-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltijos šalių verslas ir technologijos susijungs „Dell Technologies Forum“ renginyje

Kasmetis „Dell Technologies Forum“ renginys, organizuojamas kartu su „Intel“ ir „Microsoft“, šiemet vyks lapkričio 26 d.
Verslas, technologijos
Verslas, technologijos / 123RF.com nuotr.

Renginys pritraukė jau daugiau nei 200 verslo srities lyderių, IT ekspertų ir technologijų srities entuziastų iš Baltijos šalių. Visi norintys dar gali sudalyvauti virtualiame renginyje, užpildę registracijos formą į nemokamą konferenciją.

Pagrindinėje renginio scenoje dalyviai galės išgirsti „Dell Technologies“ vadovų įžvalgas, kaip atrodys naujoji realybė, o trijose pagrindinėse forumo sesijose daugiau nei 30 pranešėjų kalbės apie lanksčią IT infrastruktūrą, skaitmeninę darbo vietą ir duomenimis paremtas inovacijas. „Regional Townhalls“ virtualioje scenoje, įkvėptoje „Dell“ ir jos partnerių – „Intel“ ir „Microsoft“, pranešėjai iš Šiaurės Rytų Europos regiono, įskaitant Baltijos šalis, kalbėsis apie regiono iššūkius.

S.Ronnertz: regione stebimas ženklus progresas

Anot Sophie Ronnertz, „Dell Technologies“ viceprezidentės ir generalinės direktorės Šiaurės ir Rytų Europos regionui, Baltijos šalyse ir Slovakijoje matomas labai didelis progresas, atsižvelgiant į esamą padėtį pasaulyje. „Nepaisant esamos situacijos, šis regionas šiemet pasiekė daug laimėjimų. Vienas tokių – Estijoje vykdomas projektas „Estonian Government Cloud“, vertinamas kaip sėkmės pavyzdys visame EMEA regione. Diskusijų dėl tokių sprendimų jau kyla ir Lietuvoje, Latvijoje bei Slovakijoje. Universitetų lygmeniu taip pat vykdome HPC (High Performance Computing) sprendimus. Tad įdomu tai, kad Baltijos šalys ir Slovakija vienu metu yra ir pokyčius inicijuojančios šalys, ir technologijų prasme dar besivystančios valstybės, į kurias kai kurie sprendimai, įgyvendinti kitose rinkose, dar tik ateina“, – teigia S.Ronnertz.

Partnerio nuotr./Sophie Ronnertz
Partnerio nuotr./Sophie Ronnertz

IDC tyrimų vadovas: pandemija paspartino naujų technologijų diegimą

Kviestinis „Regional Townhalls“ sesijos pranešėjas, tyrimų padalinio direktorius IDC bendrovėje, „European Enterprise Infrastructure Group“ grupėje, Pavelas Rolandas su komanda inicijuoja standartinių tyrimų ir konsultavimo veiklas daugelyje Europos šalių. Jis pranešimo metu apžvelgs, kaip organizacijos reaguoja į esamą situaciją pasaulyje, ir pasidalys pagrindinėmis organizacijų skaitmenizacijos tendencijomis 2021 m.

„Per pastaruosius septynis mėnesius supratome, kad nepastovumas, neapibrėžtumas, kompleksiškumas ir neaiškumas yra raktiniai žodžiai, atspindintys naująją realybę, kuri, IDC specialistų nuomone, yra visiškai natūrali. Aplink mus vyksta daugybė pokyčių: nuo spartesnio skaitmeninių technologijų pritaikymo iki didelių kovų technologijų sektoriuje dėl politinių paskatų.

Bendrovėje dar balandį sugalvojome tam tikrą „organizacijų atsigavimo idėją“, kurios esmė – apibrėžti vykstantį ekonominį ciklą nuo COVID-19 krizės pradžios iki to laiko, kai verslai vėl ims augti ir pasieks naująjį „new normal“ etapą, paraleliai rodant ciklą, kaip tokiu atveju vyksta procesai versle“, – sako P.Rolandas. Renginyje specialistas papasakos, kokie technologiniai pokyčiai vyksta Baltijos šalyse ir Slovakijoje, ir kaip mes pasitiksime 2021-uosius.

Partnerio nuotr./Pavelas Rolandas
Partnerio nuotr./Pavelas Rolandas

„Channel Panel“: nuo HPC sėkmės pavyzdžių iki vartotojų elgsenos pandemijos metu

Specialioje „Channel Panel“ sesijoje, sukurtoje „Dell“ kartu su partneriais „Intel“ ir „Microsoft“, BAIP verslo vystymo vadovas Rolandas Vaikėnas ir už „Dell Technologies“ partnerių projektus NEE (Channel Manager NEE) rinkoje atsakingas projektų vadovas Vytautas Ambrazaitis diskutuos apie įmonių bendradarbiavimą, svarbiausius šių metų įvykius ir sėkmingiausius kartu įvykdytus projektus. Vienas tokių – HPC sprendimo diegimas Vilniaus universitete.

Partnerio nuotr./Vytautas Ambrazaitis ir Rolandas Vaikėnas
Partnerio nuotr./Vytautas Ambrazaitis ir Rolandas Vaikėnas

„Projektas vis dar vyksta, mūsų žiniomis, tai vienintelis toks superkompiuterio našių skaičiavimų klasteris Lietuvoje bei Baltijos šalyse, kuriame „Dell Technologies“ bendrovės yra pagrindinės atnaujinant šį HPC sprendimą. Šis sprendimas, diegiamas Vilniaus universiteto Matematikos ir Informatikos fakultete, leis greitai ir produktyviai atlikti dirbtinio intelekto tyrimus ir kitų kūrybinių mokslinių tyrimų veiklos sričių skaičiavimus“, – sako R.Vaikėnas. Daugiau projekto detalių ir svarbiausius aukšto našumo kompiuterijos ateities sprendimus specialistas atskleis renginyje.

Antroje diskusijoje V.Ambrazaitis ir Slovakijos IT ekspertai – Pavolas Rosa („Datalan“ pre-sales komandos vadovas) ir Romanas Benko („ASBIS Slovakija“ pre-sales inžinierius) – kalbės apie viešajame Slovakijos sektoriuje sėkmingai integruotą projektą. Pagrindinis šio projekto iššūkis buvo užtikrinti duomenų apsaugą, kai visa organizacijos IT sistema yra itin tradicinio modelio ir kompleksiška.

Partnerio nuotr./Romanas Benko ir Pavolas Rosa
Partnerio nuotr./Romanas Benko ir Pavolas Rosa

„Channel Panel“ sesiją užbaigs už „Dell Technologies“ distribucijos plėtrą Baltijos šalyse atsakingo Rimvydo Aniulio ir „ACC Distribution“ verslo plėtros vadovo Andriaus Paplausko diskusija, kurioje pastarasis pranešėjas pristatys, kaip jo atstovaujama bendrovė valdė koronoviruso pandemijos atneštus iššūkius, produktų prieinamumo užtikrinimą ir kt.

Partnerio nuotr./Andrius Paplauskas ir Rimvydas Aniulis
Partnerio nuotr./Andrius Paplauskas ir Rimvydas Aniulis

„Likus dviem savaitėms iki karantino pradžios, jau pradėjome pastebėti ankstyvus rinkos suintensyvėjimo ženklus. Kai darbas pradėjo keltis į namus, vartotojų susidomėjimas darbo vietos įrankiais ypač išaugo. Dėl tokios staigiai šoktelėjusios paklausos visa tiekimo grandinė taip pat susidūrė su iššūkiais“, – sako A.Paplauskas. Renginyje jis daugiau papasakos apie vartotojų elgseną ir tiekimo grandinės situaciją metų pradžioje.

Visi kviečiami prisijungti prie šio nemokamo, kasmet kartu su „Intel“ ir „Microsoft“ organizuojamo „Dell Technologies Forum“ renginio. Daugiau informacijos apie renginį, jo metu vyksiančias diskusijų sesijas ir nemokamą registracijos formą rasite šiame tinklalapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius