Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasarą vargina karštis namuose arba biure? Štai, ką pataria profesionalai

Artėjanti vasara ne tik džiugina gražiomis, saulėtomis dienomis, tačiau sukuria ir problemas. Šylant orams namuose arba biure darosi vis karščiau, o tokioje aplinkoje būti ir efektyviai dirbti - tiesiog neįmanoma.
Mobilus kondicionieriai
Mobilus kondicionieriai / „Oro1“ nuotr.

Deja, su karščiu susijusias problemas žmonės dažniausiai linkę spręsti ne iš anksto, o joms atsiradus. Tokiais atvejais ne tik įsigyjami nekokybiški ar visiškai karščio patalpose problemų nesprendžiantys įrenginiai, bet ir ženkliai permokama. O skurdus asortimentas dėl sezoninio populiarumo apriboja pasirinkimo galimybes.

Oro1“ profesionalai pataria, ką daryti, kad atėjus vasarai galėtumėte mėgautis visais jos teikiamais malonumais ne tik lauke, bet ir namuose ar biure.

„Oro1“ nuotr./Mobilus oro kondicionierius Adolus
„Oro1“ nuotr./Mobilus oro kondicionierius Adolus

Mobilūs kondicionieriai

Tai vienas greičiausių ir efektyviausių būdų kontroliuoti oro temperatūrą uždarose patalpose. Lengvas montavimas ir paprasta priežiūra leidžia mobiliu oro kondicionieriumi naudotis bet kuriam šeimos nariui. Taip pat jį galima naudoti skirtingų erdvių atvėsinimui. Tad vieno įrenginio gali užtekti visų namų atvėsinimui.

Privalumai ir galimybės

„Vienas pagrindinių mobilaus kondicionieriaus privalumų – jo mobilumas. Šis įrenginys neturi išorinio bloko, todėl gali būti lengvai perkeliamas iš vienos vietos į kitą. O pasibaigus karštajam sezonui mobilų kondicionierių galima laikyti tiesiog sandėliuke ar palėpėje.

Dėl įrenginio mobilumo nereikia atlikti jokių montavimo ar sienos griovimo darbų. Jums užteks pastatyti mobilų kondicionierių prie lango ar balkono, išvesti karšto oro žarną į lauką ir įjungti įrenginį į elektros šaltinį. Tad šiuo atveju efektyviam kondicionieriaus veikimui gali papildomai reikėti tik lango tarpinės, kuri neleis karštam lauko orui grįžti į vėsinamas patalpas.“ – mobilaus kondicionieriaus privalumus vardija „Oro1“ projektų vadovas Laurynas.

Verta atkreipti dėmesį ir į tai, kad mobilus kondicionierius neužima daug vietos, o dėl savo neutralios išvaizdos lengvai integruojamas į bet kurį interjerą. Todėl jis yra tinkamas tiek butams, namams, biurams ir kitoms administracinėms ir verslo patalpoms vėsinti.

„Oro1“ nuotr./Mobilus oro kondicionierius Adolus
„Oro1“ nuotr./Mobilus oro kondicionierius Adolus

Adolus inovatyvūs sprendimai

Mobilių kondicionierių asortimentas yra labai platus. Todėl Oro1 ekspertai kruopščiai atrinko vienus geriausių gamintojų savo rinkoje ir lietuviams pristato naujos kartos mobiliuosius kondicionierius.

„Adolus mobilūs kondicionieriai – tai inovatyvūs patalpų vėsinimo įrenginiai, kurie pasižymi pažangiais inžineriniais sprendimais. Šių mobilių kondicionierių gamybai pasitelkiamos naujausios technologijos, kurios padeda taupyti elektros energiją, palaikyti aukštą oro kokybę ir ją apsaugoti nuo galimos taršos.

Adolus mobilių kondicionierių veikimas nuo tradicinių įrenginių skiriasi tuo, kad šie prietaisai vėsinimui naudoja ne šaltnešį, o ekologiškas šalčio dujas. Jos yra draugiškos aplinkai ir žmogaus sveikatai. Tai reiškia, kad šalčio dujos į aplinką neišmeta teršalų ir neardo ozono sluoksnio.“ – pabrėžia Adolus įrenginių pranašumus Oro1 vadovas Povilas.

Kadangi įrenginio nereikia pildyti šaltnešiu, tad ir jo priežiūra yra labai paprasta. Mobilus kondicionierius pastatomas norimoje vietoje, įjungiamas į elektros šaltinį ir pasirenkama norima veikimo programa ir funkcijos. Jų pagalba patalpos ekonomiškai ir efektyviai vėsinamos išlaikant oro kokybę.

„Oro1“ nuotr./Mobilus oro kondicionierius Adolus
„Oro1“ nuotr./Mobilus oro kondicionierius Adolus

Mobilaus kondicionieriaus funkcijos

Be savo tiesioginės funkcijos vėsinti orą, mobilūs įrenginiai gali turėti ir papildomus veikimo parametrus. Jie padeda užtikrinti maksimalų komfortą patalpoje suvartojant mažiausią galimą energijos kiekį. „Atkreipiame dėmesį, kad kiekvieno mobilaus įrenginio funkcijų rinkinys yra skirtingas, tad prieš perkant reikėtų atidžiai perskaityti prekės informacinę kortelę“ – pabrėžia projektų vadovas Laurynas.

Oro valymas. Mobilus kondicionierius, turintis savyje papildomą priešfiltrį gali valyti orą. Jis iš oro panaikina stambius teršalus, tokius kaip dulkės arba plaukai. Priešfiltris taip pat yra labai svarbus siekiant maksimaliai prailginti mobilaus kondicionieriaus tarnavimo laiką.

Oro cirkuliacija. Mobiliuose kondicionieriuose esantis ventiliatorius nesukurdamas papildomo šalčio judina orą taip suteikdamas jam gaivą visoje uždaroje erdvėje net ir tada, kai įrenginys neatlieka savo tiesioginės vėsinimo funkcijos.

Oro sausinimas. Mobiliame kondicionieriuje gali būti ir kondicionato surinkimo bakelis. Taip įrenginys galės tarnauti ne tik vasarą, bet ir žiemą, kai namuose bus itin drėgna. Naudodami oro sausinimo funkciją apsisaugosite nuo pelėsio, kuris yra žalingas namams ir žmogaus sveikatai.

Šaldymo intensyvumo lygiai. Jie padeda pritaikyti mobilų kondicionierių pagal individualius poreikius, kai norisi greitai atvėsinti įkaitusias patalpas arba priešingai – palaikyti malonią vėsą per daug jų neatšaldant.

Veikimo režimai. Jie suteikia daugiau komforto naudojantis mobiliu kondicionieriumi. Ypač praverčia tylusis veikimo režimas, kai mobilų kondicionierių naudojate naktį arba ramybės reikalaujančiose vietose. Tai gali būti vaikų arba darbo kambariai bei miegamasis.

Automatinis veikimas. Mobilus kondicionierius dalinai gali veikti automatiškai, papildomai neįsikišant žmogui. Pavyzdžiui, automatinis išjungimas aktyvuojasi tada, kai kondensato bakelis yra pilnas, veikimo išjungimas – kai pasiekiamas norima oro temperatūra, laikmatis – praėjus tam tikram veikimo laikui.

Kodėl svarbu žinoti patalpų dydį?

Vienas pagrindinių mobilaus kondicionieriaus atrankos kriterijų – patalpų dydis. Nežinodami šio parametro, deja, gero mobilaus kondicionieriaus savo namams ar biurui neišsirinksite. Tikriausiai smalsu, kuo tai yra taip svarbu?

„Oro1“ nuotr./Mobilus oro kondicionierius Adolus
„Oro1“ nuotr./Mobilus oro kondicionierius Adolus

„Kiekvienas mobilus kondicionierius yra sukurtas taip, kad atvėsintų konkretaus dydžio patalpas. Tai reiškia, kad jos diktuoja sąlygas, kokio galingumo turi būti mobilus oro kondicionierius. Išsirinkus tinkamą įrenginį pagal vėsinamų patalpų dydį jis per daug neatšaldys oro. Taip vasaros metu išvengsite kontrastingų lauko ir uždarų patalpų oro srovių bei galimų peršalimo ligų.

Be to, akivaizdžiai jausite mobilaus kondicionieriaus efektyvumą. Jis ekonomiškai naudos elektros energiją, veiks tik tada, kai reikės, o jūs galėsite mėgautis malonia vėsa.

Atsiliepimai ir rekomendacijos

Dažnai žmonės yra linkę remtis kitų patirtimis, atsiliepimais ir rekomendacijomis. „Tačiau neapsigaukite. Dažnu atveju jos gali būti klaidinančios. O tam yra kelios priežastys. Pirmiausia renkantis mobilų kondicionierių buvo remtasi savo asmenine nuomone ir intuicija.

Antra – dėl patirties ir žinių trūkumo įsigytas įrenginys galėjo visiškai netikti numatytų patalpų vėsinimui. Todėl naujas pirkinys nepateisino lūkesčių“ – pasakoja Laurynas apie istorijas, kurias išgirsta iš klientų, kurie antrą kartą perka mobilų kondicionierių.

„Prieš įsigyjant mobilų kondicionierių visada rekomenduojame neskubėti ir skirti laiko susipažinimui su įrenginiais. Atlikus namų darbus bus žymiai mažesnė tikimybė suklysti ir nusivilti, kad investicijos neatsipirko.

Tad tam puikus laikas yra dabar – žiemą, kai pasirinkimas yra platus, kainos yra mažesnės nei sezono metu, o karščio problemos nekankina. O jei vis tik laiko neturite – visada geriau pasitarti su specialistais, kurie parduoda mobilius kondicionierius. Jų žinios ir patirtis jums bus tikrai vertingos“ – pokalbį užbaigia „Oro1“ vadovas Povilas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius