-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2023 05 01

Kaunietė iš žinomo verslininko sulaukė reikalavimo prisidėti prie pastato remonto: „Tai – reketas“

Kauniečiai susikibo dėl patalpų, esančių Donelaičio g. „Tai – reketas“, – taip kaunietė Otilija Starkuvienė įvertino iš žemės ūkio bendrovės „Tetirvinai“ gautas pretenzijas, kuriomis iš jos su sutuoktiniu, kaip pastate esančių patalpų bendrasavininkų, siekiama išsireikalauti prisidėti prie pastato remonto ir ginčyti jų galimybes naudotis pastato koridoriumi. Moters nuomone, tokiu būdu siekiama juos išvyti iš pastato, tačiau įmonė atšauna – jos interesas yra pastato būklė, kurią privaloma taisyti.
Pastatas Kauno K. Donelaičio gatvėje
Pastatas Kauno K.Donelaičio gatvėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaune, Donelaičio g. 6 esančiame pastate, patalpas turi tiek Pasvalio rajone registruota UAB „Tetirvinai“, tiek Otilija Starkuvienė ir jos sutuoktinis Dainius Starkus.

Atvirų duomenų platformos Okredo.lt duomenimis, „Tetirvinai“ vadovas nuo 2022 m. gruodžio 28 d. yra Rytis Sologubas, „TOP“ žurnalo sudaromų turtingiausių lietuvių sąraše užėmęs 449 vietą – jo turtas įvertintas 6 mln. eurų. Jis yra bendrovių „Tetirvinai“ ir „Soliris“, tepalų, skirtų automobiliams, žemės ūkio technikai, pramonei, tiekėjos akcininkas.

Minėtai įmonei priklauso 220,49 kv. m įstaigos patalpos, taip pat kelios administracinės patalpos, kurių bendras plotas 19,15 kv. m. ir 18,48 kv. m butas, o kauniečiams Starkams – dvi negyvenamosios patalpos –kontora, biuras, kurių bendras plotas yra 44,11 kv. m.

Pirmiausia, įmonė „Tetirvinai“ per advokatą kreipėsi į negyvenamųjų patalpų bendrasavininkus, prašydama proporcingai, atsižvelgiant į turimą nuosavybę, prisidėti prie pastato kapitalinio remonto išlaidų ir perspėdama, kad, nepavykus dėl to susitarti, gresia teismas.

Vėliau O.Starkuvienei ir jos sutuoktiniui atsiųsta dar viena pretenzija, kurioje teigiama, kad patekdama į savo patalpas ji ir sutuoktinis neleistinai naudojasi bendrovei priklausančiomis patalpomis, t. y. koridoriumi. Šiuo metu Otilija prisipažįsta laukianti, „ką dar advokatas“ sugalvos, nes esą yra išgirdusi, kad gražiuoju ar piktuoju jie bus išprašyti iš pastato.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Pastatas Kauno K. Donelaičio gatvėje
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Pastatas Kauno K. Donelaičio gatvėje

Tuo metu bendrovė kalba apie pastato būklę ir saugų jo eksploatavimą. Per advokatą ji teigia kitų kėslų neturinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius