Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV doleris stabilizavosi euro atžvilgiu

Investuotojams laukiant Sent Luiso ir Dalaso federalinio iždo bankų vadovų kalbų, JAV dolerio kursas pirmadienį Azijoje stabilizavosi euro atžvilgiu.
Latvijos eurų monetos
Latvijos eurų monetos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Euro kursas, penktadienio vakare Niujorke siekęs 1,3706 JAV dolerio, pirmadienį Azijoje ūgtelėjo iki 1,3707 JAV dolerio.

Maždaug 34 proc. agentūros „Bloomberg“ apklaustų ekspertų mano, kad JAV centrinis bankas skatinimo apimtis sumažins jau gruodžio mėnesio posėdyje.

Pasak analitikų, pirmadienį rinkos lauks Sent Luiso federalinio iždo banko vadovo kalbos. Jamesas Bullardas (Džeimsas Balardas) anksčiau yra sakęs, kad dėl gerų JAV darbo rinkos duomenų didėja tikimybė, jog Federalinis iždo bankas jau gruodį nuspręs sumažinti skatinimo apimtis.

Be to, pirmadienį kalbą sakys ir Dalaso federalinio iždo banko vadovas Richardas Fisheris (Ričardas Fišeris). Jis kalbės apie JAV ekonomikos perspektyvas.

Pasak analitikų, „jeigu Bullardo ir Fisherio kalbose bus užuominų apie tai, kad kiekybinio skatinimo apimtys gali būti sumažintos jau gruodį, bus pradėta aktyviai pirkti JAV dolerį“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius