Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimo valdyba su V. Benkunsku aptars parlamento prieigų tvarkymą

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir valdybos nariai antradienį su Vilniaus miesto meru Valdu Benkunsku aptars teritorijų prie Seimo rūmų tvarkymą.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

Kaip BNS sakė Seimo pirmininkės pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma, bus aptariama tunelio, automobilių stovėjimo aikštelės, fontano bei aikštės prie Seimo rekonstrukcija. 

„Vienas Seimo aplinkos tvarkymo projektas yra susijęs su savivaldybės projektu dėl viaduko po Seimo viešbučiu, kuris praeina ir po Seimo fontanu, tvarkymu... Kalbėsimės, kada realu tuos projektus suderintai vykdyti. Tie projektai turi derėti tarpusavyje ir būti vykdomi kartu“, – BNS teigė J. Razma.  

Pasak jo, Seimo aplinkos tvarkymo poreikis yra „labai aiškus“.  

„Neapsimoka kažko daryti kosmetiškai, jeigu yra poreikis tvarkyti situaciją iš esmės. Įsivaizduoju, kad kužkuriais metais galėtų būti kompleksinis projektas“, – sakė parlamentaras. 

J. Razmos teigimu, dalį darbų pirks Seimo kanceliarija, kitus – savivaldybė: „Kaip tuos dalykus suderinti, reikia aptarti“.  

Tuo metu Darbo partijos lyderis Seimo vicepirmininkas Andrius Mazuronis skeptiškas dėl parkavimo aikštelės perdavimo savivaldybei. 

„Fontanas kaip fontanas, bet ta žvyruota automobilių stovėjimo aikštelė šalia Seimo, didelis žemės sklypas... nori perimti (savivaldybė – BNS). Kurs vystymo planus, užstatyti. (...) Toks sklypas aukso vertės tokioje vietoje. Savivaldybė, aišku, jį nori perimti atgal ir pradėti galvoti, ką su juo padaryti“, – BNS sakė A. Mazuronis.     

„Likus iki kadencijos (Seimo – BNS) pabaigos keliems mėnesiams ar reikia spręsti tokius klausimus, priiminėti tokius sprendimus“, – svarstė jis.   

J. Razmos teigimu, pasitarime jokių spendimų nebus, dėl jų bus šaukiamas valdybos posėdis. 

Kaip BNS sakė Seimo pirmininkės sekretoriato vadovas Lukas Kornelijus Vaičiakas, dėl nacionalinio stadiono statybų Vilniuje susitikime nebus kalbama.

  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius