-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būsto įrengimas pardavimui: kokio interjero nori pirkėjai?

Kokybė ir kaina išlieka pagrindiniais kriterijais, į kuriuos, rinkdamiesi nekilnojamąjį turtą, atsižvelgia būsimų namų pirkėjai. Vis labiau didėjant visiškai įrengtų būstų paklausai, ryškėja ir interjero dizaino tendencija: pirkėjai domisi ir ieško natūralių medžiagų interjere. Apie tai pasakoja IKEA verslo klientų skyriaus pardavimo vadovas.
Būsto įrengimas pardavimui: kokio interjero nori pirkėjai?
Būsto įrengimas pardavimui: kokio interjero nori pirkėjai? / „IKEA“ nuotr.

IKEA verslo klientų skyriaus pardavimo vadovas Tomas Janušauskas pastebi, jog su komanda vis dažniau sulaukia nekilnojamojo turto plėtotojų ir kitų verslo klientų užklausų dėl pilno būsto, skirto pardavimui, įrengimo. Pirkėjai vis dažniau dairosi įrengtų namų gyvenimui bei atskleidžia interjere ieškantys gamtai artimo interjero.

Natūralumo poreikis interjere

T.Janušauskas sako, kad pastaruoju metu interjero dizaino tendencijose stipriai jaučiamas natūralumo poreikis. Klientai dažnai interjere pageidauja žemės atspalvių ir natūralių medžiagų. Vienas tokių pavyzdžių, įmonei „Fazė“ įrengti butai pardavimui. Juose interjero įrengimu bei būsto jaukumo sprendimais rūpinosi IKEA verslo klientų komanda.

„Šiuose būstuose natūralūs gamtos elementai matomi parinktose baldų spalvose, dekoracijose ir aksesuaruose. Tai ypač ryšku virtuvėje, kurioje vyrauja medienos rašto fasadai. Prie virtuvės interjero buvo derinti ir kiti namuose esantys baldai – valgomojo stalas ir kavos staliukas svetainėje. Toks sprendimas yra laikui nepavaldus, todėl interjeras ilgai išliks aktualus. Drauge tai gana santūrus interjero dizaino pasirinkimas, tačiau gamtos elementai jį padaro ypač jaukiu“, – pasakoja IKEA verslo klientų skyriaus pardavimo vadovas.

„IKEA“ nuotr./Būsto įrengimas pardavimui: kokio interjero nori pirkėjai?
„IKEA“ nuotr./Būsto įrengimas pardavimui: kokio interjero nori pirkėjai?

Įmonės „Fazė“ atstovė Justina Bareikienė sako, jog interjero natūralumo tendencija yra itin mėgstama pirkėjų. „IKEA‘jos komandai išreiškėme lūkestį, jog interjere vyrautų natūralūs žemės atspalviai ir pastelinės spalvos, tam, kad renkant baldus, galėtume juos lengvai pritaikyti tiek stilistiškai, tiek spalviškai. Pirkėjai įvertino tai, jog dalį baldų, pirkdami būstą, galėjo pasirinkti patys, o ateityje, panorėję, taip pat turės galimybę lengvai pakoreguoti pasirinkimus ir pagal save. Tai buvo viena priežasčių, kodėl mūsų drauge su IKEA įrengti butai pirkėjų tarpe buvo itin patrauklūs bei greitai rado savo šeimininkus“, – dalinasi ji.

Estetiški ir funkcionalūs namai

IKEA atstovas atkreipia dėmesį, jog įrenginėjant būstą reikia apgalvoti daugybę dalykų – būsimuose namuose estetika turėtų nenusileisti funkcionalumo svarbai. Net ir toks paprastas elementas kaip nepatogi durelių rankenėlė ar nepatogiai išdėstyti baldai gali apkartinti kasdienybę. Nusprendus įsigyti jau įrengtą būstą, apie tai jau būna pagalvota.

J.Bareikienė priduria, jog kuriant interjerą su profesionalais, procesas buvo paprastas ir sklandus, o rezultatas – džiuginantis. „Įrenginėjant namus, dažnai kyla įvairiausių diskusijų ieškant pirkėjus tenkinančių sprendimų, kuomet tenka derinti skirtingus lūkesčius. Bendradarbiaujant su IKEA interjero dizaineriais, sukūrėme estetiškus ir funkcionalius namus, o pirkėjai liko patenkinti, nes lūkesčiai buvo išpildyti su kaupu“, – dalinasi ji.

IKEA verslo klientų skyrius teikia pilną paslaugų paketą – nuo interjero projekto sukūrimo iki įrengimo ir kiekvienu atveju ne tik pritaiko turimas žinias ir patirtį, bet ir prisitaiko prie pirkėjo poreikių, verslo organizacijos kultūros, jos spalvų ar norimos nuotaikos.

„IKEA“ nuotr./Būsto įrengimas pardavimui: kokio interjero nori pirkėjai?
„IKEA“ nuotr./Būsto įrengimas pardavimui: kokio interjero nori pirkėjai?

Galimybė sutaupyti ir kraustytis iškart

Anot IKEA verslo klientų skyriaus pardavimo vadovo, įsigijus visiškai įrengtą būstą, pirkėjas gali į jį kraustytis iškart – taip sutaupomas laikas. Be to, atkrenta daug rūpesčių: nereikia ieškoti buitinės technikos ar baldų, rūpintis projekto įgyvendinimu. Kartais visiškai nekilnojamojo turto rinkoje nenusimanantiems pirkėjams itin sudėtinga suprasti, kiek tai gali kainuoti papildomai. Todėl pilnai įrengto būsto pirkimas padeda tiksliau planuoti ir finansinius resursus: patogu žinoti galutinę kainą, o tokiu būdu galima objektyviau įsivertinti finansavimo sąlygas.

NT vystytojams toks variantas taip pat patrauklus: pirkėjas dažnai palankiau žvelgia į būsto įsigijimą naudojantis „vieno langelio“ principu. Pirkėjui įrengto būsto pasirinkimas padeda ir sutaupyti: IKEA interjero dizainerių paslaugos, įsigijus 70 proc. projekte pasiūlytų baldų ir aksesuarų, nekainuoja. Dėl to išlošia ir būsto pirkėjas, o drauge – ir vystytojas, kuriam pavyksta greičiau užbaigti sandorį.

Nemokama interjero dizaino paslauga verslui

IKEA verslo klientų padalinys siūlo estetiškų ir funkcionalių interjero sprendimų, skirtų būtent verslo reikmėms. Interjero dizaineriai parengia interjero projektą, padeda išsirinkti tinkamiausius baldus ir įgyvendinti sumanymą reikiamose patalpose: biure, krautuvėlėje, kavinėje, viešbutyje, nuomai skirtame bute ar kitur.

Nusprendus įgyvendinti IKEA dizainerių pasiūlytą projektą, įsigyjant bent 70 proc. tame projekte numatytų IKEA baldų ir aksesuarų, interjero dizaino paslauga suteikiama nemokamai. Daugiau informacijos įmonėms rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius