospekto apylinkėms. Atsižvelgdami į šiuos miesto plėtros planus drąsiai žengėme su netradiciniu sprendimu – pasiūlyti loftus ne jiems įprastoje vietoje, Naujamiestyje, bet kiek atokiau – Savanorių prospekte. Sprendimas pasiteisino, nes netruko ilgai, kol projekto idėja patraukė pirmuosius loftų bendruomenės atstovus. Be to, tai yra puikus konversijos pavyzdys, kai antram gyvenimui prikeliami komerciniai pastatai prisidedant prie darnios miesto plėtros“, – teigia „Baltic Asset Management“ generalinis direktorius Ugnius Latvys.

„Baltic Asset Management“ nuotr./„Freiheit“
„Baltic Asset Management“ nuotr./„Freiheit“

Pagrindinis projekto išskirtinumas – 500 kv. m stogo terasa, kurioje gyventojams įrengtas kino teatras, paplūdimys, grilio zona, šiltnamis ir kitos laisvalaikio erdvės. Atšilus orams naujakuriai jau mėgaujasi terasos privalumais – augina prieskonines žoleles, daržoves ir uogas, rengia bendras vakarienes, kviečia kaimynus kino seansų peržiūroms, ilsisi gultuose paplūdimio zonoje. Be to, nuo terasos atsiveria ne tik Vilniaus miestas, bet ir Neries bei Panerių parko apylinkės.

Kaip teigia Ugnius Latvys, sostinėje įsikūrę loftų projektai turi juos vienijantį išskirtinumą – bendruomenę. „Galimybė loftuose susikurti išskirtinius ir įmantriausius interjerus suburia kūrybingus ir laisvus naujakurius. Atsižvelgdami į tai, įrengėme stogo terasą, kuri padės greičiau susipažinti su bendraminčiais ir kartu leisti laisvalaikį netradicinėje erdvėje – ant stogo“, – sako U.Latvys.

„Baltic Asset Management“ dar šių metų vasaros pabaigoje planuoja pasiūlyti Vilniaus gyventojams ir miesto svečiams coliving ir coworking projektus, kuriuos apjungs naujai kuriamas „Chapters“ prekės ženklas. Bendrovė šiuo metu Vilniuje taip pat plėtoja projektą „Ramu Du“ bei gyvenamąjį pastatą „Storyline“ Naujamiesčio ir Stoties rajonų sankirtoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius