-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sparčiai besiplėtęs „Lidl“ laikinai pristabdo parduotuvių statybas?

Prekybos tinklas „Lidl Lietuva“ laikinai pristabdo parduotuvių statybas – tokią šaltinių informaciją gavo 15min. Pati įmonė šią informaciją nei patvirtina, nei paneigia.
„Lidl“ parduotuvė
„Lidl“ parduotuvė / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 2 Lidl Statybos

Du nesusiję šaltiniai 15min patvirtino, kad „Lidl Lietuva“ laikinai pristabdo parduotuvių statybos generalinio rangovo atrankas. Taip esą nuspręsta atsižvelgiant į ekonominę situaciją ir ženkliai kylančias kainas.

„Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė, paklausta, dėl kokių priežasčių taip nutiko, šios informacijos nei paneigė, nei patvirtino. Ji apsiribojo bendresniu komentaru:

„Vykdome plėtrą įvairiuose Lietuvos miestuose, taip pat ir naujo logistikos centro statybas Vilniuje, netoli Lentvario. Remiantis įmonės vidaus taisyklėmis, verslo partnerių konkursų ir juose pateiktos informacijos verslo partneriams, nekomentuojame“, – 15min tikino ji.

Šiuo metu Lietuvoje iš viso veikia 65 prekybos tinklo parduotuvės 26-uose šalies miestuose. Pastaroji atidaryta Nemenčinėje rugsėjį.

„Norfa" stato atsargiau

Apie taupymą galvoja ir kiti prekybos tinklai. Nors „Norfos mažmena“ pagrindinis akcininkas Dainius Dundulis 15min teigė apie „Lidl“ veiksmus nieko negirdėjęs, jis prisipažino ir pats plėtrą planuojantis atsargiau.

„Dabar ilgai matuojame, ar pradėti statybas. Jas pradėjus, reikia pabaigti, o neužkonservuoti. Kai kas taip stato – po penkerius metus, bet tai yra labai brangu“, – komentavo D.Dundulis.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Dainius Dundulis
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Dainius Dundulis

Jis teigė, kad „Norfa“ nėra sustabdžiusi statybų – jas pradeda, tačiau atsargiai.

„Galėtume daugiau kiek daryti pagal turimus leidimus. Nedarom. Vienai parduotuvei turime leidimą, bet nepradedam statyti, nors prieš metus būtume statę“, – kad jaučia nepibrėžtumą dėl ateities patvirtina D.Dundulis.

Jis juokavo besibaiminantis, kad viena kilovatvalandė elektros nekainuotų dešimtį eurų.

„Aišku, juokais pasakiau. Tiesiog, kad nebūtų taip, jog finansinius rezervus tektų elektrai atiduoti“, – apibendrino D.Dundulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius