-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 30 /10:34

Plytelėmis Paupyje „nebesnigs“: naujo daugiabučio broką taiso nuo pavasario

Dar praėjusį gruodį 15min rašė, kad nuo naujame Vilniaus kvartale – Paupyje – priešais turgų esančio daugiabučio ėmė snigti... plytelėmis. Tuomet pastato vystytojas „Darnu Group“ paaiškino, kad tai – rangovo brokas. Jis taisomas dar ir dabar.
Nuo daugiabučio sienų Paupio rajone nukritusios plytelės
Nuo daugiabučio sienų Paupio rajone nukritusios plytelės / 15min montažas

15min pastebėjo, kad šioje vietoje vyksta namo fasado remonto darbai.

15min.lt nuotr./Daugiabutis Paupyje
15min.lt nuotr./Daugiabutis Paupyje

„Darnu Group“ komunikacijos vadovas Ignas Danisas 15min paaiškino, kad užfiksuotoje nuotraukoje yra atliekami pastato fasado tvarkymo darbai – nuimamos ir perklijuojamos jo plytelės.

Pasak jo, darbai prasidėjo dar pavasario pabaigoje ir jie tebevyksta.

„Niekuomet nedarėme kompromisų kokybei, todėl šiuos darbus vykdome savo iniciatyva ir kaštais siekdami operatyviai reaguoti ir kiek įmanoma greičiau pašalinti broką, atsiradusį dėl rangovo klaidų atliekant fasado įrengimo darbus“, – tikino I.Danisas.

Pasak jo, visus šiems darbams tekusius kaštus vystytojas sieks prisiteisti iš darbus atlikusio rangovo ir jo draudiko.

„Procesas reikalauja laiko, nes nedarome jokių kompromisų kokybei ir siekiame viską sutvarkyti iš pat pagrindų. Visų pirma, turėjo būti demontuotas visas senasis pastato fasadas ir tik po to jis buvo pradedamas užkeisti naujuoju.

Prieš pradedant klijuoti naująsias plyteles ne vieną kartą testavome ir ieškojome technologiškai geriausių, ilgaamžiškiausių ir estetiškai patraukliausių sprendimų šiems darbams įgyvendinti. Atsižvelgiant į aukštus mūsų ir pirkėjų lūkesčius, atitinkamai užtruko ir rangovų šiems darbams paieška“, – situaciją paaiškino I.Danisas.

Pasak jo, šiuo metu kalbamasi su namo gyventojais dėl tolimesnio darbų vykdymo bei jų termino.

„Jis priklausys nuo to, ar darbus galėsime vykdyti šaltuoju metų laikotarpiu – tam, kad juos tęstume ir galėtume užtikrinti atliekamų darbų kokybę bei ilgaamžį rezultatą, būtina šildyti pastato fasadą. Jeigu gyventojai tam nepritars, lauksime pavasario, kuomet vidutinė oro temperatūra pasieks +10 laipsnių“, – tvirtino I.Danisas.

Pastebėtas brokas

Praėjusią žiemą 15min rašė, kad baigus statybos darbus ir ėmus eksploatuoti pastatą, buvo pastebėta, kad nuo dalies fasado pradėjo kristi plytelės. Dėl darbų broko buvo kreiptasi į rangovą.

Planuota vykdyti fasado tvarkymo darbus. Tiesa, tuomet I.Danisas teigė, kad dėl techninių niuansų juos geriausia atlikti atšilus orams, todėl darbai, žadėta, turėjo būti pradėti vykdyti gegužės mėnesį. Vis dėlto jie nuo pavasario vykdomi dar ir dabar.

Paupio rajonas laikomas vienu prestižiškiausių sostinėje, jame dominuoja naujos statybos modernūs pastatai. Anksčiau čia stovėjo pramoninės paskirties pastatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius