-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuviško kapitalo technologijų įmonė „Oxylabs“ įsikurs „Cyber City“

Didžiaisiais duomenimis paremtus sprendimus siūlanti įmonė „Oxylabs“ taps pirmąja bendrove, kuri pravers technologijų bendruomenei skirto biurų miestelio „Cyber City“ duris. Lietuvos Silicio slėniu vadinama buvusi „Spartos“ fabriko teritorija ne tik suburs greičiausiai augančias šalies informacinių technologijų (IT) įmones, bet ir įpūs naujos gyvybės Vilniaus Naujamiesčio rajonui, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Cyber City“ biuras
„Cyber City“ biuras / Martyno Charevičiaus nuotr.

Beveik 2 ha ploto teritorijoje sostinės Švitrigailos g. baigiama išplėtoti apie 35 tūkst. kv. m biurų, bendradarbystės (angl. co-working) ir komercinių erdvių. Taip pat čia įkurtos modernios ir komfortiškos laisvalaikio bei rekreacinės erdvės, iškilo 4 skirtingų tipų pastatai.

Spalio 20 dieną pirmojo iš jų duris atverė viešųjų duomenų rinkimo ir tarpinių serverių (proxy) paslaugas verslui teikianti „Oxylabs“ bendrovė. Įmonės vadovas Julius Černiauskas sako, kad sprendimą kraustytis į „Cyber City“ lėmė kompleksiškos priežastys – nuo sparčiai didėjančio darbuotojų skaičiaus iki noro užtikrinti maksimalią jų gerovę.

„Per pastaruosius metus mūsų komanda išaugo iki 400 žmonių. Vykdydami plėtrą, pradėjome dirbti skirtinguose pastatuose, tad natūraliai ėmėme jausti bendrumo trūkumą. Supratome, kad turime išsikelti ten, kur visi galėtume būti vienoje vietoje ir taip formuoti gilesnius tarpusavio ryšius. Tuo pat metu savo darbuotojams stengiamės kurti pačias geriausias darbo sąlygas. Dėl to sprendimas kuo anksčiau įsikurti pirmajame tokio tipo projekte mieste, kur kolegos galės jaustis patogiai ir laisvai – savaime suprantamas“, – teigia J.Černiauskas.

„Oxylabs“ biure bus įrengtas platus spektras darbo patogumų ir įmonei reikalingų erdvių: nuo ergonominių darbo vietų, tinklalaidžių įrašų studijos, IT testavimo laboratorijos ar darbui pritaikytos kavinės iki specialių interviu erdvių personalo specialistams, tylos ar susitikimų kambarių, tėvų-vaikų darbo vietų.

Tuo pat metu įmonės darbuotojai galės naudotis ir daugybe kitų biurų miestelio privalumų, pavyzdžiui, masažų ir kineziterapeutų paslaugomis, baru, vaikų darželiu, muzikos kambariu, sporto sale ir dušais, stogo terasomis.

„Tesonet“ akceleratoriaus, pagrindinio „Cyber City“ projekto investuotojo ir pastatų nuomininko bendraįkūrėjas Tomas Okmanas akcentuoja, kad tai, jog pirmuoju biurų miestelio naujakuriu tampa „Oxylabs“, turi ir simbolinę reikšmę.

„Jau daugiau kaip penkerius metus atskirą sėkmės istoriją kurianti „Oxylabs“ – viena iš pirmųjų „Tesonet“ akceleratoriuje gimusių įmonių. Jos augimą ir brandą iliustruoja ne tik stabiliai didėjantys darbuotojų, klientų ar produktų skaičiai, bet ir paminėjimas „Financial Times“ greičiausiai augančių įmonių sąraše. Tai yra bendrovė, turinti visus reikalingus duomenis, kad taptų kitu Lietuvos vienaragiu. Todėl džiaugiuosi, kad „Oxylabs“ yra pirmieji, praveriantys „Cyber City“ duris“, – sako T.Okmanas.

Iš viso „Tesonet“ į biurų miestelio plėtrą investavo daugiau kaip 50 mln. eurų, čia netrukus turėtų įsikurti ne tik „Oxylabs“, bet ir „Tesonet“ vienaragis „Nord Security“, „Surfshark“, „Hostinger“, „CyberCare“.

J.Černiauskas priduria, kad šalia turint vienaragių vardą užsitarnavusias įmones, šio titulo siekti bus žymiai paprasčiau: „Tai – ne tik galimybė organizuoti aukščiausio lygio žinių dalijimosi renginius bei semtis idėjų ir įkvėpimo vieniems iš kitų, bet ir proga ateityje rasti potencialių bendradarbiavimo taškų. Neabejoju, kad įsikūrus tarp geriausiųjų, mūsų komanda degs dar didesniu noru augti ir tobulėti. Čia prasideda nauja era „Oxylabs“ gyvenime.“

Katalizuos Naujamiesčio atgimimą

„Tesonet“ bendraįkūrėjas priduria, kad biurų miestelio projektas – svarbus reiškinys ne tik Lietuvos IT įmonių ir startuolių ekosistemai, bet ir visai sostinei, o ypač Naujamiesčio mikrorajonui.

„Kurdami „Cyber City“, Naujamiestį norėjome paversti savotišku Lietuvos Silicio slėniu. Šiame mikrorajone šaknis jau spėjo įleisti pirmasis šalies vienaragis „Vinted“, o šalia prijungus „Oxylabs“ ir kitas įmones, turėsime neeilinę galimybę vienoje vietoje sutelkti didžiausią IT bendruomenę Lietuvoje, neabejotinai atkreipsiančią viso pasaulio dėmesį į Vilnių. Tuo pat metu tai įpūs Naujamiesčiui iki šiol neregėtos gyvybės, todėl tikėtina, kad atsiradus paklausai čia greitu metu pradės kurtis ir naujos maisto, laisvalaikio, meno bei kitų sričių erdvės. Naujamiestis taps traukos centru, kur gimsta naujos idėjos, atvyksta užsienio svečiai, o miesto žmonės leidžia laisvalaikį“, – teigia T.Okmanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius