Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepalaiko ir savi: A.Armonaitė stoja prieš siūlomą NT mokestį

Siūloma mokesčių pertvarka aštrios kritikos sulaukia ne tik iš opozicijos, bet ir iš valdančiosios koalicijos partnerių. Laisvės partijos lyderė ekonomikos ministrė Aušrinė Armonaitė pareiškė nepritarianti Finansų ministerijos pasiūlytam nekilnojamojo turto mokesčiui.
Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Politikės teigimu, tai pakenktų vidurinei klasei, ypač įvertinus pabrangusias paskolas.

„Esu skeptiška nekilnojamojo turto mokesčio pasiūlymams, ypač dabartinėje aplinkoje, kai žmonėms yra pabrangusios paskolos – iš jų banko sąskaitų siūloma dar paimti pinigų“, – trečiadienį žurnalistams sakė ministrė.

„Tas kenkia vidurinei klasei ir šeimos, kurios gyvena būstuose iš paskolų, gali būti pagal pasiūlymą papildomai apmokestinamos. Šioje aplinkoje tai neteisingas pasiūlymas“, – teigė A.Armonaitė.

Kaip antradienį pristatydama mokesčių reformą kalbėjo finansų ministrė Gintarė Skaistė, siūloma pereiti prie tradicinio NT mokesčio už NT objektą, o ne bendrą jų verčių sumą.

Be to, išplečiama mokestinė bazė – tai reiškia, kad mokėtojų būtų daugiau.

Ministrės tvirtinimu, gyvenamajam būstui būtų taikomas lengvatinis apmokestinimas – pusė žmonių neturėtų mokėti jokio NT mokesčio, o vidutinis mokestis siektų apie 14 eurų per metus. Be to, senjorai galėtų atidėti šio mokesčio mokėjimą.

NT mokesčio tarifus siūloma susieti su savivaldybės NT vertės mediana – medianos neviršijanti dalis apmokestinama 0 proc., nuo vienos iki dviejų medianų – 0,06 proc., virš dviejų medianų – 0,1 proc. tarifas.

Už kitą nekomercinį nekilnojamąjį turtą tarifų dydžio (0,1–1 proc.) nustatymo teisė suteikta savivaldybėms. Pajamos iš mokesčio atitektų savivaldybėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius