Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bijo, kad negalės iškraustyti“: šeimoms su mažais vaikais nuomotojai užtrenkia duris

Nemaža dalis nuomotojų vengia nuomoti būstą tiek vienišoms mamos, tiek ir apskritai šeimoms su nepilnamečiais vaikais. Apie tai kai kurie perspėja net skelbimuose. Tokį sprendimą būsto nuomotojai grindžia ne vien baime, kad tokie nuomininkai negalės sumokėti nuomos, bet ir įsitikinimo, kad šeimas su mažais vaikais iškeldinti būtų sudėtinga. Bet, ar tokia baimė pagrįsta?
Mama su sūnumi
Vieniša mama / „Fotolia“ nuotr.

Nuomotojas neinformavęs tiesiog pasirinko kitą nuomininką

Nora kartu su nepilnamečiu sūnumi, atsikrausčiusi į sostinę iš Kauno, susidūrė su kliūtimis norėdama išsinuomoti būstą. Teko nueiti bene kryžiaus kelius, kad susirastų butą, į kurį galėtų įsikelti.

Ji 15min pasakojo, kad pirmas nuomotojų arba NT agentų klausimas – kas gyvens būste.

„Sakydavau, kad aš esu dirbanti moteris su vaiku. Tuomet klausdavo, kokio amžiaus vaikas. Atsakydavau, o tada stodavo tyla, po kurios brokeris pasakydavo, jog palaukčiau, pasitars su kolegomis arba žadėdavo perskambinti. Būdavo ir situacijų, kai sakydavo, kad atsiprašo – negali priimti, nes jei nesumokėčiau nuomos, negalės manęs iškraustyti“, – teigė ji.

Moteris jau buvo radusi tinkamą būstą, dėl jo sutarusi, tačiau butas išslydo jai iš rankų iki įsikėlimo likus visai nedaug laiko.

„Laukiau kontaktų, siūliau depozitą, atmesdavau kitus pažįstamų pasiūlymus, o likus kelioms savaitėms, kai jau turėjau ten įsikelti, nuomotojas neinformavęs tiesiog pasirinko kitą nuomininką“, – pasakojo Nora.

Ji taip pat teigė, kad kai kuriais atvejais nuomotojai paprašo papildomo mokesčio už būsto nusidėvėjimą, jei norima įsikelti su nepilnamečiais vaikais.

„Juokingiausia, kad paprastai tokie būstai dar prieš nuomojant jau reikalauja remonto“, – juokėsi moteris.

Ekrano nuotr. /Skelbimuose nurodoma, kad vaikai nuomojamame būste nepageidaujami.
Ekrano nuotr. /Skelbimuose nurodoma, kad vaikai nuomojamame būste nepageidaujami.

Tokia situacija būsto nuomos rinkoje išties susiklosčiusi – didžioji dalis nuomotojų vengia nuomoti būstą šeimoms su nepilnamečiais vaikais, konstatuoja brokeriai ir teisininkai.

„Net nėra didelio skirtumo, ar abu tėvai, ar vienas. Suprantama, kai tėvas ar motina yra vieniši, atsiranda papildomų finansinės rizikos veiksnių, bet jie – ne pagrindiniai“, – sako „Inreal“ NT agentas Arminas Karalius.

123RF.com nuotr./Eurai
123RF.com nuotr./Eurai

Tad kodėl nuomotojai taip baiminasi šeimų su vaikais? Ar verta nerimauti?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius