-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ačiū prisidėjusiems: koncerto „Duok 5“ dalyviai senjorams paaukojo daugiau nei 1 tūkst. eurų

Vasario 20-ąją Vilniuje, „Tamsta“ klube įvyko dviejų Lietuvos ir muzikos teatro akademijos absolvenčių Gintės Sičiūnaitės ir Virginijos Kanaukaitės organizuotas labdaros koncertas „Duok 5“. Jo tikslas – surinkti paramą vienišiems ir skurstantiems senjorams, gaunantiems pagalbą Vilniaus arkivyskupijos „Carito“ „Artumo“ programoje.
Labdaros koncertas „DUOK 5“
Labdaros koncertas „DUOK 5“ / Ryčio Šeškaičio nuotr.

Koncerte pasirodė ir visus susirinkusiuosius prisidėti prie šio tikslo ragino tokie atlikėjai, kaip Gabrielius Vagelis, „balu“, „Deeper Upper“, „Flash Voyage“ bei „Golden Parazyth“.

Renginį vedė Gerūta Griniūtė.

Ryčio Šeškaičio nuotr./Labdaros koncertas „DUOK 5“
Ryčio Šeškaičio nuotr./Labdaros koncertas „DUOK 5“

Iš viso koncerto metu surinkti 1392 eurai, kurie padės užtikrinti veiklos tęstinumą.

„Iš gautų pinigų organizuosime vienos dienos mokymus savanoriams, kasdien darančius be galo jautrų darbą – padėsime jiems mokytis išgyventi netektį bei išsiskyrimą. Taip pat turime gražią idėją – suruošti Velykinius lauknešėlius kiekvienam senoliui Prisikėlimo šventės proga, kaip kad darėme per „Pasaulinę ligonių dieną“, kuomet senjorams vežėme dovanų žuvų taukų ir medaus.

Kartais šios programos rėmuose dengiame tokias žmonių išlaidas, kurių nedengia jokia projektinė veikla arba reaguojame į krizines situacijas“, – sako Vilniaus arkivyskupijos „Carito“ atstovė Žavinta Pašiulevičė.

Ryčio Šeškaičio nuotr./Labdaros koncertas „DUOK 5“
Ryčio Šeškaičio nuotr./Labdaros koncertas „DUOK 5“

Vilniaus arkivyskupijos „Carito“ „Artumo“ programa jau aštuonerius metus rūpinasi vienišais ir apleistais senoliais. Programa vyksta penkiose Vilniaus ir Trakų parapijose.

Iš viso šioje tarnystėje savanoriauja 98 savanoriai, kurie lanko per 90 sergančių, neįgalių, vyresnio amžiaus žmonių. Dažniausiai tai – vieniši, kenčiantys ir skurstantys žmonės.

Pagal poreikį ir galimybes senoliai namuose aplankomi kartą per savaitę, kartais susitikimai iš namų persikelia į ligoninę ar slaugos namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius