Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybė: bus kuriamas renovacijos kompetencijų centras

Vyriausybė trečiadienį pritarė visų pastatų renovacijos kompetencijų centro kūrimui. Aplinkos ministerijos teigimu, taip norima sukurti vieningą administracinį centrą, kuris koordinuos pastatų renovacijai ir klimato kaitai švelninti skirtas paramos priemones.
Visaginas
Visaginas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Seimas jau yra pritaręs, kad būtų panaikinta gyvenamųjų namų renovacija užsiimanti Būsto energijos taupymo agentūra (BETA), jos funkcijas perduodant viešųjų pastatų renovacija besirūpinančiai Aplinkos projektų valdymo agentūrai (APVA).

Naujasis centras bus atskiras APVA padalinys.

Vyriausybė trečiadienį nutarė BETA funkcijas pavesti APVA, suteikti įgaliojimus ministerijai priimti sprendimus dėl BETA likvidavimo ir kita.

Lietuvoje yra apie 660 tūkst. pastatų, iš jų 64 proc. yra D ir žemesnės energinio naudingumo klasės. Jiems atnaujinti planuojamos skirtingos priemonės, jas prižiūri skirtingos institucijos, o finansuoja skirtingi šaltiniai.

Seimas birželio pabaigoje priėmė ministerijos parengtas Valstybės paramos daugiabučiams namams atnaujinti įstatymo pataisas, kurios nurodo kurti „vieno langelio“ principu veiksiantį kompetencijų centrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius