15 dienos proga! Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur.
Išbandyti
05 17

Senamiesčio daugiabučio stogą remontuos be gyventojų pritarimo: štai kiek už jį teks pakloti

Ne visi, gyvenantys Pylimo g. 21, Vilniuje, džiaugiasi čia prasidėsiančiu stogo remontu. Kai kurie regi pažeidimų, tačiau Vilniaus savivaldybė ir daugiabučio administratorius situaciją vertina kitaip ir išskiria atvejus, kai apverktinos būklės stogą galima remontuoti ir be gyventojų palaiminimo.
Pylimo g. 21
Pylimo g. 21 / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Į 15min kreipęsis Ronaldas (vardas pakeistas, tačiau redakcijai tapatybė žinoma) teigė, kad 2022 m. pabaigoje šio daugiabučio administratorius „Civinity Namai“ organizavo kelis balsavimus.

Pasak vilniečio, 2023 m. vasario–kovo mėnesiais vėl vyko gyventojų balsavimas, kurio metu nebuvo pritarta didelės apimties remontui.

„Čia procesas turėjo sustoti. „Civinity Namai“ vadybininkė nenorėdama susitaikyti su gyventojų nepritarimu, informavo, kad organizuos pakartotinį balsavimą ir tą didelio masto remontą vykdys gavus tik ketvirtadalio gyventojų pritarimą.

Dėl tokių planų 2023 m. kovo mėnesį kreipiausi į Vilniaus savivaldybę prašydamas įvertinti „Civity Namai“ planus organizuoti pakartotinį balsavimą, kai gyventojai jau buvo nepritarę remontui. Atsakymo iš savivaldybės tuomet negavau, tačiau „Civinity Namai“ pakartotinio balsavimo jau nebeorganizavo“, – 15min pasakojo jis.

Atsakymą Ronaldas į savo 2023 kovo mėnesio kreipimąsi esą gavo po 13 mėnesių – šią gegužę. Su savivaldybės išvada susipažino ir 15min. Joje teigiama, kad namo administratorius neturėjo teisinio pagrindo organizuoti pakartotinio balsavimo.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Pylimo g. 21
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Pylimo g. 21

„Dabar situacija tokia: prieš keletą mėnesių „Civinity Namai“ pakvietė UAB „Pastatų meistrai“ – abiejų įmonių vadovas tas pats asmuo. Įmonė turėjo įvertini stogo būklę. Išvada buvo tokia, kad reikia uždengti visiškai naują stogą. Vadovaudamiesi ja „Civinity Namai“ paskelbė konkursą naujo stogo dengimui ir jį laimėjo „Pastatų meistrai“. Dar pabrėšiu, kad tiek konkurso organizatorės, tiek laimėtojos vadovas tas pats, o galiausiai gyventojai tiesiog informuojami, kad turės sumokėti už brangų remontą“, – teigė pašnekovas.

Taip situaciją regi šio namo gyventojas, tačiau tiek jį administruojanti įmonė, tiek Vilniaus savivaldybė teigia, kad yra išimčių, kai stogą remontuoti imtis galima gyventojams nepritarus.

Tad kiek gi gyventojams atsieis naujas stogas, kurio jie nepageidauja?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius