-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnius turės beisbolo stadioną: gautas statybų leidimas

Vilniuje bus galima stebėti beisbolo rungtynes – šiam sportui už 900 tūkst. eurų bus pritaikytas šiuo metu apleistas stadionas.
Beisbolas
Beisbolas / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Vilnius Beisbolas

Baltupių mikrorajone miškingame Jomanto parke apleistas stadionas bus pritaikytas beisbolo sportui. Šiuo metu beisbolo mėgėjai neturi kitos vietos treniruotis ir rengti varžybas, rašo portalas madeinvilnius.lt

Nors aikštelė nėra pritaikyta beisbolui – ji per maža, o persirengimo patalpos ir stadiono tribūna yra visiškai apleistos ir avarinės būklės, stadione jau dabar vykdavo treniruotės.

Šį mėnesį Vilniaus miesto savivaldybės administracija išdavė statybos leidimą šiam Jomanto parke įsikursiančiam stadionui. Didžioji aikštė bus išplėsta iki numatytų beisbolo žaidimo parametrų. Todėl joje bus galima vykdyti tarptautines rungtynes.

„Arch Start/Citify“ nuotr./„Citify“ beisbolo aikštynas Jomanto parke
„Arch Start/Citify“ nuotr./„Citify“ beisbolo aikštynas Jomanto parke

Taip pat bus rekonstruota mažojo beisbolo aikštė su treniruočių aikštelėmis. Ji bus pritaikyta žaisti ir lauko tenisą. Sporto aikštelės bus padengtos dirbtinės žolės ir gumos granulių danga. Išoriniu perimetru numatoma tenisito danga. Bus sutvarkyta vieno aukšto tribūna, joje įrengtos rūbinės su dušinėmis žaidėjams ir tualetais žiūrovams. Tribūnoje numatyta 80 vietų žiūrovams.

Bus tvarkoma ir aikštyną juosianti tvora, įrengiamas apšvietimas. Ateityje apšvietimą planuojama pritaikyti ir tiesioginėms varžybų transliacijoms per televiziją net ir tamsiu paros metu.

Per patį aikštės vidurį einantis pėsčiųjų takas bus perkeltas į rytinį pakraštį.

„Arch Start/Citify“ nuotr./„Citify“ beisbolo aikštynas Jomanto parke
„Arch Start/Citify“ nuotr./„Citify“ beisbolo aikštynas Jomanto parke

Projektas kainuos apie 900 tūkst. eurų. Stadiono tvarkymą finansuoja Lietuvos beisbolo asociacija iš „Major League Baseball“ fondo (liet. Aukščiausia beisbolo lyga).

Stadionas yra išnuomotas Lietuvos beisbolo asociacijai iki 2038 m. Pagal sutartį asociacija yra įsipareigojusi finansuoti stadiono rekonstrukciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius