Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Būsimiems ir esamiems studentams: kaip pasirinkti interneto tiekėją?

Artėjant rudeniui daugelis studentų iš mažų miestelių planuoja iškelti sparnus į Vilnių. Atėjo laikas gyventi savarankiškai! Persikrausčius į miestą būtina susirasti gerą gyvenamą vietą, įsigyti naujus baldus bei įsivesti internetą, kuris padės ne tik pramogauti, tačiau ir mokytis.
Internetas
Internetas / 123rf.com nuotr.

Lietuviai dažnai giriasi, kad mūsų šalyje internetas yra vienas greičiausių pasaulyje. Tai tiesa ir kiekvienas galime didžiuotis, kad tokios nedidelės šalies gyventojai yra tokie progresyvūs. Skirtingi tiekėjai siūlo ir skirtingus planus, kurių greitis bei kitos charakteristikos labai varijuoja. Tik pasikonsultavus su profesionalais pavyks surasti tokį tiekėją, kurio planas atitinka šiuolaikinio studento poreikius.

Platus interneto tiekėjų pasirinkimas

Lietuvoje šiuo metu daugiau nei 70 įmonių teikia interneto paslaugas. Kiekvienais metais atsiranda vis daugiau naujų įmonių, tvirtinančių, kad būtent jų paslaugos yra geriausios. Sunku pasirinkti? Tikrai taip. Ypač vilniečiams, kadangi beveik visos Lietuvoje interneto paslaugas teikiančios įmonės savo paslaugas siūlo ir sostinėje.

Mažesniuose miesteliuose kartais nelieka pasirinkimo, kadangi vos vienas kitas tiekėjas suteikia galimybę naudotis internetu. Štai didmiesčių gyventojai turi kur kas labiau pasukti galvą norėdami pasirinkti geriausius. Negalima teigti, kad didelės ir puikiai žinomos įmonės teikia kur kas geresnes paslaugas. Lygiai taip pat negalima „nurašyti“ nedidelių, vietiniame regione paslaugas teikiančių tiekėjų.

Kol vienos orientuojasi į verslo klientus, kitos garantuoja, kad jų internetas puikiai atitinka šeimos poreikius.

Laiką taupantys būsimi studentai dažniausiai negali sau leisti lyginti skirtingų įmonių ir čia į pagalbą ateina profesionalai. „Svarbiausia, kad kiekviena situacija yra labai individuali ir skirtingi žmonės nori skirtingų dalykų“, – teigia myPlan.lt vadovas Artūras Meškelė. „Mūsų darbas surasti tokį interneto tiekėją, kuris geriausiai patenkintų konkretaus kliento poreikius. myPlan.lt portale suvedus duomenis su jumis susisieks specialistas, kuris nemokamai pakonsultuos, padės išsirinkti, atsakys į visus techninius ir sutarčių niuansų klausimus bei prižiūrės sklandų įrengimą. Tai yra greičiausias ir patogiausias būdas norint išsirinkti tokią paslaugą.

Tinkamiausias internetas studentui

Studentams internetas reikalingas mokslui bei pramogoms, tad natūralu, kad daugelis ieško greičio. Įvertinus, kaip dažnai yra naudojamasi internetu ir kiek vienu metu prietaisų yra prijungiama – reikia rinktis ne tik atitinkamą tiekėją, tačiau ir konkretų planą.

Kadangi studentų kasdienis grafikas yra laisvas – daugiau nei pusę paros jie praleidžia sėdėdami prie kompiuterio. Dažnai sunaudojamas didelis kiekis duomenų, tad verta pagalvoti, ar ne geriau investuoti didesnę pinigų sumą ir džiaugtis greitu internetu.

Efektyvumą mėgstantiems studentams rekomenduojamas šviesolaidinis internetas. Jis puikiai tinka ne tik naršymui, tačiau ir filmų bei dainų parsisiuntimui. 4G internetas kur kas mobilesnis, tad nešiojantis mini modemą su savimi galėsite kompiuteriu naudotis kad ir kur būtumėte. Visgi toks internetas labiausiai tinka smulkiems darbeliams, o ne nuolatiniam naršymui.

Pasitarkite su profesionalais

Nors internete galima atrasti labai daug informacijos apie skirtingus interneto tiekėjus, matyti kitų žmonių paliktus atsiliepimus apie jų suteiktas paslaugas, visgi neturinčiam patirties šioje sferoje paieškos dažnai labai keblios. Paprasčiausias būdas teisingai pasirinkti – pasitarti su myPlan.lt specialistais, kurių patirtis leidžia atsakyti į visus iškilusius klausius bei padeda pasirinkti geriausią interneto tiekėją.

Pamirškite rūpesčius, negaiškite laiko ir palikite vargus tiems, kurie gali visiškai nemokamai juos išspręsti. Juk pasirinkus gerą internetą jis jus džiugins kiekvieną dieną.

Maršrutizatoriaus pasirinkimas

myPlan.lt profesionalai tvirtina, kad nėra gero ar blogo maršrutizatoriaus. Paprasčiausiai atitinkamai situacijai reikia ir atitinkamos įrangos, kurią turėtų rekomenduoti interneto tiekėjai.

Bevielio ryšio greitis nulemia, kokio galingumo maršrutizatorius jums yra reikalingas. Net ir labai greitas internetas neveiks kokybiškai, jeigu bus naudojamas seno modelio modemas, kuris jo paprasčiausiai „nepaveža“. Lygiai taip pat puikus maršrutizatorius negarantuoja, kad internetas bus greitas. Būtinas plano bei įrangos derinimas.

Šiais laikais studentai dažnai nuomojasi didelius namus, kuriuose susibūrę linksmai gyvena. Itin dideliuose namuose, kurių kvadratūra siekia net 150 kvadratinių metrų, rekomenduojama įsirengti du maršrutizatorius. Juolab jeigu prie tinklo jungsis daug kompiuterių. Tokiu atveju užsitikrinsite sėkmingą duomenų gavimą bei greitą krovimą.

Internetas studentui yra gyvybiškai svarbus, tad tai paslauga, kuriai nereikėtų taupyti. Taip pat negaiškite savo laiko ieškodami labiausiai jūsų poreikius tenkinančių tiekėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius