Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Atnaujintas legendinis parodos „Baldai. Interjeras. Dizainas“ konkursas

Spalio 11–13 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vyks tradicinė paroda „Baldai. Interjeras. Dizainas“. Šiemet vėl atnaujintas parodos konkursas – LITEXPO ir Lietuvos architektų sąjungos bendradarbiavimo rezultatas.
Parodos „Baldai 2017“ akimirka
Parodos „Baldai 2017“ akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Džiugina tai, kad pavyko surinkti kompetentingą ir nešališką vertinimo komisiją, kuri išrinks geriausio dizaino parodos eksponatus“, – sako konkurso koordinatorius, Lietuvos architektų sąjungos kūrybos direktorius Marius Dirgėla. „Architektų žodis dizaine visuomet buvo svarus. Tikimės, kad šiuo konkursu prisidėsime prie jo nugalėtojų – o kartu ir viso Lietuvos dizaino – sėkmės“, – teigia jis.

Parodai „Baldai. Interjeras. Dizainas“ plečiant savo temų ratą, konkurse bus vertinami ir baldai, ir kiti parodos eksponatai – meno objektai, interjero detalės ir sprendimai, daiktų dizainas. Konkurso tikslas – išrinkti ir pagerbti geriausius, įdomiausius ir perspektyviausius sprendimus, atkreipti į juos lankytojų dėmesį. Taip pat siekiama atnaujinti diskusiją apie tai, kaip paskatinti gero dizaino panaudojimą pramonėje, dizainerių ir verslo bendradarbiavimą.

Konkurso vertinimo komisijoje – labai įvairių sričių specialistai: Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto Dizaino katedros vedėjas profesorius Saulius Jarašius, Lietuvos architektų sąjungos ir „Lietuvos ryto“ grupės rengiamo interjero konkurso „Mano erdvė“ nugalėtoja, interjero architektė Indrė Mylytė-Sinkevičienė, žurnalo „Archiforma“ redaktorė architektė Greta Trapikienė, Lietuvos architektų sąjungos kūrybos direktorius Marius Dirgėla ir EDRA tyrimų ir vystymo koordinatorius, dizaineris Leonardo Volpi. Jis parodoje taip pat pristatys šios vienos garsiausių, originaliausių ir inovatyviausių Italijos baldų gamintojų ekspoziciją.

Per 30 veiklos metų EDRA tapo Italijos kultūros, šalies kūrybiškumo ir techninės meistrystės ambasadoriais. Kompanijos kolekcijai būdingas atvirumas ir netikėtumas – nuo 1987-ųjų EDRA bendradarbiavo su broliais Fernando ir Humberto Campana iš Brazilijos, Masanori Umeda iš Japonijos, Ezri Tarazi iš Izraelio, kompanijai kūrė italai Jacopo Foggini ir Francesco Binfaré bei ilgametis kūrybos vadovas Massimo Morozzi. „Mane labai sudomino galimybė susipažinti su Lietuvos dizaino pasiekimais, – sako Leonardo Volpi, – todėl nedvejodamas priėmiau parodos rengėjų kvietimą. Manau, tikrai galime vieni kitus nustebinti.“ Parodos metu bus eksponuojama didžiausia iki šiol Baltijos šalyse EDRA kolekcija.

Šiemet paroda „Baldai. Interjeras. Dizainas“ vyks spalio 11–13 dienomis. Joje lauks ekspozicijų salės, paskaitos, specializuoti renginiai „Menas interjerui“, „Diena su Retroforma“, knygų pristatymai. Kaip ir praėjusiais metais, architektūros profesionalų lauks „Archzona“, kurioje Lietuvos architektų sąjunga numato eksponuoti komisijos atrinktus šių metų architektūros bienalės „Žvilgnis į save“ finalininkų projektus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius