-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnius našlaičiams ir neįgaliesiems skirs iki 300 eurų būsto nuomai

Vilniaus miesto taryba trečiadienį pritarė siūlymui papildomai skirti dar 300 eurų neįgaliesiems ir 200 eurų per mėnesį likusiems be tėvų globos ir laukiantiems socialinio būsto prie valstybės skiriamų 92,43 eurų. Šių metų biudžete socialinio būsto nuomos mokesčio dalies kompensavimui skirta daugiau kaip 338 tūkst. eurų. Apie tai skelbiama pranešime.
Eurai
Asociatyvi nuotrauka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Savivaldybės kontroliuojamos įmonės „Vilniaus miesto būstas" skaičiavimais, 2020 m. po 300 Eur/mėn. nuomos mokesčio dalies kompensacija bus mokama 18-kai neįgaliųjų, kurie turi teisę į socialinį būstą ne eilės tvarka (ir kuriems yra nustatytas 0–25 procentų darbingumo lygis) bei po 200 Eur/mėn. 93-ims vienišiems vilniečiams, likusiems be tėvų globos, kurie taip pat laukia socialinio būsto.

Norėdama pagelbėti labiausiai pažeidžiamoms socialinėms grupėms susirasti būstus ir nuomotis juos rinkoje, sostinės taryba šiandien padidino nuomos mokesčio dalies kompensacijų gavėjų skaičių ir prie LRV nustatytos mokamos kompensacijos (92,42 Eur) prideda svarią savivaldybės paramą nuomotis būstui. Tikimasi, kad savivaldybės skiriama kompensacija suteiks didesnes galimybes labiausiai pažeidžiamų grupių vilniečiams jaustis oriai ir išsinuomoti būstą.

„Suprasdami, kaip sudėtinga pradėti gyvenimą neturint jokios paramos iš šeimos ar artimųjų, arba neįgaliajam susirasti tinkamą būstą, priėmėme sprendimą skirti reikšmingo dydžio ir rinkos kainas atitinkančią paramą tiems, kam dabar labiausiai jos reikia – našlaičiams, vienišiems neįgaliesiems, kuriems savo pajėgomis išsinuomoti būstą nėra taip lengva. Su skirta pinigine parama jiems bus žymiai paprasčiau sulaukti skirto socialinio būsto", – kalbėjo sostinės mero pavaduotojas Vytautas Mitalas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius