-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tauragė ieško sporto ir kultūros centro statytojų

Regionuose trūksta patogios ir modernios infrastruktūros sportui bei kultūros veikloms, kuri užtikrintų patrauklesnes gyvenimo sąlygas ir padėtų šiems sėkmingiau varžytis su didmiesčiais. Šiai problemai spręsti Tauragės rajono savivaldybė siekia pastatyti multifunkcinį sporto ir kultūros centrą ir neseniai paskelbė viešųjų pirkimų konkursą jo statyboms, rašoma Tauragės rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.
Tauragės arena
Tauragės arena / Projekto architektų vizualizacija

Iki šiol Tauragės rajone trūko kokybiškų ir tinkamai pritaikytų patalpų sporto užsiėmimams ar kultūrinės veikloms organizuoti. Didesni koncertai ar renginiai regione nevyko, nes nebuvo salės, galinčios talpinti daugiau nei 500 žmonių, o užsiimti profesionaliu sportu, ypač šaltuoju metų sezonu, buvo sudėtinga, rašoma pranešime.

2016 m. Tauragės rajono savivaldybė nusprendė, kad mieste turėtų iškilti multifunkcinis sporto ir kultūros centras.

Pasak Tauragės rajono savivaldybės mero Dovydo Kaminsko, naujasis centras – didžiausias Tauragės savivaldybės projektas per nepriklausomos Lietuvos istoriją, kurio įgyvendinime šiandien pasiekta pusiaukelė. Šių metų rugsėjį išdavus statybų leidimą, lapkritį savivaldybė paskelbė centro statybos tarptautinių viešųjų pirkimų konkursą.

„Per 5 metų laikotarpį atlikome sporto bazių užimtumo analizę, paruošėme galimybių studiją, kartu su žmonėmis diskutavome, kas reikalinga gyventojams ir mokiniams, daug dirbome su projektuotojais, kad paruoštumėme funkcionalų, efektyviai veikiantį techninį pastato projektą. Dar beveik 2 metus projektuotojai ir inžinieriai rengė techninę dokumentaciją. Tačiau prieš akis – daug darbo pareikalausiančios viešųjų pirkimų procedūros ir statybos“, – kalbėjo rajono meras.

Po vienu stogu – dėmesys kultūrai ir sportui

Būsimas multifunkcinis centras savo plotu turėtų siekti beveik 7947 kv. m, o inžineriniais sprendimais būtų tinkamas sporto ir kultūrinėms veikloms organizuoti.

Arenoje numatyta įrengti dvi daugiafunkces aikšteles, treniruoklių ir aerobikos sales, bėgimo takus, smėlio tinklinio salę su trimis aikštelėmis, modernias sanitarines patalpas bei įkurdinti lankytojams skirtą kavinę. Centras taip pat leistų organizuoti kur kas didesnius koncertus ar kultūrinius renginius. Skaičiuojama, kad arenoje bus 1500 sėdimų vietų, o didesnių renginių metu sutilpti galės apie 2500 žmonių.
Arenos projektavimo darbus atliko bendrovė „Synergy Soliutions“.

Planuojama, kad prie multifunkcinio sporto ir kultūros centro projekto įgyvendinimo Tauragės rajono savivaldybė prisidės 35 proc. šio projekto vertės, o likusiais 65 proc. – valstybė. Pinigai bus paskirstyti per visą statybų laikotarpį, t. y. 3–4 metus.

Tauragės rajono savivaldybė kviečia šalies ir užsienio bendroves dalyvauti viešųjų pirkimų konkurse multifunkcinio sporto ir kultūros centro Tauragėje statyboms. Pirkimų dokumentai paskelbti ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius