Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plėtotojai NT rinką vadina netvaria: 25 proc. kainų kilimas sostinėje – siaubinga

Tiek nekilnojamojo turto plėtotojai, tiek ekspertai kalba apie netvarią rinką. Smarkiai šoktelėjus paklausai, plėtotojai nespėjo su ja susitvarkyti ir pastatė mažiau butų nei norėjo pirkėjai. Dėl to kainos pernai, vien Vilniuje, kilo 25 proc., o tokio pinigų kiekio, investuoto į būstą, šalis nematė nuo praėjusios finansų krizės 2007-2008 metais.
Daugiabučiai
Daugiabučiai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Ober-Haus” Rinkos tyrimų vadovas Baltijos šalims Raimondas Reginis sakė, kad būsto paklausos ir pasiūlos balansas šiuo metu nėra pakankamas. Iki šiol NT rinkoje augimas buvo pakankamai subalansuotas, t.y. pardavus daugiau, ir būstų buvo pastatoma daugiau, tačiau pernai situacija pasikeitė

„Praėjusiais metais buvo didžiausias disbalansas per visą istoriją – t.y. Vilniuje yra apie 3 tūkst. butų trūkumas. Nenuostabu, kad ir kainos taip sparčiai auga ir rinka yra tokia išbalansuota“, – kasmetinėje nekilnojamojo turto konferencijoje „Core“ sakė jis.

Tiesa, panaši situacija ir kituose šalies miestuose. Įmonės duomenimis, Kaune pernai realizuota 370 daugiau butų nei jų pastatyta, o Klaipėdoje – 280.

„Visur buvo to būsto trūkumo, tačiau, žinoma, Vilnius labiausiai išsiskiria. Kadangi čia didžiausia koncentracija, didžiausias poreikis, ir aiškiausiai matomos tendencijos“, – kalbėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius