-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šaltiniai: dėl įtarimų nusukus milijoną eurų mokesčių policijos pričiupti verslininkai – gyvenvietės „Baltai“ vystytojai

Kriminalinė policija pranešė išaiškinus organizuotą grupę asmenų, vykdžiusią nesąžiningą verslą statybos sektoriuje. 15min šaltinių teigimu, policijos taikiklyje atsidūrė gyvenvietės „Baltai“ vystytojai.
Statybos
Statybos / Lietuvos policijos nuotr.

Tai 15min atskleidė du nesusiję šaltiniai.

Nurodoma, kad projekto statytojas – „Hifu Europa“. 15min bandė susisiekti tiek su pastaraisiais, tiek projekto „Baltai“ tinklalapyje nurodytais kontaktais, tačiau skambučiai vis atmetami.

15min šaltinio duomenimis, „Hifu Europa“ direktorius Justinas Jonas Nasickas galimai sulaikytas per kriminalinės policijos vykdytas kratas.

Be to, šaltinio žiniomis, panašiai galimai buvo veikiama ne tik gyvenvietėje „Baltai“, tačiau ir daugiabutyje, esančiame sostinės Naujininkuose – Panevėžio g. 23 adresu. Šaltinio žodžiais, šiuose butuose jau yra gyvenančių – šie asmenys yra sumokėję už savo būstą, tačiau jo vystytojai teigia, kad tų gyventojų butai šiuo metu užstatyti bankui ir tik juos išpirkus bus galima notariškai sutvarkyti dokumentaciją.

Nemažai keblumų kyla ir dėl gyvenvietės „Baltai“. Čia namus rezervavę žmonės esą laukia ir po 2,5 metus, tačiau galimybės įsikelti į savo namus nesulaukia. Mat, anot šaltinio, toks būstas arba nepastatomas išvis, arba nėra „priduodamas“.

Šaltinio žiniomis, kartu veikia ir tokios įmonės kaip UAB „Pranašumas“, „Panauja“, „Sala energy“. Visų jų vadovas yra Rokas Radvilavičius.

Pastarasis15min sakė, kad kol kas ne laikas komentarams, nes vyksta tyrimas.

„Ateis laikas, pakomentuosiu, spalvos sutirštintos. Po kiek laiko reikės pranešimą spaudai tikriausiai paskelbt. Dabar nekomentuosiu to, kas šiandien buvo paskelbta“, – 15min sakė R.Radvilavičius.

Gyvenvietėje „Baltai“, esančioje tarp miškų, šalia Trakų, statomi karkasiniai namai nuo 48 kv. m iki 160 kv. m. su 1–4 miegamaisiais ir 1–4 sanitariniais mazgais.

„Baltų simboliai, atspindintys laimę, meilę, vaisingumą, saugumą ir pagarbą aplinkai, bus skoningai naudojami gyvenvietės architektūros elementuose, laisvalaikio zonų ir gatvių pavadinimuose“, – skambiai skelbė vystytojai.

VIDEO: Suduotas smūgis šešėliui statybos verslo sektoriuje

15min susisiekus su, kaip nurodoma, šiame projekte objektus pardavinėjančia „Capital Realty“ NT brokere Jolanta Baltrušaitiene, ši tvirtino seniai nutraukusi su šiuo plėtotoju sutartį ir neturi su projektu nieko bendra.

Priminsime, kad per kriminalinės policijos kratas sulaikyti 5 asmenys, įtariami sukčiavimu, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimu, apgaulingu apskaitos tvarkymu, turto pasisavinimu ir kitų nusikalstamų veikų padarymu veikiant organizuotoje grupėje.

Kratų metu surasti ir paimti reikšmingi tyrimui „juodosios buhalterijos“ dokumentai, užrašai, kompiuterinės laikmenos, slaptiems pokalbiams skirti kriptuoti telefonai bei įranga skirta aptikti paslėptą garso ir vaizdo įrangą, nusikalstamu būdu įgyti grynieji pinigai, kiti suklastoti ir tyrimui svarbūs dokumentai.

Šioje gerai apgalvotoje tarptautinį elementą turinčioje nusikalstamo verslo schemoje, asmenys veikdami organizuotoje grupėje, pasinaudodami jų pačių įregistruotomis 5-iomis įmonėmis Lietuvoje bei keliomis Jungtinėje Karalystėje, nuo 2018 metų iki šiol vystydami nekilnojamo turto statybos projektus Vilniaus apskrityje, statomus ir pastatytus butus bei namus parduodami fiziniams ir juridiniams asmenims, kaip įtariama, šių sandorių neapskaitydami bendrovių buhalterinėse apskaitose, tyčia neparodydami iš nekilnojamojo turto pardavimo gautų apie 4 mln. eurų pardavimo pajamų apgaule išvengė didelės vertės – apie 1 mln. eurų turtinės prievolės – mokėtinų mokesčių Valstybei.

Kaip įtariama, siekdami nusikalstamo tikslo – išvengti mokesčių, apgaulingai tvarkydami minėtų bendrovių buhalterinę apskaitą į deklaracijas ar kitus privalomus apskaitos dokumentus ir ataskaitas, tyčia neįrašė duomenų apie nekilnojamojo turto (butų bei gyvenamųjų namų) pirkimus – pardavimus ir gautą pelną, valstybinei mokesčių inspekcijai pateikė deklaracijas ir ataskaitas su žinomai neteisingais duomenimis apie įmonių pajamas, pelną, išlaidas, o atskirais atvejais – net neteikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius