-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ženkite į ramybės oazę: kristalo formos medinis namelis surenkamas kaip „Lego“ žaidimas

Bendrovė „Wiki World“ neseniai baigė montuoti tvarų namelį, kuris lengvai pastatomas ir kartu daro kuo mažesnį poveikį aplinkai. Huangango mieste, Kinijoje, apsuptas bambukų miško „Sprite Cabin“ namelį sudaro kristalą primenanti medinė konstrukcija su trimis smailėjančiais tūriais, kurie kartu sukuria šiuolaikišką namelį primenantį prieglobstį, rašo newatlas.com.
„Lego“
„Lego“ / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Tvarumas Kinija Namas

„Sprite Cabin“ dizainą įkvėpė kristalų idėja, – „New Atlas“ sakė „Wiki World“ įkūrėjas Mu Wei, – Gamtoje paprastai negalime rasti dirbtines formas primenančių geometrinių formų. Tačiau kristalai yra labai ypatingi.“

Projekte taikomas tvarios statybos metodas, pagal kurį išsaugomi visi sklype esantys medžiai ir augmenija, nepažeidžiant pirminio miško.

Kiekvienas namelio komponentas buvo suprojektuotas pagal užsakymą naudojant skaitmenines technologijas ir surenkamas ne statybvietėje. Namelis į statybvietę pristatomas lengvai surenkamame rinkinyje, todėl beveik kiekvienas gali sumontuoti statinį neturėdamas jokios patirties ar statybinių įgūdžių.

„Sprite Cabin“ laminuotos medienos konstrukcija surenkama statybvietėje. Jis pasižymi šešiakampiu grindų planu ir yra konstruojamas ant lengvos medienos pamato, kuris yra pakeltas nuo žemės, kad dar labiau sumažintų jo užimamą plotą ir poveikį.

„Tai tarsi pilno mastelio „Lego“ žaidimas“, – sakė M.Wei. „Kiekvieną detalę sunumeravome, o darbininkai gali lengvai ir tinkamai sujungti metalinius profilius.“

Pasižyminčios kaimiška raštuota estetika ir netaisyklingomis langų angomis, išorinės medinės čerpės primena žuvies odą. Vienas aliuminiu dengtas fasadas, kuriame atsispindi aplinkinė augmenija, padeda nameliui sklandžiai įsilieti į kraštovaizdį.

Kiekviename mediniame namelyje yra pagrindinis miegamasis, gyvenamoji zona, vonios kambarys, židinys, medinė lauko terasa ir aštrūs trikampiai langai, kurie gražiai įrėmina upės vaizdą.

Šiuose nameliuose pirmenybė teikiama ryšiui su gamta, todėl viduje daug medžio. Dizainerių komanda tiki, kad juose pavyks atsiriboti nuo šiuolaikinių technologijų ir trukdžių.

„Man patinka šiurkštus medžiagų naudojimas šiose kajutėse, – prisipažino M.Wei, – Medžiagos yra svarbios, jos gali pakviesti jus atgal į gamtą ir vėl sujungti su gyvenimu ir savimi. Visi mūsų nameliai yra nedideli, padedantys sugrįžti į gamtą. Skatiname žmones vaikščioti basomis ir išjungti telefoną.“

„Sprite Cabin“ buvo baigtas statyti 2023 m. sausio mėn. ir yra didesnio „Wiki Tribe“ atokvėpio centro dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius