Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VDU aukcione rinkai pasiūlys 21 NT objektą už 5,25 mln. eurų

Lapkričio 27–gruodžio 3 dienomis Vytauto Didžiojo universitete (VDU) vyks aukcionai, kurių metu bus parduotas nuosavybės teise valdomas nekilnojamasis turtas. Iš viso rinkai ketinama pasiūlyti 21 NT objektą už 5,25 mln. eurų.
VDU parduodamas turtas
VDU parduodamas turtas / Bendrovės nuotr,

Nekilnojamasis turtas parduodamas Kauno mieste ir Kauno raj., Palangoje, Molėtų raj., Kėdainių raj. Kazlų Rūdoje ir Šilutėje.

„Valstybė yra nepajėgi universitetui skirti tiek lėšų, kiek reikia siekiant tokios infrastruktūros, kuri atlieptų šiuolaikinio universiteto poreikius – todėl būtina ieškoti investicijų. Viena iš jų ir yra perteklinis VDU nekilnojamasis turtas“, – pranešime cituojamas VDU rektorius prof. Juozas Augutis.

Teigiama, kad parduodami pastatai, kurių patalpos nėra pritaikytos mokslo ir studijų veiklai, reikalauja kapitalinio remonto, kurį atlikti dėl didelių sąnaudų būtų ekonomiškai nenaudinga.

Pardavus VDU priklaususius pastatus, esančius Taikos pr. 123, Laisvės al. 53, Vaškų g. 1 ir Technikos g. 18R, numatoma investuoti į VDU bendrabučio Kaune (Vytauto pr. 71) rekonstrukciją.

Tuo tarpu lėšos, gautos pardavus VDU Žemės ūkio akademijos (anksčiau ASU) buvusius 19 pastatų, bus investuojamos į Kauno raj. Akademijos miestelyje esančio pastato (Studentų g. 9), naudojamo moksliniams tyrimams ir eksperimentinei plėtrai, rekonstrukciją ir į studentų bendrabučio (Studentų g. 7, Akademija, Kauno raj.) kapitalinį remontą bei įrengimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius