Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Septyni „namų patobulinimai“, kurie iš tikrųjų numuša jūsų nekilnojamojo turto vertę

„Pasidaryk pats“ judėjimo amžiuje žmonės nuolat atnaujina ir pertvarko savo namus, siekdami padidinti jų vertę. Juk niekas nenori parduoti savo nekilnojamojo turto už mažesnę kainą nei jį įsigijo dėl abejotinų dizaino sprendimų. Tačiau tai, kas, mūsų manymu, patiks potencialiems pirkėjams, nebūtinai yra tiesa, ir „Essential Living“ nekilnojamojo turto vystymo ekspertai atskleidė „namų tobulinimo“ projektus, kurie iš tikrųjų gali nuvertinti jūsų būstą.
Sienų dažymas
Buto remontas / 123RF.com nuotr.

Yra projektų, kurie gali nepadidinti vertės, o tai reiškia, kad jūs iš esmės sukišite savo pinigus į klozetą, rašo metro.co.uk.

Taigi, kad nebūtų švaistomi pinigai, pateikiame septynis dažniausiai pasitaikančius „namų pagerinimo“ projektus, kurių reikėtų vengti.

Naujos virtuvės įrengimas

Daugeliui žmonių virtuvė yra namų širdis, tačiau visiškai naujos virtuvės įrengimas nebūtinai yra protingas finansinis sprendimas.

Pirma, žinokite, kad kitam nuomininkui ar būsto savininkui gali nepatikti jūsų pasirinktas naujas dizainas, ypač jei jis yra drąsių spalvų ar madingo stiliaus.

Vietoj to, jie gali pažvelgti į virtuvę ir, vos tik įsikraustę į ją, planuoja ją pertvarkyti iš naujo.

Arba daug saugiau (ir pigiau) atnaujinti erdvę dažais.

Be to, kai virtuvėje reikia įrengti aukštos klasės prietaisus, jie gali kainuoti dvigubai brangiau nei vidutiniai panašios paskirties prietaisai.

Vida Press nuotr./Virtuvės interjeras
Vida Press nuotr./Virtuvės interjeras

Paslėpti originalų nekilnojamojo turto charakterį

Norint sukurti modernesnę išvaizdą, dažnai gali sumažėti nekilnojamojo turto vertė.

Vietoj to, investavus pinigus į originalių būsto savybių išsaugojimą ar atkūrimą, labiau tikėtina, kad sulauksite susidomėjimo.

Įmontuota elektronika

Tikėtina, kad personalizavimas atbaidys būsimus nuomininkus ar būsto pirkėjus.

Lengva įtikinti idėja apie įmontuotą garso sistemą ar namų kino teatrą, tačiau iš tikrųjų dauguma žmonių pirmiausia pirmenybę teiks funkcionalesniems nekilnojamojo turto aspektams.

Namų kino teatro įrengimas vidutiniškai kainuoja 27 500 svarų sterlingų (31126 eurus) ir prie bendros turto vertės prideda tik 2 000 svarų sterlingų (2264 eurus), o tai yra didelis nuostolis.

Miegamojo pertvarkymas į drabužinę

Miegamųjų iškraustymas niekada nėra protingas sprendimas. Tiesą sakant, žmonės labiau vertina laisvą kambarį ar kitą erdvę, kurią galima panaudoti biurui, o ne drabužinės privalumus.

Taip, drabužinė yra neįtikėtinas dalykas, jei yra vietos, bet ne papildomo miegamojo sąskaita.

Vida Press nuotr./Moteris renkasi drabužius
Vida Press nuotr./Moteris renkasi drabužius

Brangių tapetų išklijavimas

Tapetų kaina gali labai skirtis priklausomai nuo stiliaus ir dizaino.

Išklijuoti naujus tapetus gali būti labai viliojanti greita priemonė kambariui pagražinti, tačiau, panašiai kaip ir įsirengiant naują virtuvę, sėkmė priklauso nuo skonio.

Išlaidauti naujiems tapetams gali būti nereikalingos pastangos.

Atsikratyti vonios

Dažna vonios kambario klaida – pašalinti vonią. Nors vonia kainuoja brangiau nei dušas, o vonios kambariai, kuriuose galima naudotis tik dušu, erdvesni, vonios nebuvimas gali visiškai atstumti žmones nuo nekilnojamojo turto.

Vyno rūsio įrengimas

Tik tikri vyno žinovai, turintys didelę aukštos kokybės vynų kolekciją, iš tiesų galės džiaugtis namuose įrengtu vyno rūsiu.

Tokio rūsio įrengimo kaina gali nesunkiai pasiekti 70 000 svarų sterlingų (79230 eurų) ribą, ir nors tai gali atrodyti kaip išskirtinis privalumas, rasti pirkėją, kuris iš tiesų yra vyno ekspertas, yra didelė rizika.

Vida Press nuotr. /Buteliai
Vida Press nuotr. /Buteliai

Bendroji taisyklė, kuria reikėtų vadovautis tobulinant ir remontuojant būstą, yra ta, kad investicijos į pagrindinius būsto dalykus, pavyzdžiui, šildymo sistemas, stogą, elektros ir vandens tiekimo sistemas, greičiausiai padidins jo vertę, o kosmetiniai patobulinimai greičiausiai turės mažesnį poveikį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius