Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Lords LB Baltic Fund III“ – nekilnojamojo turto investicinis fondas sėkmingai baigia veiklą

Savo veiklą baigia UAB „Lords LB Asset Management“ valdomas uždarojo tipo nekilnojamojo turto investicinis fondas „Lords LB Baltic Fund III“, pardavęs paskutinį jam priklausantį turtą. Fondas veiklą pradėjo 2012 m. gegužės mėnesį, rašoma pranešime spaudai.
Lords LB Baltic Fund
Lords LB Baltic Fund / Lords LB Baltic Fund nuotr.

„Logistikos centrą ir dešimtį prekybos centrų Lietuvoje ir Latvijoje valdęs fondas įgyvendino užsibrėžtus tikslus ir per devynerius veiklos metus pasiekė 13,56 proc. metinės grynosios investicinės grąžos investuotojams“, – sako „Lords LB Baltic Fund III“ fondo valdytojas Efim Hiterer.

Per devynerius aktyvius valdymo metus fondo turto vertė augo ir prieš pardavimo pradžią 2020 metų pirmą ketvirtį viršijo 140 mln. eurų. Pagrindiniais fondo portfelio nuomininkais visada buvo „Rimi“, „Norfa“, „Maxima“, „Jysk“, „Topo centras“. „Lords LB Baltic Fund III“ turėjo virš 90 privačių ir institucinių investuotojų, kuriems per visą fondo veiklos laikotarpį buvo išmokėta 108,8 mln. eurų. Į fondą buvo investuota 46,7 mln. eurų.

Dėl teisinių procesų, susijusių su „Lords LB Baltic Fund III“ portfelio pardavimu, fondą konsultavo teisės firma „Sorainen“.

„Tokio dydžio į prekybinį turtą orientuoto fondo sėkmingas uždarymas rodo, kad ir nauji investuotojai tiki regiono sėkme ir šio turto segmentas išlieka patrauklus. Džiaugiamės, kad galėjome prisidėti prie šių sandorių. Tai, kad visose trijose Baltijos šalyse veikiame kaip viena integruota komanda, leido patenkinti kliento lūkesčius, įgyvendinant tokį kompleksišką, kelias šalis apimantį projektą,“ – sako „Sorainen“ regioninės Nekilnojamojo turto ir statybos komandos vadovas, partneris Kęstutis Adamonis.

Nekilnojamojo turto pardavimo klausimais fondą konsultavo bendrovė „Newsec“.

„Šis portfelis pasižymėjo savo dydžiu (virš 140mln EUR), geografine įvairove bei turtų kompleksiškumu. Dar prieš porą metų regioninių miestų prekybos centrai buvo sunkiai parduodama prekė, rinka bijojo mažėjančios miestelių populiacijos bei gąsdinančios e. komercijos krypties. Per praėjusius kelis metus šis neigiamas sentimentas investuotojų akyse iš esmės pasikeitė.

Regioniniai bei gyvenamųjų rajonų prekybos centrai įrodė esą ypatingai atsparūs pandeminiams uždarymams, bei turintys savo lojalią ir pastovią klientūrą. Verta paminėti, kad 2021 metai buvo pardavėjų metai, prisidėję prie labai sėkmingo portfelio išpardavimo paturčiui,“ – sako „Newsec“ investicinių sandorių grupės vadovas Baltijos šalyse, Andrius Švolka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius