Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eleving Group“ sėkmingai išplatino vieną didžiausių 150 mln. EUR obligacijų emisijų Baltijos šalyse

„Eleving Group“ (anksčiau žinoma kaip „Mogo Finance“), Latvijoje įsikūrusi ir Vidurio, Rytų ir Pietryčių Europoje, Kaukaze, Vidurinėje Azijoje bei Rytų Afrikoje pirmaujanti finansinių sprendimų kompanija, išplatino 150 mln. eurų vertės obligacijų emisiją, kurios kotiruojamos Frankfurto vertybinių popierių biržoje ir sėkmingai užbaigė vieną didžiausių privačios bendrovės obligacijų emisijos platinimą Baltijos šalyse.
Kairėje – įmonės finansų direktorius Maris Kreics, dešinėje – „Eleving Group“ generalinis direktorius Modestas Sudnius
Kairėje – įmonės finansų direktorius Maris Kreics, dešinėje – „Eleving Group“ generalinis direktorius Modestas Sudnius / „Eleving Group“ nuotr.

Obligacijos išleistos nominaliąja verte, už metinę 9,50 proc. palūkanų normą, kurių išpirkimo terminas – 2026 m. Emisija išplatinta privataus platinimo Europos profesionaliems investuotojams būdu, po daugelio susitikimų su investuotojais visoje Europoje. Gautos lėšos bus panaudotos esamiems įsipareigojimams refinansuoti, įskaitant 100 mln. eurų neapmokėtų euroobligacijų refinansavimui, taip pat dalis lėšų bus skirta „Eleving Group" skolinimosi sąnaudų optimizavimui bei tolesniam kompanijos augimui.

„Esame dėkingi esamiems ir naujiems investuotojams už palaikymą ir parodytą pasitikėjimą mūsų bendrove. Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad į „Eleving Group“ investavo investuotojai iš visos Europos, o ypač didelė paklausa buvo iš Baltijos regiono investuotojų. Šis žingsnis žymi dar vieną labai svarbų etapą kompanijos istorijoje ir užtikrina stabilų Grupės finansavimą artimiausioje ateityje. Toliau plėtosime mūsų mobilumo ir finansavimo platformą, kartu pristatydami naujus produktus ir investuodami į skaitmenizaciją“, – sako Modestas Sudnius, „Eleving Group" generalinis direktorius.

Maris Kreics, „Eleving Group" finansų direktorius, pabrėžia, kad tai – svarbus įvykis ne tik „Eleving Group", bet ir visai Baltijos šalių kapitalo rinkai, kadangi vietinio kapitalo bendrovė, kurios pagrindinė būstinė yra Latvijoje, sugebėjo pritraukti 150 mln. eurų. „Tikiuosi, kad šis įvykis padės gerokai išplėsti mūsų kompanijos investuotojų ratą, kadangi po įtraukimo į biržos prekybos sąrašus, obligacijas galės įsigyti tiek institucijos, tiek privatūs asmenys", – sako M.Kreics.

Planuojama, kad naujosios obligacijos bus įtrauktos į Frankfurto vertybinių popierių biržos atvirąją rinką apie 2021 m. spalio 18 d. Po keturių mėnesių nuo minėtos datos, naująsias obligacijas ketinama įtraukti į reguliuojamos rinkos sąrašą. Siekiant patogesnės prekybos ir prieinamumo privatiems investuotojams, tikimasi, kad „Eleving Group" obligacijos bus įtrauktos ir į Rygos vertybinių popierių biržos Nasdaq sąrašą.

Apie Eleving Group"

„Eleving Group" sudaro tarptautinės ir sparčiai augančios finansinių technologijų kompanijos, veikiančios visame pasaulyje. Grupė veikia transporto priemonių ir vartojimo finansų sektoriuose trijuose žemynuose ir novatoriškais sprendimais bei produktais keičia finansinių paslaugų sektorių.

Iki šiol Grupė yra išdavusi daugiau kaip 710 mln. eurų paskolų ir valdo daugiau kaip 200 mln. eurų grynąjį paskolų portfelį. Grupė, įkurta 2012 m. kaip „Mogo" Latvijoje, iš esmės pakeitė transporto priemonės įsigijimo procesą. Pirmaisiais veiklos metais išsiplėtusi į visas Baltijos šalis, Grupė plėtrą tęsė ir vėlesniais metais, o 2020 m. pabaigoje iš viso dirbo 14-oje aktyvių rinkų.

Grupė, kurios pagrindinė būstinė yra Latvijoje, veikia Baltijos šalyse, Vidurio, Rytų ir Pietryčių Europoje, Kaukaze, Vidurinėje Azijoje ir Rytų Afrikoje.

Dvejus metus iš eilės nuo 2020 m. Grupė įtraukiama į „Financial Times" 1000 sparčiausiai augančių Europos įmonių sąrašą.

Daugiau apie „Eleving group“ čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius