-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viešbutis vaiduoklis Vilniuje nepritraukė investuotojo: Kauno verslininkams Matijošaičiams nepavyko jo parduoti

Kauno merui Visvaldui Matijošaičiui priklausančiai ir jo sūnaus Šarūno Matijošaičio vadovaujamai bendrovei „Rinktinės investicijos“ nepavyko rasti potencialaus investuotojo, kuris perimtų nebaigtą statyti „Double Tree by Hilton“ viešbutį sostinėje.
„Double Tree by Hilton“ vizualizacija
„Double Tree by Hilton“ vizualizacija / Citify.eu iliustr.

Pirkėjo „Vičiūnų grupei“ priklausančiam ir sustabdytam „Hilton“ viešbučio projektui ieškota daugiau nei pusmetį, tačiau nesėkmingai.

Todėl „Vičiūnų grupė“ nutraukė sutartį su nekilnojamojo turto (NT) įmonių grupe „Newsec“, ieškojusia pirkėjo.

Apie tai pirmasis pranešė portalas Alfa.lt.

Šiuo metu betoninės pastato konstrukcijos Rinktinės gatvėje, šalia Mindaugo tilto, primena vaiduoklį. Tad kodėl nebaigtas statyti „Hilton“ viešbutis potencialių investuotojų nepritraukė?

NT bendrovė „Newsec“ tikina, kad susidomėjusių būta, tačiau tam tikri faktoriai lėmė, kad parduoti taip ir nepavyko.

„Newsec“ atsiųstame 15min komentare teigiama, kad esant dabartinėms rinkos aplinkybėms, daugumos jų vykdomų projektų pardavimas yra ilgesnis.

„Jei anksčiau 5-20 mln. eurų sandoriuose vidutiniškai užtrukdavome apie 4-6 mėn., po karo pradžios ir po to įvykusių pasikeitimų rinkoje, galime užtrukti ir kelis metus. Pavyzdžiui, pirkėjai žymiai ilgiau užtrunka derybose su bankais, dažnai finansavimo iš viso negauna“, – aiškinama komentare.

Pasak jo, nebaigtos statybos projektai susiduria su iššūkiu aiškiai suprasti statybų kainą, t.y. projekto užbaigimo biudžetą, be to, žymiau ilgiau trunka planavimo dokumentų, leidimų gavimo derinimas savivaldybėse, dažnai šio etapo trukmė, ypač didžiuosiuose miestuose, apskritai yra sunkiai prognozuojama.

„Maža to, prisideda ir visos kitos rinkos problemos, tokios kaip netikrumas dėl palūkanų, geopolitinės padėties ir tt. Natūralu, kad tokiems objektams pirkėjų tenka ieškoti ilgiau, o, jiems atsiradus, derybos užtrunka“, – teigiama komentare.

Pasiteiravus, ar „Newsec“ objektą pardacvinėjo kartu su „Hilton“ viešbučio pasiūlymu, ar tik griaučius, 15min gavo atsakymą, kad pardavimo objektas yra įmonės akcijos su joje esančiais turtais, sutartimis, įsipareigojimais ir galimybėmis.

Anot komentaro, objekto vieta yra viena paskutinių Vilniaus vietų, užtikrinančių tokius vaizdus iš naujos statybos pastato.

„Vienareikšmiškai projektas yra unikalus tiek dėl vietos, tiek dėl ilgalaikės jo vertės.

Tad norinčių įsigyti tokį objektą miesto širdyje yra, buvo ir bus“, – tvirtinama komentare.

Pakomentuoti situaciją 15min paprašė ir „Rinktinės investicijos“ atstovų, tačiau atsakymo nesulaukė.

Pasakojo, kad susidomėjusių buvo

Kaip anksčiau skelbė BNS, vieno „Vičiūnų grupės“ savininkų, Kauno mero Visvaldo Matijošaičio bendrovei „Rinktinės investicijos“ ketinant parduoti Vilniaus centre pradėtą statyti, bet dabar sustabdytą viešbučio „Hilton“ projektą, įmonės vadovas Šarūnas Matijošaitis sakė, kad projektu domisi ir vietos, ir užsienio investuotojai.

„Pardavimo procesas vyksta, jį vykdo kompanija „Newsec“. Nenorėtume komentuoti kiekvieno žingsnio, bet vyksta, yra susidomėjimas ir turime potencialių investuotojų“, – BNS anksčiau teigė Š.Matijošaitis.

Už kiek norima parduoti projektą, jis taip pat neatskleidė: „Tie, kurie domisi, kur pasirašė ketinimų protokolus, jie kainas maždaug žino ir sąlygas, o šiaip tai laikome konfidencialia informacija“.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Šarūnas Matijošaitis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Šarūnas Matijošaitis

4 žvaigždučių 176 kambarių „Double Tree by Hilton“ viešbučio statybos Rinktinės gatvėje prasidėjo 2019 metais. Iš pradžių jas buvo planuojama baigti 2020 metais, vėliau – 2021-aisiais.

2020 metais verslininkai projektą įšaldė dėl pandemijos. Skelbta, jog į projektą ketinama investuoti 30 mln. eurų.

Antrajame Vilniaus „Hilton“ viešbutyje turėjo būti konferencijų ir SPA centrai, baseinas bei restoranas.

BNS primena, kad pirmasis „Hilton“ tinklo viešbutis Vilniuje atidarytas 2019 metų liepą. „Hilton Garden Inn“ viešbutis yra nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „Eika“ Gedimino prospekte pastatyto 49 mln. eurų vertės komercinio ir gyvenamojo komplekso „Live square“ dalis.

Registrų centro duomenimis, vienintelis įmonės „Rinktinės investicijos“ netiesioginis akcininkas yra V.Matijošaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius