Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

„Čili Pizza“ – vieta, kur gimsta legendos

„Čili Pizza“ restoranų tinklas – vienas nedaugelio tinklų, kuris ne tik gyvuoja, bet ir išliko populiarus kone tris dešimtmečius. Įkūrėjų manymu, labiausiai prie sėkmės prisidėjo nuo pat pradžių akcentuotas dėmesys klientui bei maisto kokybei. Siekta, kad kartą apsilankius norėtųsi ne tik sugrįžti pačiam, bet dar ir atsivesti draugą.
„Čili Pizza“ – vieta, kur gimsta legendos
„Čili Pizza“ – vieta, kur gimsta legendos / „Čili Pizza“ Nuotr. / 15min koliažas

„Tuo metu kai atsidarė pirmoji „Čili Pizza“, dar viskas, kas buvo iš Vakarų, kvepėjo laisve, maištu ir geresnio gyvenimo pažadu. Mes buvome vieni pirmųjų, kurie lietuviams pasiūlėme klasikines picas ir jos iškart tapo ikoniškomis“, – pasakoja „Čili Pizza“ restoranų tinklą valdančios bendrovės „LTK Food Group“ generalinė direktorė Goda Karosaitė.

Picos išmokė dalintis

Šiuo metu atsinaujinančio „Čili pizza“ restoranų senbuviai pasakoja, jog tik pradėjus kepti itališkas plonapades picas, atsirado gerbėjų, kurie kolekcionavo skonius ir kas savaitę apsilankydavo paragauti naujos, vykdavo lažybos ar įmanoma vienam įveikti šeimyninę picą.

„Būtent šios picos sukūrė iki tol Lietuvoje nepraktikuotą dalijimosi maistu madą, kai grupė draugų užsisako skirtingus patiekalus ir dalijasi. O tai jau ne tik kulinarinis, bet ir socialinis potyris. Visuomet manėme, kad svarbu ne tik geras maistas, bet ir atmosfera bei nuotaika. Kūrėme ir kuriame vietą visiems geriems laikams“, – pasakoja G.Karosaitė.

Be to, pica vienas idealiausių patiekalų vakarėliui, kuris neįpareigoja gavus patiekalą sėdėti ir valgyti, juo galima mėgautis ilgai ragaujant po gabaliuką vis skirtingos picos.

Picos – ne vienintelės „Čili Pizza“ restoranų tinklo legendos, kurios išlaiko savo populiarumą jau trečią dešimtmetį.

„Čili Pizza“ nuotr./„Čili Pizza“ – vieta, kur gimsta legendos
„Čili Pizza“ nuotr./„Čili Pizza“ – vieta, kur gimsta legendos

Milijonas litrų sriubos

Dar vienas atradimas buvo, o kai kam ir tebėra, aštri firminė „Čili Pizza“ sriuba, pagardinama originaliu pipirų mišiniu, kuris daro ją išskirtine.

„Prieskonių mišinys padaro mūsų firminę sriubą unikalia ir „čiliakiška“, kurios su niekuo nesupainiosi. Per 26 metus mūsų mieli svečiai jau suvalgė beveik 1,15 mln. litrų šios sriubos – tai kiekis, kuris daug pasako kodėl ši sriuba vadinama legendine“, – šypsosi G.Karosaitė.

Per 26 metus mūsų mieli svečiai jau suvalgė beveik 1,15 mln. litrų šios sriubos.

Ne mažiau populiarūs „Čili Pizza“ gruzdinti koldūnai su mėsa , kurių per gyvavimo laikotarpį parduoda jau 315 tonų, o populiariausio deserto – sluoksniuotų ledų – restoranų tinklas patiekė 108 tonas.

Klasikinės picos, firminė sriuba ir sluoksniuotas ledų desertas greičiausiai „Čili Pizza“ meniu išliks tiek, kiek gyvuos pats restoranų tinklas, nes be šių legendų tiems, kurie augo kartu su „čiliaku“, jis neįsivaizduojamas. Iki šiol populiarūs ir „Čili Pizza“ legendų meniu atvarte garbingai rikiuojasi Kijevo kotletas, sūriu užkepti lietiniai bei kepta duona.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje