Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

D.Kiseliovo vilos architektas iš Rusijos propagandisto prisiteisė 2,6 mln. rublių skolą

Maskvos regiono Korolevskio miesto teismas priteisė Dmitrijaus Kiseliovo – Rusijos televizijos personos, vadinamo vienu pagrindinių Kremliaus propagandistų – vilos architektui 2,6 mln. rublių (39 tūkst. eurų). Architektas iš Krymo Vladimiras Mazurinas reikalavo, kad D.Kiseliovas grąžintų pinigus, kuriuos jis buvo skolingas už vilos Koktebelio miestelyje, greta Juodosios jūros, rekonstrukciją.
Dmitrijus Kiseliovas
Dmitrijus Kiseliovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

V.Mazurinas teigė, kad 2015–2016 metais jis buvo atsakingas už vilos Koktebelyje rekonstrukciją. Anot jo, atnaujinimas buvo sudėtingas dėl statybininkų paliktų klaidų, todėl jis pareikalavo užsakovo „padidinti pamatų standumą“. Architekto nuomone, dėl neteisingai sudėtų pamatų, namas nebuvo stabilus. Tačiau klientas atsisakė ištaisyti šias klaidas, skelbia „Novaya Gazeta“.

„Tas objektas iki šiol kelia pavojų visiems, tačiau tai nėra priežastis nemokėti už paslaugas“, – aiškino Sergejus Capko, atstovavęs V.Mazuriną, kuris aiškino, kad D.Kiseliovas jam sumokėjo tik 1,06 mln. rublių (16 tūkst. eurų).

D.Kiseliovas aiškino, kad architektas tiesiog nesusitvarkė su darbais ir visas klaidas, kurios buvo atliktos iki jo, suvertė V.Mazurinui. Architektas iš viso iš D.Kiseliovo reikalavo 5,8 mln. rublių (87 tūkst. eurų) – esą jam tiek televizijos laidų vedėjas buvo skolingas.

D.Kiseliovo atstovas Romanas Savitskij aiškino, kad V.Mazurinas turėjo turėjo suteikti platesnį spektrą paslaugų, ne tik techninę priežiūrą. Esą, jis turėjo suteikti ekspertinę nuomonę, dalyvauti pasirenkant rangovus bei koordinuoti darbus.

„Šios atsakomybės yra platesnės nei pastatų kontrolė, tačiau šie darbai nebuvo atlikti. Atsakovas neįvykdė paslaugų“, – kalbėjo jis.

R.Savitskij manė, kad architektas pervertino savo paslaugų kainą ir, pagal jo skaičiavimą, darbų vertė siekė 1,62 mln. rublių. Tačiau D.Kiseliovo atstovai siekė, kad ieškinys būtų pilnai atmestas.

Tačiau teisėjas Viačeslavas Kasjanovas architektui priteisė 2,58 rublių skolą.

D.Kiseliovo atstovai planuoja skųsti šį teismo sprendimą.

„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Dmitrijus Kiseliovas.
„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Dmitrijus Kiseliovas.

Skandalas dėl D.Kiseliovo vilos prie Juodosios jūros kilo praėjusių metų spalį, kuomet V.Mazurinas paskelbė apie savo konfliktą vietiniame laikraštyje „Gorod24“. Architektas laikraštyje paskelbė, kad iš viso vila verta 200 mln. rublių (3 mln. eurų)

Dėl šio teksto D.Kiseliovas turėjo nutraukti turto pardavimą, o laikraščio vyriausiasis redaktorius buvo atleistas. Taip pat D.Kiseliovas V.Mazuriną išvadino apgaviku, plėšiku ir tikina pateikęs skundą dėl jo policijai.

D.Kiseliovas sakė, kad vilos statybas jis pradėjo 2000-ųjų pradžioje, dėl to turėjo įkeisti savo namą Maskvoje ir paimti paskolą iš banko dešimčiai metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius