Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Aromatingiausia paroda Lietuvoje trauks ir kulinarijos profesionalus, ir mėgėjus

Tiek kulinarijos profesionalus, tiek maisto mėgėjus kasmet sutraukia viena vienintelė Lietuvoje ir Baltijos šalyse maisto ir gėrimų paroda BAF. Ji šiemet vyks jau lapkričio 8–10 d. parodų ir kongresų centre „Litexpo“. Šių metų programos įvairovė leis tik ne užuosti, bet ir ragauti, taip pat pačiam išmėginti savo kulinarines žinias.
Aromatingiausia paroda Lietuvoje trauks ir kulinarijos profesionalus, ir mėgėjus
Aromatingiausia paroda Lietuvoje trauks ir kulinarijos profesionalus, ir mėgėjus / Partnerio nuotr.

„Šiemet parodoje – apie 100 dalyvių iš įvairių pasaulio šalių. Daugiausia svečių – iš Italijos. Jie kasmet pristato savo naujienas ir dalinasi ilgametėmis tradicijomis bei patirtimi virtuvėje. Taip pat bus dalyvių iš Graikijos, Uzbekijos, Kinijos, kaimyninių šalių Latvijos bei Lenkijos, o parodos programą pradės šefas iš Šri Lankos“, – trumpai dalyvių gausą ir įvairovę pristato parodos projekto vadovė Lilijana Dirsienė.

Partnerio nuotr./Lilijana Diršienė
Partnerio nuotr./Lilijana Diršienė

Aromatingiausia paroda Lietuvoje

Interaktyvioje „Virtuvės studijos“ erdvėje visas tris dienas vyks kulinariniai pasirodymai bei konkursai, kuriuose susirungs maisto temomis rašantys tinklaraštininkai, taip pat šeimos.

Stenduose irgi netruks veiksmo ir kvapų. Jose vyks naujų produktų ir gaminimo technikų pristatymai. Taip pat – mums mažiau įprastos maisto kultūros demonstravimai ir ragavimai:

„Virsiu tikrą šventinį ėrienos plovą senoviniame uigurų garpuodyje, kuris vienintelis toks Lietuvoje“, – vieną iš savo užmanymų trumpai pristato uzbekų virtuvės šefas, plovo meistras Darius Lileikis-Dakė. Kituose stenduose taip pat vyks įvairiausi pristatymai.

Partnerio nuotr./Aromatingiausia paroda Lietuvoje trauks ir kulinarijos profesionalus, ir mėgėjus
Partnerio nuotr./Aromatingiausia paroda Lietuvoje trauks ir kulinarijos profesionalus, ir mėgėjus

Kadangi tai yra ne tik maisto, bet ir gėrimų paroda, bus galima paragauti ir skirtingų, galbūt net netikėtų aromatų kavų, arbatų bei kitų gėrimų:

„Šiemet parodoje pristatysime kombučia – fermentuotą arbatos gėrimą, gaminamą gerųjų bakterijų ir mielių pagalba. Ši arbata dėl savo probiotinių savybių ir unikalaus skonio yra labai vertinama“, – vieną iš savo naujovių trumpai pristato „Tealure“ įkūrėjas Ernestas Klevas.

Pasaulio tendencijos jau Lietuvoje

Parodos metu jos dalyviai žada pristatyti iki Lietuvos keliaujančias arba jau atkeliavusias naujausias sveikos mitybos tendencijas.

„Nors ekologiški ir be gyvūninės kilmės produktai yra išties ypatingi, didėjanti jų gausa ne tik suteikia didesnę laisvę rinktis sveikesnes alternatyvas, bet ir pamažu pasiekia platesnę visuomenės dalį“, – mitybos pokyčiais Lietuvoje džiaugiasi „Veggie.lt“ parduotuvės vadovas Tautvydas Petrošius.

Pasak jo, vis daugiau populiarumo pastaruoju metu susilaukia veganiški produktai, maistas be cukraus ir glitimo. Jų gausa ir įvairovė, žadama, šiemet nustebins parodos lankytojus.

Partnerio nuotr./Aromatingiausia paroda Lietuvoje trauks ir kulinarijos profesionalus, ir mėgėjus
Partnerio nuotr./Aromatingiausia paroda Lietuvoje trauks ir kulinarijos profesionalus, ir mėgėjus

Šventė ne tik gomuriui

Baltijos maisto ir gėrimų paroda neapsiriboja tik dalyvių stendais ir įvairia maisto produktų pasiūla. Šiemet programa yra tiek išplėsta, kad įtraukiančio veiksmo galima bus rasti visas tris parodos dienas.

„Be dalyvių stendų, rekomenduoju nepraleisti kulinarinių pasirodymų „Virtuvės studijoje“, kurioje keps ir virs žinomi Lietuvos bei užsienio šefai, vyks kulinarinių tinklaraštininkų ir šeimų konkursai bei mitybos specialistų, dietologų konsultacijos“, – trumpai daugiau programos detalių atskleidžia L. Dirsienė.

Tačiau ir tai – dar ne viskas. Parodos organizatoriai kviečia užsukti ir pasmaguriauti į „Pasaulio virtuvės“ erdvę, kurioje įsikurs restoranėliai. Taip pat sudalyvauti nacionaliniuose pakuotės apdovanojimuose NAPA, kurių šių metų tema – „Vartojimo kultūros pokyčiai“.

Dalis parodos programos – ir už „Litexpo“ ribų

Parodos savaitę, t.y lapkričio 5–11, vyks Lietuvos gastronomijos savaitė. Netgi 33 šalies restoranai (24 restoranai – Vilniuje, 4 – Kaune, 5 – pajūryje) vieną savaitę metuose siūlys išskirtinius meniu rinkinius už fiksuotas kainas.

„Tai yra ypatinga proga metuose, kuomet skirtingo tipo restoranai susivienija ir plačiai atveria duris pasiūlydami ypatingus meniu, kurių kaina yra 10, 20 arba 30 eurų“, – trumpai Gastronomijos savaitės idėją pristato Lilijana Dirsienė.

BAF parodos paskutinę dieną, t.y. lapkričio 10 d. bus paskelbtas ir geriausias restoranas – „Gastronomijos savaitės žvaigždė“. O kas juo taps nulems patys savaitės lankytojai portale „Skonis.lt“ atiduodami savo balsą labiausiai sužavėjusiam restoranui ir jo meniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius