-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjusiais metais parduoti du brangiausi namai Lietuvos istorijoje: štai kiek kainavo

Praėjusiais metais įvyko du didžiausi individualių namų pardavimai Lietuvos istorijoje. Tai „Žinių radijo“ laidoje „Tarp keturių sienų“ atskleidė „Ober-Haus“ rinkos tyrimų vadovas Baltijos šalims Raimondas Reginis.
Prabangi rezidencija Žvėryne
Prabangi rezidencija Žvėryne / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Brangiausiai Lietuvoje šiemet parduoti būstai: tarp jų – prieš pat Kalėdas parduota L.Lubienės rezidencija už beveik 5 mln. eurų

„2020–2021 metais buvo išties didelė butų pasiūla daugiabučiuose, kuriuos galima pavadinti aukštesnės klasės ir tuomet tikrai matėm tuos rekordinius sandorius, tuo tarpu namų rinkoje patys didžiausi ir brangiausi sandoriai Lietuvos istorijoje įvyko tik praėjusiais metais“, – laidoje teigė R.Reginis.

15min taip pat anksčiau aprašė šiuos sandorius. Vienas iš brangiausių namų Lietuvos istorijoje praėjusiais metais parduotas Gulbinų gyvenvietėje, sostinėje, kitas – Žvėryne.

„Achemos grupės“ pagrindinė akcininkė L.Lubienė pardavė savo prabangią rezidenciją Žvėryne milijardieriui Tomui Okmanui.

Remiantis Registrų centro pateiktais duomenimis, didžiausias 2023 m. būsto sandoris – 810 kv. m ploto namas Vilniaus Birutės g. Sandorio vertė, remiantis Registrų centro informacija, yra 4,6 mln. eurų.

„Tai reiškia, kad brangesnių sandorių namų, kurie tinka asmeniniam naudojimui, nėra buvę. Ir ne tik 2023 m., bet per visą Lietuvos istoriją“, – pažymėjo R.Reginis.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Raimondas Reginis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Raimondas Reginis

2023 m. rudenį pasikeitė ir vienos Gulbinų kvartalo rezidencijos savininkas. Šio pardavimo sandoris, pasak R.Reginio, – rekordinis.

„Tai – bene uždariausias kvartalas Lietuvoje, čia visą parą budi apsauga. Jis yra Verkių regioniniame parke, šalia Gulbino ežero kranto. Jis sulaukė ir Specialiųjų tyrimų tarnybos, ir Prokuratūros dėmesio – kilo įtarimų, kad pažeidžiamas viešas interesas, neleidžiant visuomenei patekti prie ežero pakrantės.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Kaip ištįsėlis Gulbino ežeras atrodo iš viršaus?
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Kaip ištįsėlis Gulbino ežeras atrodo iš viršaus?

Viešai buvo skelbta, kad beveik už 750 kv. m ploto rezidenciją (poilsio paskirties pastatas) pirkėjas sumokėjo arti 4 mln. eurų. Jeigu šis pastatas buvo įsigyta asmeninėms reikmėms, o ne komercinei veiklai vykdyti (nuomai), tai tuomet jis galėtų pretenduoti į brangiausiai parduoto būsto titulą šalies istorijoje“, – anksčiau su 15min kalbėdamas pastebėjo R.Reginis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius