Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NT plėtros įmonių grupė „Omberg“ fiksuoja butų pardavimo rekordus

Praėjusių metų pabaigoje prasidėjęs staigus pakilimas gyvenamojo nekilnojamo turto (NT) rinkoje po truputį stabilizuojasi. Nepaisant to, plėtotojai dar neįpusėjus rudens sezonui fiksuoja rekordinius metus. NT plėtros įmonių grupė „Omberg“ skelbia, kad per 2021 m. sausį–rugsėjį susitarta dėl 479 butų pardavimo. Likus trims mėnesiams iki metų pabaigos, šis rezultatas, nepaisant mažiau aktyvaus trečiojo ketvirčio, jau dabar lenkia iki šiol rekordiniais buvusius 2019 m., rašoma pranešime spaudai.
„Omberg“ projekto „Skylum“ vizualizacija
„Omberg“ projekto „Skylum“ vizualizacija / „Omberg“ nuotr.

Nekilnojamojo turto plėtros įmonių grupė „Omberg“ trečiąjį 2021 m. ketvirtį susitarė dėl 126 būsto pardavimo sandorių. Tai 39 proc. mažiau nei antrąjį šių metų ketvirtį, bet 54 proc. daugiau nei trečiąjį 2020 m. ketvirtį.

„Pirmasis šių metų pusmetis Lietuvos būsto rinkoje buvo intensyvus. Tačiau, kaip ir prognozavome, įsibėgėjus vasarai pradėjo įsivyrauti pusiausvyra. Nepaisant to, jau dabar matome, kad šie metai mums bus rekordiniai. Vien sausio–rugsėjo mėnesiais susitarėme dėl 479 butų – tai 81 proc. daugiau nei per visus 2020 m. ir 5 proc. daugiau nei per 2019 m., kuomet pardavėme 456 būstus“, – sako Dalia Andrulionienė, „Omberg group“ generalinė direktorė.

Anot jos, per šiuos metus įmonių grupės pasiekti rezultatai byloja apie tvirtas „Omberg“ pozicijas NT rinkoje: „Iki metų pabaigos dar liko beveik trys mėnesiai, tačiau 2021 metus jau galime vertinti kaip itin sėkmingus. Nors žiemą ir pavasarį fiksuotas pardavimų bumas lėtėja, šie metai leido įsitikinti, kad pasirinkta strateginė įmonės kryptis teisinga, o klientai pasitiki mūsų plėtojamais projektais. Jau greitai peržengsime simbolinį slenkstį – pasirašysime 1000 pagrindinių notarinių sutarčių.“

Liepos–rugsėjo mėn. didžiausią „Omberg“ preliminarių pirkimo-pardavimo sutarčių dalį sudarė naujo projekto Pilaitėje „Vyšnios“ sutartys – vien rugsėjį jų sudaryta 48. Iš viso per tris šių metų ketvirčius sudarytų preliminarių „Omberg“ sandorių vertė siekia 48,6 mln. Eur.

Prie subalansuotos rinkos prisideda nauji projektai

„Omberg group“ generalinė direktorė pastebi, kad naujų būstų sandėlio pasiūla Vilniuje vis dar išlieka itin žema – šių metų rugsėjį ji buvo mažiausia per pastaruosius penkerius metus.

„Tam įtaką neabejotinai padarė rekordiniai butų pardavimai, per šių metų pirmuosius aštuonis mėnesius daugiau nei dvigubai aplenkę pardavimus atitinkamu laikotarpiu 2018 metais. Taip pat potencialūs pirkėjai netruko pastebėti ir būsto kainų augimą, kuriam didžiausią įtaką šiuo metu turi sumažėjusi pasiūla ir brangstančios žaliavos. Vis dėlto, paklausa naujiems projektams išlieka didelė, tad NT plėtotojai yra suinteresuoti pildyti butų sandėlį, taip kartu gerindami ir paklausos bei pasiūlos santykį“, – teigia D.Andrulionienė.

Vienas iš projektų, auginančių pasiūlą sostinėje ir taip prisidedančių prie subalansuotos NT rinkos – Viršuliškėse „Omberg“ plėtojamas didelės apimties projektas „Skylum“. Jame rugsėjo viduryje buvo įkasta statybų pradžios kapsulė. Į dviejų 20-ies aukštų daugiabučių statybą bus investuota 34 mln. eurų, juose bus įrengta net 380 butų.

„Šis projektas jau sulaukė didelio susidomėjimo – šiuo metu esame pardavę daugiau kaip 75 proc. pirmojo etapo butų, nors jo 85 proc. statybų baigtumą planuojame pasiekti 2022 m. ketvirtą ketvirtį. Manome, kad pirkėjų dėmesį atkreipia ne tik patogi vieta – Laisvės ir Pilaitės prospektų sankirta – bet ir tai, jog projektas taps vienu iš nedaugelio Lietuvos gyvenamųjų dangoraižių. Neabejojame, kad „Skylum“ išaugs į sparčiai atsinaujinančio Viršuliškių rajono simbolį“, – sako „Omberg group“ generalinė direktorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius