Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Teismas neleido B.Gudelio įmonei imtis statybų Juodkrantėje

Verslininko Beno Gudelio valdoma bendrovė „Kristiana“ statybomis Juodkrantėje bent kol kas užsiimti negalės: Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė įmonės skundą dėl neišduodamų reikalingų leidimų.
Benas Gudelis
Benas Gudelis / Luko Balandžio nuotr.

„Kadangi teritorija Miško g. 21, Juodkrantėje, patenka į nacionalinio parko rekreacinių parkų teritoriją, vykdant joje veiklą, privalu vadovautis bendruoju planu, pagal kurį „Kristianos“ turimi pastatai – buvusios sovietų armijos kareivinės – pažymėtini kaip likviduotini objektai. Įmonė, juos pirkdama, apie tai buvo informuota, tad turėjo įvertinti įsigyjamo objekto naudojimo apribojimus“, – rašoma teismo nutartyje.

Teismas taip pat pažymėjo, kad statiniai iš „Kristianos“ nėra paimami visuomenės poreikiams, tačiau naudodamasi jai priklausančiu turtu, įmonė privalo laikytis teisės aktų reikalavimų, pagal kuriuos statyba teritorijoje negalima.

Bendrovė „Kristiana“ prašė teismo panaikinti 2013 metais Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos priimtą sprendimą neišduoti specialiųjų saugomos teritorijos tvarkymo ir apsaugos reikalavimų pastatų Juodkrantėje kapitaliniam remontui. Taip pat siekta, kad valstybė bendrovei atlygintų 48,4 tūkst. eurų turtinės žalos.

Selemono Paltanavičiaus nuotr./Pirmasis sniegas Juodkrantėje
Selemono Paltanavičiaus nuotr./Pirmasis sniegas Juodkrantėje

Bendrovė dar mėnesį gali skųsti Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimą Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Žiniasklaidoje skelbta, kad „Kristiana“ pastatus Juodkrantėje įsigijo 1999 metais iš valstybės ir planavo čia statyti reabilitacijos centrą.

Pagal Kuršių nerijos nacionalinio parko teritorijų planavimo dokumentus, bendrovės „Kristiana“ įsigyta žemė miške yra teritorijoje, kur nauja statyba negalima. Kareivinių sandėlius B.Gudelio įmonė turėjo nugriauti, o statyti naujo pastato – negali.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius