Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 18

Panevėžietis atvėrė priedangos daugiabutyje duris: karo atveju sutilptų visi gyventojai

Daugiabučio namo Panevėžyje pirmininkas sumanė įrengti daugiabučio priedangą (padidinto saugumo patalpą) karo atveju. Išvalius bendras rūsio patalpas ir patalpos sutvarkymui paskyrus dalį gyventojų sukauptų lėšų, pavyko sukurti ir saugią vietą karo atveju, ir patalpas, tarnaujančias kitoms reikmėms. Šioje patalpoje jau dabar vyksta įvairūs gyventojų susibūrimai, planuojama įrengti dušą ir pirtelę, o karo atveju čia esančių gultų pakaktų visiems.
Gendrius Jakubėnas Panevėžyje įsirengė priedangą
Gendrius Jakubėnas Panevėžyje įsirengė priedangą / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Kiekvienas iš mūsų turėtų žinoti, kaip iš anksto numatyti saugiausias erdves ir jas paruošti ekstremalios situacijos atveju. Taip mano ir viena panevėžiečių bendruomenė.

„Politikai pasaulyje kalba, kad neaišku, kas su Rusija bus“, – kad reikia būti pasirengus įvairiems scenarijams 15min teigė daugiabučio bendrijos pirmininkas Gendrius Jakubėnas.

Tapęs daugiabučio pirmininku vyras nusprendė pasirūpinti jo gyventojų saugumu. Apleistą patalpą storomis sienomis daugiabučio rūsyje jis nusprendė paversti priedanga.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Gendrius Jakubėnas Panevėžyje įsirengė priedangą
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Gendrius Jakubėnas Panevėžyje įsirengė priedangą

„Namas tam dėkingas, nes statytas Šaltojo karo metu, kai grėsė atominis karas, jo sienos labai storos, rūsiai gilūs. Viename užleistų rūsių – salytė“, – kalbėjo G.Jakubėnas.

Jis sutiko aprodyti, ką pavyko nuveikti, ir plačiau pasidalinti, kaip buvo įrengtos šios patalpos ir kiek tai atsiėjo namo gyventojams.

TAIP PAT SKAITYKITE: Jei Lietuvoje prasidėtų karas: pristatė, kaip kiekvienas iš mūsų turi pasiruošti priedangas savo namuose ir biuruose

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius