-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už milijonus parduodami namai Lietuvoje: turi baseinus, vyno rūsius ar net ledo dušą

Šiuo metu Lietuvoje – nuo sostinės iki pajūrio – parduodami namai, kurių kaina perkopia ir 3 mln. Eur. Kaip jie atrodo, kur yra ir kas lemia šešiaženklę jų kainą?
Pajūrio vila
Pajūrio vila / „Baltic Sotherby's“ nuotr.

Namai prie vandens ar miško

Nuo vilos visai šalia paplūdimio iki namų, parduodamų kartu su veikiančia kavine – tokie brangiausi namai šiuo metu brokerių padėti ant virtualių prekystalių ir randami skelbimų portaluose.

Taigi, koks namas vertas, kad už jį būtų pakloti 2–3 mln. ir daugiau?

„Ober-haus“ biuro būsto skyriaus vadovė Olga Akelienė 15min teigė, kad dažniausiai tai yra modernus, šiuolaikinis, patogaus išplanavimo, išskirtinėje vietoje esantis, 200–400 kv. m bendro ploto namas. Be to, toks namas dažnai netoli vandens, miške arba kažkokioje kitokioje išskirtinėje vietoje.

„Taip pat gali būti itin didelis, daugiau kaip 600 kv. m namas, prie pat vandens telkinio arba pajūryje, labai geroje vietoje. Dažnu atveju toks būstas turi daug miegamųjų, su galimybe apgyvendinti daug svečių. Tai gali būti sodybos, dvarai ir pan. Brangus būstas ne visada bus prabangus, viskas priklauso nuo to, kada buvo pastatytas / renovuotas, koks jo dydis, kokia vieta“, – aiškina O.Akelienė.

„Ober-haus“ nuotr./„Ober-haus“ biuro būsto skyriaus vadovė Olga Akelienė
„Ober-haus“ nuotr./„Ober-haus“ biuro būsto skyriaus vadovė Olga Akelienė

Pasak jos, nemažai brangių ir prabangių objektų parduodami be viešos reklamos, žinią skleidžiant pažįstamiems žmonėms, „iš lūpų į lupas“. O kai kurie vis dėlto atsiduria ir skelbimų portaluose.

15min pasidomėjo, kur stovi milijonus kainuojantys namai, kaip jie atrodo, kas lemia tokią kainą. Leiskitės į virtualias žvalgybas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius