Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Išskirtiniai namai: su vonia sujungtas miegamasis ir uždara bendruomenė

Namai, lyg ramybės oazė – taip galima apibūdinti turtą, kurį apžiūrėjome laidoje „Viktorija perka“. Anot turtą parduodančios „Capital Experts“ agentės Neringos Šalugienės, jei norėsite jį išnuomoti, pavyzdžiui, per „Airbnb“, to tikrai neleis padaryti kaimynai.

Vilniaus rajone, Melkio kaime, Sabutos gatvėje parduodamas 338 kv. m namas už 740 tūkst. eurų. Dviejų aukštų būste įrengti penki kambariai: du vaikų, vienas šeimininkų miegamasis, darbo kambarys ir erdvi, daugiau nei 100 kv. m ploto svetainė.

Anot N.Šalugienės, namas, kuriam priklauso ir 26 arų sklypas, gali būti pagrindiniais namais arba vasarnamiu.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Neringa Šalugienė, Viktorija Karsokait4
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Neringa Šalugienė, Viktorija Karsokait4

Vienas puikiausių šio namo elementų – ežero pakrantė ir vaizdas į ją.

„Vaizdas į vandenį yra geidžiamas, jis yra raminantis. Kaip į ugnį gali žiūrėti nesustodamas, taip ir į vandenį“, – įsitikinusi N.Šalugienė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Namas Sabutos gatvėje, Vilniaus rajone
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Namas Sabutos gatvėje, Vilniaus rajone

Viso namo interjeras – minimalistinis. Jame vyrauja šviesios spalvos. Brokerė pasakojo, kad jis yra 2011-ųjų statybos, tačiau pernai buvo atliktas kapitalinis remontas ir dabar jis paliktas kaip baltas popieriaus lapas.

„Šiuo atveju namas paliktas taip, kad nauji būsimi savininkai galėtų pamatyti savo geidžiamiausią versiją, sukurti savo jaukumą ir stilių. Galbūt palikti tokį minimalistinį, kaip yra, pakabinant paveikslus tam tinkamose vietose. O galbūt apkrauti baldais, kilimais ir taip interjerą suminkštinti“, – sakė N.Šalugienė.

VIDEO: Pirkėjo žvilgsnis: žiūri į būsimas, o ne savininko investicijas

Viena iš pirmo aukšto ypatybių – pusiau atvira sienelė, kurios viršuje yra akvariumas. Be to, šioje erdvėje nėra koridorių, o tai sukuria didelės erdvės pojūtį.

Prabangų turtą parduodantys brokeriai dažnai pasakoja, kad pirkėjai, kurie nori įsigyti milijoninius namus, gali susiginčyti dėl užuolaidų arba baldų. Dėl to įprasta dėl tokių dalykų sudaryti atskiras sutartis. Tačiau, pasak N.Šalugienės, šiuo atveju pardavėjai nusprendė palikti tuos baldus, kurių naujieji savininkai norės.

Viename iš vaikų kambarių antrajame aukšte yra įrengta pakyla, kurią galima naudoti kaip sceną. Brokerės teigimu, pakylos nėra patrauklios gyvenamojoje zonoje, tokiose erdvėse kaip svetainė ir virtuvė.

„Daug vaikštoma iš vienos zonos į kitą ir žinome, kas gali atsitikti... Šiuo atveju, mažesni vaikai labai mėgsta prisėsti ir žaisti. Vaikai įsidėmi savo kambarį ir žino, kaip saugiai jame elgtis“, – įsitikinusi N.Šalugienė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Namas Sabutos gatvėje, Vilniaus rajone
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Namas Sabutos gatvėje, Vilniaus rajone

Pagrindinis šeimininkų kambarys yra padalintas į tris zonas: miegamasis, vonia ir drabužinė. Pašnekovė pasakoja, kad tai, jog vonia nėra atskirta nuo miego erdvės, stebina potencialius pirkėjus.

„Vieniems tai yra labai patogu ir maloniai džiuginanti detalė. Kitiems tai yra nepriimtina, todėl yra galimybė tas zonas atskirti. Savininkai įvardijo, kad jiems buvo patogu rytinės ir vakarinės ruošos metu bendrauti kartu, nes kai įeini į vonią, užsidarai nuo žmogaus. Taip pat turint vaikų, juos patogu maudyti ir nereikia atskirai leisti laiko vonioje“, – pasakojo N.Šalugienė.

Antrojo aukšto puošmena – daugiau nei 160 kvadratinių metrų terasa, kuri nėra įtraukta į bendrą namo plotą.

Šis namas yra uždaroje bendruomenėje ir į teritoriją pašaliniai asmenys lengvai nepateks. Užsienyje įprasta perkant namus tokiose vietovėse gauti bendruomenės leidimą, bet N.Šalugienė nuramina, kad specialaus kaimynų leidimo nusipirkti šį namą naujasis savininkas neprivalės gauti. Tiesa, jei užsimanysite jį išnuomoti „Airbnb“, to padaryti greičiausiai nepavyks.

Kaip atrodo namas Vilniaus rajone, pažiūrėkite laidoje „Viktorija perka“.

VIDEO: „Viktorija perka“: namai su paauksuotomis detalėmis ir išskirtiniu interjeru
VIDEO: Išskirtinis butas su netikėta detale kambario centre. Ryškios spalvos ir neeiliniai dizainerio sprendimai už ketvirtį milijono
VIDEO: „Viktorija perka“: vieno miegamojo butas „Vilniaus vartuose“ už 420 tūkst. eurų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius