-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje statomi šiuolaikiški bendrabučiai, bet ne studentams

Šiuolaikinis bendrabutis, tačiau skirtas ne studentams, – taip galima apibūdinti naują nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „Eta projektai“ projektą „Liv_in Vilnius“. Greta sostinės Ozo parko, J.Balčikonio gatvėje įmonė stato vieną pirmųjų ir didžiausią „co-living'o“ projektą Lietuvoje. „Co-living'as“ (liet. bendro gyvenimo) – tai užsienyje populiarus būsto nuomos būdas, kai gyventojas gauna visas paslaugas ir bendruomenę.
Projektas „Liv_in Vilnius“
Projektas „Liv_in Vilnius“ / Bendrovės nuotr.

Bendrovė „Eta projektai“ J.Balčikonio gatvėje stato 5 korpusų, 10 tūkst. kv. m pastatą, kuriame įrengs 240, 19–36 kv. m ploto apartamentų. Juos įmonė pati ir nuomos. Įrengtuose apartamentuose įsikūrę gyventojai turės nuosavą virtuvę, sanitarinį mazgą, lovą ir balkoną.

Po pastatais bus įrengta požeminė automobilių aikštelė bei sandėliukai dviračiams ir kitai įrangai.

Investicijos į projektą turėtų siekti 17 mln. eurų. Statybas įmonė ketina baigti 2020 metų III ketvirtyje.

Bendrovės nuotr./Projektas „Liv_in Vilnius“
Bendrovės nuotr./Projektas „Liv_in Vilnius“

Apgyvendins jaunus specialistus

Projekto vystytojo „Eta projektai“ vadovė Vita Žutautaitė pristatydama projektą teigė, kad šiuolaikinis miesto žmogus – aktyvus, mobilus, taupantis laiką. „Co-living'as“ pristatomas kaip bendragyvenimo stilius, suvienijantis bendraminčius ir teikiantis daugiau laisvės bei galimybių.

„Tokio tipo apartamentai sėkmingai veikia pažangiausiuose pasaulio miestuose. Mes matome potencialą ir Vilniuje, atsižvelgdami į šiuolaikinio verslo poreikius, darbuotojų mobilumą ir patogaus bei lankstaus gyvenimo poreikį. Užsienyje šis konceptas labai populiarus tarp jaunų specialistų bei studentų“, – ketvirtadienį kalbėjo V.Žutautaitė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vita Žutautaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vita Žutautaitė

Jos teigimu, projektas orientuotas į jaunus specialistus.

„Tas, kuris jau išėjo iš bendrabučio, pradėjo dirbti, turi savo pajamas. Pasirinkome „Technopolio“ lokaciją dėl to, kad atidarius „Nova“ (biurų pastatas, – aut. past.) bus sukurta papildomai apie 800 darbo vietų. Čia atvažiuoja daug užsieniečių, jaunų specialistų, čia daug tarptautinių įmonių“, – 15min pasakojo ji.

Apartamentų nuomos kainos prasidės nuo 380 eurų.

Alternatyva viešbučiui ir buto nuomai

Pasak V.Žutautaitės, įmonė planuoja organizuoti įvairių renginių: paskaitų, pristatymų, gimtadienių, vakarėlių.

„Jau deriname su verslu, rašomės apartamentų nuomos sutartis. Gyventojai irgi domisi objektu, kadangi jiems aktualu gyventi netoli darbo ir turėti visą bendruomenę“, – tikino ji.

Pasak V.Žutautaitės, „co-living'as“ yra tarpinė stotelė tarp viešbučio ir buto nuomos. Būtent pastarojo paieškos laikinai atvykstantiems darbuotojams tampa tikru galvos skausmu įmonėms. Nuomotojai nenori pasirašinėti oficialių sutarčių, o viešbutis tampa per brangus.

„Mes patys turėjome problemą, kai reikėjo apgyvendinti darbuotoją Vilniuje, tai apskambinus agentūras visur buvo pasakyta, kad reikia atsiskaityti grynaisiais“, – pridūrė V.Žutautaitė.

Bendrovės vizualizacija/Projektas „Liv_in Vilnius“
Bendrovės vizualizacija/Projektas „Liv_in Vilnius“

Šiuolaikiškas bendrabutis

Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos vadovas Mindaugas Statulevičius projekto pristatyme kalbėjo, kad Vilnius yra augantis miestas. Į sostinę kasmet atvyksta apie 5–7 tūkst. žmonių ir tai – didžiulis potencialas būsto rinkai. Jo duomenimis, šiuo metu vystoma apie 120 projektų.

„Tokie ilgalaikės nuomos projektai pasiteisina miestuose, kurie yra stiprūs akademiškai, daug studentų, užsieniečių studentų, įperkančių tokią gyvenimo formą“, – sakė jis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Statulevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Statulevičius

M.Statulevičiaus teigimu, šiuo metu trys ketvirtadaliai sostinės būsto nuomos rinkos yra „šešėlyje“, todėl jis „co-living'ą“ mato kaip išeitį.

„Skaidri, su sutartimi nuoma yra viena alternatyvų“, – kalbėjo jis.

Išeitis vienišiams

„Co-living'ą“ nekilnojamojo turto apžvalgininkas Tomas Grižas pristato kaip naujų laikų bendrabutį. Pasak jo, vienas iš kertinių tokių projektų dalykų – bendruomenė. Dar vienas svarbus aspektas – patogumas.

„Jeigu norime nuvežti drabužius į valyklą, tai vežame. Naujaisiais laikais, kaip aš įsivaizduoju, tų drabužių pačiam vežti nereikės. Patogumas visur, įskaitant elektros skaitiklių nurašymą, mokėjimą už internetą. Tau nereikės niekuo rūpintis“, – sakė jis.

Taip pat jis atkreipia dėmesį, kad tokiuose projektuose dažnai apsistoja žmonės iš įvairių pasaulio dalių.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tomas Grižas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tomas Grižas

Nekilnojamojo turto „Inreal“ grupės analitikas Tomas Sovijus Kvainickas 15min sakė, kad „co-living'o“ projektai labiausiai tinka pavieniams asmenims.

„Už 300–400 „co-living'e“ gauni savo kambarį, apie 20 kv. m plotą, priklausomai nuo projekto. Ir dar gauni bendras erdves. Vienam žmogui tai atsieina truputėlį pigiau nei būsto nuoma, nes dažnai būna įskaičiuoti ir komunaliniai, teikiamos paslaugos papildomos, būna įrengta skalbykla. Vienam asmeniui „co-living'as“ kaip ir neblogas variantas“, – 15min komentavo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius