Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus Fabijoniškių seniūnijos patalpos ir aplinka sulaukė internautų kirčio: „Ne veltui čia Černobylį filmavo“

Nuotraukose įamžintos Vilniaus Fabijoniškių seniūnijos patalpos ir aplinka internautams sukėlė nuostabą. Gyventojai šiuos vaizdus prilygina Černobyliui.
„Černobylio“ filmavimas Fabijoniškėse
„Černobylio“ filmavimas Fabijoniškėse / HBO picture nuotr.

„Facebook“ „Vilnius wtf“ paskyroje įkeltos nuotraukos, prie kurių rašoma, kad čia įsikūrusi Fabijoniškių seniūnija.

„Jei valdžios įstaiga abejinga net pastatui, kuriame įsikūrusi, jau nekalbu apie jo apylinkes, ar galima tikėtis, kad sugebės rūpintis rajonu?“ – keliamas klausimas čia.

Po šiuo įrašu internautai pastebi, kad ne veltui čia „Černobylį filmavo“. „Černobilis“, – antrina ir kitas internautas. Konstatuojama, kad vaizdas išties liūdnas.

Nuotraukose matyti, kad lango stiklai peršauti, durys išterliotos, geltonos plytinės sienos apipaišytos grafičiais.

Kieme tvarkos taip pat nerasta – netvarkingos šaligatvių trinkelės, išvažinėta veja, daugiabučių gyventojų automobilių aikštelė mašinoms išvagota duobių, pripildytų plytgalių.

Tačiau Fabijoniškių seniūnija šių apylinkių ir savo pačių pastato tvarkyti neskuba.

Paklausta, ką mano apie tokias gyventojų pastabas ir ar nederėtų susitvarkyti aplinkos, Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Fabijoniškių seniūnijos vyriausioji specialistė Nomeda Mackonienė 15min pasiūlė kreiptis į Vilniaus savivaldybės viešųjų ryšių skyrių ir situacijos nekomentavo.

Savivaldybės atstovai po įrašu feisbuke teigė, kad tai – ne seniūnijos, o įmonės langai. Taigi tiktai jai spręsti, keisti juos ar valyti.

Tuo metu Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaida specialistas Gabrielius Grubinskas situaciją pakomentavo plačiau.

Jis 15min teigė, kad pastatas, kurio antrame aukšte įsikūrusi Fabijoniškių seniūnija, priklauso įmonei UAB „Fabeta“, o savivaldybei priklauso patalpos antrame pastato aukšte ir dalis koridoriaus.

„Koridoriaus remontas paskutinį kartą atliktas 2018 metais, seniūnijos patalpų – pernai. Šiemet planuojama įrengti judėjimo negalią turintiems asmenims skirtą keltuvą į antrą aukštą“, – žadėjo G.Grubinkas.

Pasak jo, savivaldybė jau prieš kurį laiką yra susisiekusi su UAB „Fabeta“ ir pradėjo procedūras naujiems langams įsigyti bei pakeisti. „Fabeta“ įsipareigojo rasti tiekėjų, kurie galėtų pagaminti specialių išmatavimų langus ir kartu su savivaldybe išsirinkti geriausią variantą.

„Savivaldybė prie langų keitimo prisidės finansiškai, proporcingai pastate turimų patalpų plotui“, – teigė G.Grubinskas.

Apie aplinkos tvarkymą jis nieko neatsakė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius