Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Užsiprašė bent milijono eurų: Neringos savivaldybė nusprendė parduoti aistrų kėlusį objektą – pusę šiltnamio

Neringos savivaldybė varžytinėse pardavinėja šiltnamio dalį – tiksliau, pusę jo. Pradinė šio objekto kaina – 1 mln. eurų. Savivaldybės užmojai kursto vietinių gyventojų aistras.
Parduodamas objektas
Parduodamas objektas / Neringos savivaldybės nuotr.
Temos: 2 Neringa Šiltnamis

Tinklalapį evarzytines.lt įkeltas skelbimas, kuriame nurodoma, kad parduodama pusė 318 kv. m šiltnamio Neringos mieste, Taikos g. 45.

Nurodoma, kad registracija į šį aukcioną prasidės sausio 15 d. ir tęsis iki sausio 16 d. vidurnakčio. Pats aukcionas vyks nuo sausio 19 d. 9 val. iki sausio 22 d. 14 val. Aukciono dalyvis turi sumokėti 100 tūkst. eurų. siekiantį garantinį įnašą. Skelbime taip pat teigiama, kad turtą įsigijęs asmuo turės sudaryti su Neringos savivaldybe bendraturčių susitarimą dėl naudojimosi tvarkos nustatymo.

Kaip 15min informavo Neringos savivaldybės atstovė Sandra Vaišvilaitė, šiltnamio dalis parduodama Neringos savivaldybės tarybos sprendimu.

„Sprendimas minėtą objektą įtraukti parduodamų daiktų sąrašą, priimtas Neringos savivaldybės tarybos sprendimu, balsavus Savivaldybės tarybos narių daugumai“, – teigė S.Vaišvilaitė.

Pasak skelbimo, šio daikto pagrindinė naudojimo paskirtis – pagalbinio ūkio. Jis baigtas statyti 1972 m., tačiau 2023 m suremontuotas.

Objektas yra valstybinės žemės sklype, kurio pagrindinė naudojimo paskirtys: susisiekimo ir inžinerinių komunikacijų aptarnavimo objektų teritorijos, specialiosios žemės naudojimo sąlygos – elektros tinklų apsaugos zonos.

Vietiniai gyventojai dėl tokio valdžios sprendimo pyksta, nes norėtų, kad šiltnamis būtų išsaugotas. Čia iki šiol savivaldybės įmonė augino gėles viešosioms erdvėms.

„Vietoj to, kad suteiktų antrą gyvenimą ir atgaivintų reikalingą miestui objektą, jis parduodamas. Gardus kąsnelis. Čia kaip pakaruoklio paskutinis noras...“, – rašė vietos gyventoja socialiniuose tinkluose.

Kitas internautas svarstė: „O ką tame šiltnamyje su Neringos vandens ir elektros kainomis galima būtų auginti, kad apsimokėtų?“ Dar vienas neringiškis antrino, kad šio šiltnamio išlaikymas būtų išties auksinis.

„Manau, kad daroma nepataisoma klaida“, – savo nuomonę išreiškė dar viena vietos gyventoja.

Kodėl nuspręsta šį objektą perleisti į kitų rankas?

S.Vaišvilaitė 15min paaiškino, kad sprendimą parduoti šį objektą paskatino lėšų poreikis savivaldybės vykdomiems projektams, be to įvertinta tai, kad šis objektas nekuria didžiulės pridėtinės vertės, o gavus numatytą pinigų sumą būtų atnaujinta biudžetinės įstaigos „Paslaugos Neringai“ technika bei investuojama į Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ rekonstrukcijos užbaigimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius