Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslas rado alternatyvą: Santariškėse atidarys keturiskart pigesnį darželį

Vilniuje, Santariškių gatvėje, rudenį planuojama atidaryti privatų darželį, kurio statybai bus panaudoti moduliai. Žadama, kad jis turėtų atsieiti keturiskart pigiau nei prieš metus Santariškėse iškilęs savivaldybės darželis.
Darželio Santariškėse vizualizacija
Darželio Santariškėse vizualizacija

„Pagrindinė priežastis, dėl kurios darželio įrengimui pasirinkome modulinių patalpų nuomos sprendimą – galimybė greitai išspręsti vietos darželiui įrengti trūkumo problemą. Montavimo darbus, kurie turėtų užtrukti 2–3 savaites, pradėsime vasarą. Iki tol vyksta visų reikiamų dokumentų tvarkymo procedūros“, – sako darželyje įsikursiančios ugdymo įstaigos „Mini darželiai“ vadovė Miglė Šepetienė.

Pigesnis ir mažesnis

Apie 700 kv. m ploto modulinių patalpų darželis nuo rudens galės priimti apie 70 vaikų, kitais metas papaildomai dar tiek pat. Vienam vaikui teks 4-4.5 kv. m ploto patalpų, o dviejų aukštų darželio patalpų nuoma 10-čiai metų ir aplinkos sutvarkymas kainuos apie 1 mln. eurų.

Vaikų darželiui iš viso bus panaudota 14 „Cramo Adapteo“ naujo tipo modulių, iš kurių bus suformuotos vaikų žaidimų, miego zonos, rūbinės, tualetai ir kitos reikalingos erdvės. Patalpų karkasas yra pagamintas iš medžio, o jos išnuomojamos su vidaus apdaila, įrengta elektros instaliacija ir rekuperacine vėdinimo sistema, kuri šildo ir vėsina patalpas, taip pat judesio davikliai šviesai išjungti, termoreguliatoriai. Pastatas atitiks energinio efektyvumo A klasę.

Darželio Santariškėse vizualizacija
Darželio Santariškėse vizualizacija

Brangesnis, bet didesnis

Tuo tarpu, praėjusių metų pradžioje Santariškių mikrorajone duris atvėrė savivaldybės statytas darželis. Jis savivaldybei kainavo apie 3,9 mln. eurų.

Vilniaus miesto savivaldybės teigimu, beveik 3.5 tūkst. kv. m ploto pastate įsikūrusį darželį turėtų lankyti apie 250 vaikų. Čia vienam vaikui turėtų tekti apie 14 kv. m ploto.

Teigiama, kad šis pastatas atitinka energetinio efektyvumo A klasę. Jame įrengtas geoterminis šildymas, investuota į inovatyvias technologijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius