-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 26 /12:13

Dėl gausaus sniego sutriko laiškininkų bei kurjerių veikla: gali vėluoti siuntos

Lietuvos paštas ir „DPD Lietuva“ perspėja, kad dėl gausaus sniego ir dėl to pablogėjusių eismo sąlygų, gali sutrikti laiškininkų bei kurjerių darbas, todėl gyventojus korespondencija, laiškai bei siuntos gali pasiekti vėliau, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Vilnių užklojęs gausus sniegas
Vilnių užklojęs gausus sniegas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Kurjeriai bei dalis laiškininkų pas gyventojus vyksta automobiliais, todėl prastos eismo sąlygos tiesiogiai liečia jų darbą. Pirmiausia valomi valstybinės reikšmės keliai, paskui kiti, tad problema aktualiausia regionų gyventojams, kur eismo sąlygos yra sudėtingiausios – daugelio kaimelių gyventojus aptarnauja mobilūs laiškininkai, kurie pas gyventojus atvyksta tarnybiniais automobiliais.

Yra tokių apylinkių, kurių keliai visai nepravažiuojami – laiškininkai buvo priversti grįžti ir laukti tol, kol keliai bus nuvalyti. Atsiprašome klientų už galimus vėlavimus. Laiškininkai bei kurjeriai stengiasi saugiai ir kaip įmanoma greičiau pasiekti kiekvieną gavėją“, – sako Lietuvos pašto Komunikacijos departamento vadovė Ugnė Bartašiūtė.

Pirminiais duomenimis, su sunkumais susiduria Trakų, Elektrėnų, Varėnos bei Lazdijų apylinkes aptarnaujantys laiškininkai bei kurjeriai. Tačiau sninga visoje Lietuvoje, tad galimi sutrikimai visoje šalies teritorijoje.

Dėl sudėtingų eismo sąlygų Lietuvoje, o ypač Klaipėdoje, gali vėluoti siuntos

„DPD Lietuvos“ atstovų teigimu, dalis kelių yra sunkiai pravažiuojami, ant jų susiformavęs plikledis, todėl galimi laikini siuntų vėlavimai, ypač Vakarų Lietuvoje.

Anot „DPD Lietuva“ rinkodaros ir pardavimų vadovo Baltijos šalyse Gabrieliaus Bilevičiaus, visoje šalyje iškritus dideliam kiekiui sniego, gyventojai yra raginami būti kantrūs, nes dėl vyraujančių eismo sąlygų, siuntos šalyje, o ypač vakariniuose rajonuose, gali vėluoti.

„Atsiprašome mūsų klientų už galimus nepatogumus ir tikimės jų supratimo. Automobilių kelių direkcijos teigimu, kai kuriuose šalies keliuose sniego sluoksnis gali siekti net 20 centimetrų, o Vakarinėje šalies dalyje daug kur yra susiformavęs plikledis, todėl norint užtikrinti sklandų ir, svarbiausia, saugų jūsų siuntų pristatymą ir surinkimą, siuntos gali laikinai vėluoti“, – sako „DPD Lietuva“ rinkodaros ir pardavimų vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius