Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Cido“ arenos valdymą perima Panevėžio miesto savivaldybė: ar keisis pavadinimas – nežinia

Panevėžio miesto savivaldybės taryba dar balandžio mėnesį pritarė „Cido“ areną patikėjimo teise perduoti valdyti Panevėžio sporto centrui. Praėjusią savaitę baigėsi tarp Panevėžio miesto savivaldybės administracijos ir UAB „Panevėžio arena“, dar 2007 metais pasirašyta koncesijos sutartis. Šiuo metu vyksta universalios sporto arenos perdavimo darbai Panevėžio sporto centrui ir planuojami nekomerciniai sporto, kultūros ir pramoginės veiklos iki metų pabaigos.
Arena turi nacionalinio svarbos objekto statusą
„Cido“ arenos valdymą perima Panevėžio miesto savivaldybė / „Cido“ arenos administracijos nuotr.

Darbo pakanka

Laikinai einantis Panevėžio universalios arenos vadovo pareigas Tomas Pakštys naujienų portalui JP neslėpė, kad pastarosiomis dienomis dirba išsijuosę.

„Dirbame ne vieną ir ne dvi dienas. Norime viską taip sustyguoti, kad perdavimas vyktų sklandžiai ir arena pereitų iš koncesininko į savivaldos rankas. Perdavimo procesas vyksta normaliai – trikdžių nėra. Be to, galvojame apie būsimus renginius, kurie turės vykti pagal planą. Manau, kad per mėnesį pavyks perėmimo procesus įgyvendinti ir objektas pradės veikti visu pajėgumu“, – kalbėjo T.Pakštys ir teigė, kad nors sporto arena jau veikia 15 metų, vizualiai atrodo normaliai.

Remonto reikės

„Nusidėvėjimas – natūralus dalykas, nes veikla vykdoma jau 15 metų. Kiek teko apžiūrėti, objektas funkcionuoti gali, nes buvo prižiūrėtas. Taisytinų vietų yra ir teks pasiremontuoti. Šie trūkumai veiklai netrukdo.

Visi renginiai, kurie suplanuoti iki gruodžio 31 dienos vyks, nes infrastuktūra leidžia tai daryti“, – aiškino sporto arenos laikinas vadovas ir sakė, kad planuojami ir būsimieji renginiai, kurie vyks kitąmet.

Planų turi

„Kitiems metams jau yra numatyti kai kurie projektai. Tačiau visų pirma galvojame apie šiuos metus, nes reikia, kad įvyktų visi suplanuoti darbai iki gruodžio 31 dienos“, – kalbėjo T.Pakštys.

Planuoja būsimus renginius

T.Pakščiui pritarė ir Panevėžio universalios sporto arenos renginių organizatorius Alius Petryla. Jis naujienų portalui JP pasakojo, kad arenos perdavimo procese dalyvauja jau ne vieną dieną.

„Arenos perėmimo metu galvojame ir planuojame būsimus renginius. Norime, kad treniruočių procesas vyktų nenutrūkstamai. Vyksta aktyvus darbas ir tikimės, kad pavyks perimti areną per numatytą laiką. Buvęs arenos koncesininkas areną perduoti turi per 60 dienų“, – sakė A.Petryla ir teigė, kad jau vyksta treniruotės treke – treniruojasi panevėžiečiai ir Ukrainos dviratininkai.

Plačiau atvers duris

Pasak A.Petrylos, galvojant apie ateities planus, norima, kad sporto arena būtų daugiau prieinama ir panevėžiečiams – ne tik profesionaliems sportininkams.

„Arenoje galės sportuoti mokyklų, sporto centro, R.Sargūno sporto gimnazijos ugdytiniai. Manau, kad atsiras galimybė nuomoti ir treką, ir krepšinio aikštę, norintiems sportuoti – bendruomenės poreikius būtina tenkinti. Savaime suprantama, pirmiausiai reikia galvoti apie profesionalų sportą – trekas, krepšinis. Kita vertus, labai svarbūs ir arenos lankomumo rodikliai“, – kalbėjo A.Petryla ir teigė, kad jau galvojama apie 2023 metus bei pridūrė, kad pirmas renginys Panevėžio arenoje bus susijęs su krepšiniu.

Paslapties neišdavė

Pasiteiravus, ar Panevėžio sporto arena išlaikys vardą – „Cido“ arenos vardą, renginių organizatorius A.Petryla nedaugžodžiavo:

„Kol kas, tai lieka paslaptyje, nes tai komerciniai sprendimai. Savaime suprantama, negalime nutolti nuo miesto ir negalime labai pakeisti arenos pavadinimo. Be to, arenos pavadinimas priklauso ir nuo rėmėjų pasirinkimo. Todėl arenos pavadinimas lai išlieka staigmena.“

Taps atviresnė panevėžiečiams

Panevėžio miesto savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Justinas Jasiukaitis irgi rūpinasi arenos perdavimo procesu.

„Perėmimo procesas vyksta, nes yra žmonės, kuriems pavesta atlikti šį darbą. Jie ir darbuojasi, o, kaip matyti – viskas vyksta sklandžiai. Pagal priimtą miesto Tarybos sprendimą, buvo numatyta priimti papildomai 10 darbuotojų, bet kol kas neaišku, ar prireiks tiek. Viskas priklauso nuo paslaugų teikimo. Vyksta skaičiavimai, planavimai“, – paaiškino J.Jasiukaitis ir tikisi, kad pasikeitus arenos valdytojui, ji taps daugiau atvira ir prieinama panevėžiečiams.

„Arenoje renginių turėtų padaugėti, todėl pagerės ir arenos prieinamumas. Įstaiga bus atviresne ir sporto atstovams, ir paprastiems Panevėžio gyventojams. Be to, planuojame, kad sporto arenoje be trekininkų ir krepšininkų, galės sportuoti ir kitų sporto šakų atstovai“, – mano Sporto skyriaus vedėjas J.Jasiukaitis.

Siūlė vadovauti

Buvęs universalios sporto arenos vadovas Tomas Inčikas naujienų portalui JP teigė, kad arenos perdavimo procesas vyksta sklandžiai.

„Arenos perdavimas techniškai vyksta normaliai, nors procesas nėra iš lengvųjų. Veikla buvo vykdoma 15 metų, todėl perdavimą būtina įvykdyti tvarkingai“, – ramiai aiškino apie vykstantį procesą T.Inčikas ir neslėpė, kad nuomonės, apie arenos perdavimą valdyti biudžetinei įstaigai, nekeičia.

„Nuomonę, kurią išsakiau pavasarį – lieka ta pati. Žengtas žingsnis, mano galva, – neteisingas. Miestui tai nebus naudinga ir kainuos kur kas daugiau nei suplanuota. Sporto areną turi valdyti profesionalai, kurie išmano darbą. Tai tik mano nuomonė, o jos ir neslėpiau bei nekeičiau. Kita vertus, laikas parodys, kaip bus“, – kalbėjo T. Inčikas ir tikino, jog jam buvo pasiūlyta ir toliau vadovauti „Cido“ arenai, bet pasiūlymo nepriėmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius